Robotski sesalci

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Ne, se ne vrne, ampak za tvojo kvadraturo bi bilo bolj pametno uporabiti svetilnike, drugače lahko trpi kvaliteta opravljenega dela.

Svetilnike nabaviš in narediš tako, da prvo spuca prvi dve sobi, kjer je polnilna postaja, potem pa gre čistit druga dva prostora in šele ko ju očisti, gre iskat postajo, ali pa ko bo opravil delo (ima nek alrgoritem za izračun tega).

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Za tako kvadraturo, bi sam svetoval model , ki zna delati z svetilniki, to je 560, 580, 581, 780 ( 785 NE !!!) 790....

Ker pri taki kvadraturi in toliko sobah se bo enostavno izgubil.... z svetilniki pa bo znal sobo po sobi ............

Sicer si 650 ka ne zapomni, kje je ostala ............., pri taki kvadraturi je dobra tudi kaj močnejša baterija od serijske, da ji prehitro ne zmanjka municije
wink-1.gif
Lp

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Veliko je tudi odvisno od sob in pohištva/ovir, ne? Če bi imel teoretično brez nekih ovih, bi verjetno prej očistil, kot pa če mora manevrirat, kot nor?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.476
5.007
113
Imam 780, kvadratura enega nadstropja je kakih 80 m2. Imam sicer dva svetilnika, ki sta lahko tudi virtualna zida, vendar sem na koncu pristal na tak način uporabe, da spodnje nadstropje, kjer se več gibljemo, čisti vsaki dan med tednom po urniku, ko nas ni doma. Čez vikend ga ročno poženemo, ko gremo kam od doma. Brez postavljenih virtualnih zidov. Mansardo pa najraje dam eno po eno sobo in ga zaprem notri, ko sem doma. Nekje trikrat na teden. Ali pa kar vse in odprta vrata, navidezni zid pa na stopnišče, ker včasih tam obstane (ne pade) in ga je potrebno ročno vrniti na varno. Nisem opazil neke razlike, ko sem postavljal svetilnike. Zdelo se mi je, da prehitro gre čez mejo svetilnika. Če ga zaprem v sobo, dela dalj. V garaži ga z navideznima zidoma omejim na "čisti" in povsem suh del garaže.

Smajo

Fizikalc
15. maj 2012
549
25
28
hraše
Naročil 780 zase , za mamo, ki ima pa vsega skupaj 50 m2, 650 , fantje hvala za info, bom poročal, kako se obnese.

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.452
158
63
Tudi sam sem bolj nov uporabnik roombe.

Za moje pojme in zahteve super zadeva.In neverjetno koliko se vsak dan znova nabere smeti...

Glede tvojega vprašanja. Tistih 100m kvadratov hkrati me malo skrbi. Mogoče ti kdo odgovori ki ima takšno kvadraturo.
Sam sem si naredil malo drugačen sistem. Polovice stanovanja danes ,drugo polovico jutri. Postavim navidezni zid,do katerih prostorov želim en dan dostop.in nekje 40 kvadratov brez problema z rabljeno baterijo.

Mogoče je za tvojo kvadraturo bolj primeren kakšen model ki uporablja svetilnike. Potem ima roomba dosti manj "praznih" hodov iz prostora v prostor ker dokončuje prostor za prostorom.

Kolikor sem jaz zasledil mislim da nobena roomba nima spomina da bi se po polnjenju vračala na mesto kjer je končala z sesanjem.
Ko se baterija izprazni gre na polnilec in tam tudi ostane.

lp

Smajo

Fizikalc
15. maj 2012
549
25
28
hraše
Roombo 780 testiral na 20m2 in 45m2, sesala vedno skoraj eno uro pa čeprav je kvadratura pol manjša. Ali vedno sesa toliko časa, ko sem jo malo spremljal kar nekajkrat posesa isti del, ali pa se izgubi oz. ko pritisneš dock, kar nekaj časa bluzi?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.476
5.007
113
Tudi jaz sem opazil, da sesa največ 1 uro. Potem se ali ustavi (če ni bazne postaje v dosegu), ali pa gre na bazno postajo. Na bazno postajo ne gre ravno v ravni črti, temveč malo bega.
Maksimalno pa sesa, če se mu priključena bazna postaja kaj zamakne. Potem pa jo išče do prazne baterije. Enkrat smo prišli po treh urah domov in je še kar sesala in iskala bazno postajo. Zanimivo, da odide daleč stran od postaje. Zadnjič pa sem jo našel z onemoglo baterijo, ko sem prišel iz službe in spet ni mogla do bazne postaje.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Ko se vključi iskanje postaje s tem ne preneha sesat ali začne iskat postajo. Enostavno normalno naprej sesa in če se znajde v dometu postaje, potem gre na zizo, drugače pa sesa normalno, naprej, dokler ne najde, ali pač omaga.

Na tak način bi lahko nekdo, ki ima veliko kvadraturo in "pametno" postavljeno postajo/svetilnike dobil iz sesalce veliko več sesalnega časa, kot pa zgolj 1h. Jaz imam namerno postajo v prostoru kamur redko zaide in tako je povprečen čas sesanje skoraj 2h, čeprav se dock lučka vklopi že po 1h.

I

Izbrisan uporabnik 474

Hoover sesa 2 uri, preden pove "I need to recharge" - sesanje se sicer ne neha, ampak prične iskat postajo v načinu sesanja. Spremeni se le algoritem, kjer da prednost postaji kot algoritmu sesanja.

Moram rečt, da se v dveh mesecih in vsakodnevnem sesanju še ni zgodilo, da ni našel docka, pa čeprav je precej skrit.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.476
5.007
113
Nekako ve, da postaje ni v dosegu. Mogoče po tem, da ne štarta z docka. Ko ga odnesem v mansardo brez postaje, konča ko se mu pač zdi glede na velikost prostora in ne išče docka.
Dock je precej lahek in včasih si kje zadane v kabel in se zamakne. Ali pa še je kaj drugega vmes. V pol leta enkrat ni našel docka, ko nas ni bilo doma (sesa vsak delovni dan po timerju). Ko pa je bila žena na bolniški, pa je večkrat rekla, da ni mogel na dock. Po mojem mu je nekaj prestavljala, da bi še kako smetko posesal in mu je slabo postavila.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
To je res.

Če pa bi želel, da sesa dlje, pa ga pač daš v mansardo, potem pa namesto start vklopiš "dock"..in potem bo iskal postajo in seveda hkrati sesal, dokler mu ne sfali štroma,torej max časa:)

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Ali pa z svetilniki razdeliš cone in potem sesa tudi po 3 ure .......... seveda mora biti tudi model pravi, da to podpira in baterija dovolj zmogljiva !

Smajo

Fizikalc
15. maj 2012
549
25
28
hraše
Nekaj drugega sem mislil. Ali sploh kdaj neha sesati, oz. ali ve kdaj je že vse očiščeno? Oz. Če bi bil prostor 2m2, bi se vedno sesala 1h in ne bi šla prej na dock.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Citat:
Uporabnik Smajo pravi:
Nekaj drugega sem mislil. Ali sploh kdaj neha sesati, oz. ali ve kdaj je že vse očiščeno? Oz. Če bi bil prostor 2m2, bi se vedno sesala 1h in ne bi šla prej na dock.

Ne izmeri velikost po najdaljši prevoženi smeri in nato v mali sobici zelo hitro konča.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.476
5.007
113
Soba je redko prazna, zato vprašanje, kaj bo v kateri nameril.
Razen tega dvomim, da je tako natančen, da se sekira za 0,099 m razlike v diagonali, tudi če bi zadel čisto diagonalo.
V praksi imam občutek, da posesa dovolj temeljito. Če bi ga testiral z namerno umazanijo, pa bi verjetno našel, da povsod ni šel.