Robotski sesalci

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
če hoferjevga na 3 leta menja in vzamemo dobo 12let, ga to pride 520€.
če roombo zamenja samo 1x, ga to pride 800+€.
garancijo ima tudi hoferjev, če se ne motim 2leti, če kaj večjega crkne pa celo vrnejo denar...
tko, da neke računice ravno ni, da bi roombo samo zradi "popravljivosti" kupil. nadgradnja sistema, si pa sam rekel, da je nateg, ko je to en izmed slo trgovecv ponujal kako stran nazaj.
iz "testa", ki ga je naredil @clarity, je roomba v prednosti z manevriranjem. Enim je to full pomembno, nekomu z manjšin stanovanjem in brez prehodov, pa vrjetno ne.

ne vzemi tega kot napad. Samo razmišljanje s strani potrošnika;)

pa kaj si ti nor vi hofer/lidl/diskont loverji stem ze cisto zgubili kompas...na trgu za primerljivo ceno ni boljsega robota...ti pa mislis da lahko primerjas robota ki ga kupis polek zelenjave, kruha in pocenskih oblek...z robotom od firme ki se ukvarja samo s tem...vsaka vam cast opranncem

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.645
6.704
113
pri taščici
V starih in novih navodilih baterija ni nikjer omenjena kot izvzeta. Ali so malomarni pri pisanju navodil ali pa... Nova original ali pa boljši ponaredek v Trzinu stane okoli 50 Evrov.
Sedanji sesalec ima nižjo napetost, manjšo moč in najbrž tudi svohnejso baterijo. Pa na belo barvo se ne morem navaditi.
Hvala za oznako opranec. Opral sem se z njihovim fotkicem, laptop, sesalec pa se kaj zadovoljivo opravlja svojo funkcijo.
Najbrž so bili pred desetletjem
sprasujem se.gif
opranci vsi ki so nabavlja Samsung namesto Nokia gsm....

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Saj nima veze, baterija ne bo crknila, le delovala bo nekaj minut, kar pa ni razlog za garancijo.

Ampak, kot je nekdo ugotovil, če ti hoferjev ustreza, pač vsake 3 leta kupiš novega za 100 eur, na koncu boš prišel ceneje kot če kupiš roombo.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Tale Vileda mi gre pa na smeh ko ga vidim, to je bolj igrača, kot kar koli drugega ..... poglejte si ga od spodaj in tudi laikom bo jasno, kaj mislim
wink-1.gif

smetka

Pripravnik
24. jul 2007
332
2
18
KSZ

Kupila hoferjevega in po prvem testu zadovoljna, je pa to moj prvi robotski sesalec. Nimam pa preprog po hiši.
Pričakovala sem pa, da bo manj hrupen, ampak sej to so pa itak vsi.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
btw, danes dobil tole na mail:

http://www.irobot.si/robotski-cistilci/braava-380t.html

iRobot® ceni svoje stranke! Zato vam podarja popust v višini 45% ob nakupu iRobot® Braava™ 380T, hkrati pa vam podari še paket treh krpic za mokro čiščenje in pet vlažilnih čepov!
Upravičeni ste do 45% popusta** na nakup robotskega čistilca iRobot Braava 380T. Popust lahko uveljavljate na naši strani www.irobot.si.

Vrednost redne cene paketa je 379,88. Vaša cena je 192,45 €!

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.476
5.007
113
Citat:
Uporabnik smetka pravi:Pričakovala sem pa, da bo manj hrupen, ampak sej to so pa itak vsi.
Ti sesalci se mi ne zdijo primerni za delo, ko si doma. Pri nas roomba eno nadstropje obdeluje vsak dan v času odsotnosti, drugo nadstropje (spalnice, otroške sobe - treba prej kako reč pobrati) pa nekajkrat na teden, ko gremo ven in ga prestavimo gor in vklopimo. Garažo pa lahko tudi, ko smo doma, ker se ne sliši gor.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Tale Braava ni nič drugega kot krpa, ki se vleče po tleh.

Žal točno tako, ena redkih zadev, ki si ne zasluži napisa Irobot in ja Irobot jo je dal v asortiman samo zato, ker so kupili firmo Mint ( njihovega original robota sem imel par mesecev potem je šel dalje ...) , kupili so jo pa samo zaradi zaščitenega sistema gibanja tega robota ( podobno kot Samsung) pred vsem zaradi patentov. No potem so ga pa preimenovali v Brava in dali v prodajo - posebno uspešen pa ni nikoli bil in je v poslavljanju tudi na našem trgu.....

NoteThis

Fizikalc
25. sep 2013
518
174
43
Jaz se pa odločam za nakup prvega robotskega sesalca pa rabim nasvet kaj izbrati. Glede na prejšnje poste domnevam, da je najboljša izbira roomba. Zdaj pa potrebujem pomoč pri izbiri modela. Sesalec bi sesal 3 prostore povezane s hodnikom. Največji prostor je cca 7x5m najmanjši 2x3m. Skupni tloris cca 65m2. Po tleh so ploščice in parket, tepihov zaenkrat ni. Pogoj je časovna nastavitev, da dela ko me ni doma. Ali za moje potrebe potrebujem svetilnike ali ne? Zaenkrat sem se zagledal v Roombo 776, v kaj dražjega raje nebi šel. Ali obstaja alternativa v tem cenovnem rangu tudi pri kakšnem drugem proizvajalcu?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Prehodi med prostori so primerni? Drugače bo vsak model z xLife baterijo zadovoljivo opravil nalogo, iz 7xx serije. Pomoje tudi brez svetilnikov, saj kvadratura vseeno ni tako zahtevna.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik NoteThis pravi:
Jaz se pa odločam za nakup prvega robotskega sesalca pa rabim nasvet kaj izbrati. Glede na prejšnje poste domnevam, da je najboljša izbira roomba. Zdaj pa potrebujem pomoč pri izbiri modela. Sesalec bi sesal 3 prostore povezane s hodnikom. Največji prostor je cca 7x5m najmanjši 2x3m. Skupni tloris cca 65m2. Po tleh so ploščice in parket, tepihov zaenkrat ni. Pogoj je časovna nastavitev, da dela ko me ni doma. Ali za moje potrebe potrebujem svetilnike ali ne? Zaenkrat sem se zagledal v Roombo 776, v kaj dražjega raje nebi šel. Ali obstaja alternativa v tem cenovnem rangu tudi pri kakšnem drugem proizvajalcu?

785 se da dobit za dost dobr keš ,ker gre model ven iz prodaje.. Pod 500€, javi na pm..

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:
Čakam na dobrega robota za mokro čiščenje parketa. Se kaj obeta?

Je že dolgo zunaj, to je Scooba 390, za enkrat na žalost tudi po lastnih testih povozi na novo zasnovano Scoobo 450, ki se ji sicer sedaj po spremembah programske opreme približa, prehiti jo pa vseeno še ne.