Mercedes, ti tako ali tako iščeš Mercedesa po ceni Kie.
Probaj pa poročaj, sicer poznam originalnega proizvajalca teh baterij, ki mi pa ni želel odgovoriti na vprašanje kako poskrbijo, da zadeve ne raznese, ker nobeden Irobot izdelek ni predviden za delo z Li ION baterijami ali z še boljšimi od teh LiNMC baterijami , ki so dejansko izboljšane baterije iz grupe Li ION.
Po mojih izkušnjah zadeva ne bo delovala na 500 seriji če ni firmware zadnji verzije 07 na robotu.
Sicer pa sam teh nisem testiral, boljše LiNMC, pa testiram že 18 mesecev v kapaciteti 4400 mAH in zanimivo nove so imele izmerjeno kapaciteto, kar nekaj večjo od napisane, sedaj (meritev teden nazaj v starosti 18 mes) pa imajo 4320 mAh, kar je špica rezultat imajo pa te baterije vgrajen mini računalnik balanser in odklopnik, ki prepreči prenapolnitev in preizpraznitev in balansira celice.
Tako, da po izkušnjah za malo denarja je navadno malo muzike, seveda bomo pa vsi veseli če poizkusiš in podreš baterijo poslikaš in poročaš kaj in kako se obnese.
Je pa med Li ION in Li NMC baterijami sigurno neka razlika, saj imajo zadnje vgrajeni vsi boljši prenosniki kjer dajejo proizvajalci kar 3 leta garancijo na take baterije v prenosnikih, med tem ko na Li ION največ 1 leto verjetno vedo zakaj.
Povem pa, da sem 2 leti nazaj reševal eno 760 ko, kjer je nekdo celice v bateriji zamenjal z Li ION brez vsakih nadgradenj napajalnikov ali krmiljenja le teh in je robota dobesedno odprlo ( eksplozija) tako, da smo menjali cel body in še nekaj delov .
Verjetno pa tudi ta baterija iz linka mora imeti nekaj pameti vgrajene, ker sicer bi pokalo, tako, da če dobiš garancijo sprobaj pa nas razsvetli z spoznanji.