Robotski sesalci

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Pet je samo napis, drugih razlik pa ni .........

Nekako tako, kot če bi na standardni avto nalepil nalepko Pet in rekel, posebna verzija za lastnike psov ....
wink-1.gif
Skratka naj vam podrobno razložijo, kaj ima pet na tem sesalcu napram ne pet sesalcu ......:)

Morda edina pametna zadeva je Hallo senzor, ki ga daste poleg pasjih skled....
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.917
6.975
113
No, potem je bolje, če vzame 7xx verzijo ki pač ni "PET" in ima xlife baterijo...za 65 kvadratov mu mogoče xlife pride prav, ali ne?

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Itak, 774 bo pol "najcnej" opcija..

Marcator Tehnika ma najcnej ker so butli pozabl uredit cene
grin1.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Hja opcija tudi kaka 760-65-70-75 pa baterijo menjat.

Vse tele zgoraj maš pod 400 € zadnji komadi..

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Manj od 780 nobeden ne podpira svetilnikov, kar je zelo slabo.... po drugi strani pa tudi tale XLife baterija ni nekaj ne vem kaj , ubistvu je bolj marketinški trik..... top baterije za Roombe so Li NMC z balanserjem in odklopnikom, vgrajenim v sami bateriji....

X Life ni pa nič drugega, kot malo boljša NIMH baterija z debelostenskimi celicami, kakršne so bile že dolgo vse kvalitetne OEM baterije .

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Imam en problem z Roombo serije 6 (se mi zdi). Včeraj se je v enem prostoru kar ustavil, od takrat naprej pa zna zavijati le v desno, ne zna več voziti naravnost ali zaviti v levo. Spot nisem pritisnil (razen če ga je žena čeraj, preden je crknil). Ima kdo idejo, kaj bi to bilo? Ali le servis? Matofill, bi mogoče pomagal?

Hvala in LP!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.917
6.975
113
Verjetno si, a vseeno, očisti jo, predvsem kolesa, oz preveri če so "prosto vrtljiva".

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Če je v garanciji , potem nesi na servis, sicer pa je lahko ali kolo ali pa el. plošča - računalnik na kateri odletijo krmilni tranzistorji.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Mercedes, ti tako ali tako iščeš Mercedesa po ceni Kie.
smile-1.gif
Probaj pa poročaj, sicer poznam originalnega proizvajalca teh baterij, ki mi pa ni želel odgovoriti na vprašanje kako poskrbijo, da zadeve ne raznese, ker nobeden Irobot izdelek ni predviden za delo z Li ION baterijami ali z še boljšimi od teh LiNMC baterijami , ki so dejansko izboljšane baterije iz grupe Li ION.

Po mojih izkušnjah zadeva ne bo delovala na 500 seriji če ni firmware zadnji verzije 07 na robotu.

Sicer pa sam teh nisem testiral, boljše LiNMC, pa testiram že 18 mesecev v kapaciteti 4400 mAH in zanimivo nove so imele izmerjeno kapaciteto, kar nekaj večjo od napisane, sedaj (meritev teden nazaj v starosti 18 mes) pa imajo 4320 mAh, kar je špica rezultat imajo pa te baterije vgrajen mini računalnik balanser in odklopnik, ki prepreči prenapolnitev in preizpraznitev in balansira celice.

Tako, da po izkušnjah za malo denarja je navadno malo muzike, seveda bomo pa vsi veseli če poizkusiš in podreš baterijo poslikaš in poročaš kaj in kako se obnese.

Je pa med Li ION in Li NMC baterijami sigurno neka razlika, saj imajo zadnje vgrajeni vsi boljši prenosniki kjer dajejo proizvajalci kar 3 leta garancijo na take baterije v prenosnikih, med tem ko na Li ION največ 1 leto verjetno vedo zakaj.

Povem pa, da sem 2 leti nazaj reševal eno 760 ko, kjer je nekdo celice v bateriji zamenjal z Li ION brez vsakih nadgradenj napajalnikov ali krmiljenja le teh in je robota dobesedno odprlo ( eksplozija) tako, da smo menjali cel body in še nekaj delov .

Verjetno pa tudi ta baterija iz linka mora imeti nekaj pameti vgrajene, ker sicer bi pokalo, tako, da če dobiš garancijo sprobaj pa nas razsvetli z spoznanji.

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.452
158
63
Eh ,potem tole že ne bom testiral...Je tistih NIMH dosti na razpolago.

Res mi pa nič ne pomeni kapaciteta več kot 3000 3500mah..

Razpored sesanja je tak da nikoli ne dela več kot eno uro.To ali pa še več pa itak zmorejo vse baterije. Nima pomena kupovati neke extra baterije če bo potem potovala polovično prazna na dock.

In normalno vsak išče best buy,kar pa ne pomeni da želim klump ali pa potencialno nevarno zadevo.

Bom pa kupil v baterijo v Sloveniji ko bo po realni ceni. Naj nekdo nabavi pri proizvajalcu potem pa prodaja po neki razumni ceni.

Ne pa tako kot sedaj ko nekateri kupujejo na ebayu potem pa nabijejo ceno. To znam tudi sam.

Je pa fino da ste nekateri malo boljši poznavalci delovanja in imate argumentirane razlage. Vsekakor si ti matofill dobro podkovan in hvala za vsako mnenje.

lp

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Imaš v osnovi prav samo verjemi baterij za Roombe sem do sedaj testiral vsaj 20 različnih in najdeš vse od solidne kvalitete, našel sem pa tudi NIMH baterije 3500 mAH , v bateriji so bile pa celice NiCD 2400 mAh tako, da , vendar po mojih izkušnjah, se dobra baterija 3500 mAh z merljivo kapaciteto vsaj 3350 mAh in nekje debelostenska dobi v slo za 50 eur, top Li NMC 4400 mAH pa nekje za 70 eur govorimo tu v Sloveniji, zunaj pa še kak eur ceneje, vendar ko dodaš poštnino........

Skratka tu nekako velja pregovor nisem tako bogat, da bi poceni kupoval, ker načeloma tudi slabe delujejo nekje 6 -8 mesecev potem se pa pritoži ...... na sončno upravo..., normalne pa delajo 2 - 3 leta .....

I

Izbrisan uporabnik 474

70€ za 4400mAh baterijo??? (LiNMC je prav tako LiOn celica, gre se samo za kemijo)

Ima iRoomba polnilec prilagojen Lixx celicam ali morajo battery packi lasten regulator?

(tukaj moram dat še en glas za Hoover, ki že v origunalu pride z LiPo baterijo. Strošek nove je tako kakšnih 10€ napram Roombini za 70€)

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Ima iRoomba polnilec prilagojen Lixx celicam ali morajo battery packi lasten regulator?

Sem vse že napisal pa še 1 x , Roombin polnilec ni prilagojen LiNMC , zato ima pack lasten regulator, odklopnik in balanser.