Renault 1.5 dCi / 1.9 dCi

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Kangoo je še najboljša izbira če izbiraš med francozi. PSA je po kvaliteti razred slabša od renoja.Pa reno ni glih biser.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.249
4.809
113
Znebi se otrok ali pa psov
evil.gif

Kolega imel prej Passata TDI-ja, pa kr nekaj težav, menjal turbino, kasneje mu je pa šel še v iberture (ženi)...
rekel da dizla ne bo več mel in kupil S-maxa 2.0 bencinarja,... tudi motor je že menjal na neuničljivem bencinarju
rolleyes-1.gif

Za 2.2 Dcija velja da je treba menjat ojnične ležalje na 100.000€ in menjat olje na 15.000km... če si kupil avto od nekoga
ki je zatrjeval, da je vse to delal, veš pa ne ali je, potem tudi ne veš kaj pričakovati, razen da sam preventivno menjaš ležaje...

Francozi so kar se kvalitete tiče približno enakovredni, en ima eno napako, drug drugo... VW so toliko kot so dražji tudi toliko
nekje kvalitetnejši in nič več... pa spet je veliko odvisno od sreče od koga dobiš...

Če kupuješ nekaj za 7.000€ se v rangu teh dostavnikov da dobit marsikaj, splošne napake so znane, treba met mal (velik) sreče
pa res preverit zgodovino, če je sledljiva in znat prebrat človeka ki prodaja, ali ti kaj prikriva ali ne...

Kupi tisto kar ti je všeč in izmed tistih, izberi tistega, ki te prepriča... če boš iskal nekaj nepokvarljivega, pa samo želim veliko sreče,
nekateri jo imajo in se znebijo avta predno je treba kar resnega popraviti, pa potem nekdo drug nasanka
smile-1.gif

Kangoo 2002, prvi model pred faceliftom je res drvarnica, kar koli novejšega boš kupil bo super... kar se pa tiče glede Dci motorjev
so prav fajn milnči, moraš pa bit previden za letnike tam do 2005... torej deset let in starejši so bili tisti problematični... pa se še kar
pogovarjamo okrog tega, kljub temu da je mel VW zelo problematične 2.0Dci je... PSA velke tževe zarad DPFja itd...

p.s. če bi mel že potrebo po večjem avtu, za ta budget takoj kupim Espaca 2.0dci
srce-1.gif

Bacek78

Zelenc'
24. dec 2015
10
0
1
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Nekako mi ne diši noben od Francozov v tej grupi.
Imas tudi mazdo 5, ki pa ima tudi kak "biser"

Tud Mazdo smo že sprobali, imeli jo 3 leta cca. Požrešna stvarca, pa še kaj bi bilo za pripomnit o 3 sedežih na zadnji klopi.
ne-ne-1.gif

Kar se pa tiče Espace-a ... poletna izkušnja je še preveč sveža in enostavno mu ne zaupamo več.
Varianta znebiti se otrok je tudi kar interesantna, ja.
evil.gif

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.672
6.710
113
pri taščici
Espace nima drsnih vrat. Sem se poskusal drzat tvojih pogojev. Ko odstranis drsna vrata pri pogojh imas precej vec izbire. (pa niti ne bistveno boljse)

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pa veš zakaj reno fura filozifijo navadnih vrat na enoprostorcih? Drsna vrata imajo drvarnice aka kombiji. Zato jih kangla ima. Pa Dače tudi. Pa master in traffic. Senik in espace pa ne.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.672
6.710
113
pri taščici
Hvala, sem se pomiril. Sedaj vem da nimam drvarnice.
evil.gif

Bral sem da je s temi dsnimi vrati marsikje problem. Tudi sjtv je o tem. Tudi moj star rizar je imel probleme z njimi, predvsem pozimi. Na eni strani je ze bil brez kljuke.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Par strani nazaj sem slikal pokrovček z druge strani, da se vidi kako je pritrjen in namignil s čim ga ven cukneš.

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
716
96
28
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Par strani nazaj sem slikal pokrovček z druge strani, da se vidi kako je pritrjen in namignil s čim ga ven cukneš.

Hvala, vse jasno..
smile-1.gif

PS:
Kljub uporabi kavlja, sem se krepko namučil. Očitno še nikoli ni bil odprt in je šlo tako na trdo, da me je bilo strah, da bom kaj polomil. K sreči ni bilo škode in je šlo.

PS2: Deluje tisto, kar ste oz. sem predvideval, da bo delovalo oz., da se bo videlo. Nič kaj posebej koristnega. Me pa zanima kolikšen tlak dosegate za turbino pri normalni vožnji. Meni je pri vožnji po ravnini brez pospeševanja pri 90/h kazalo cca 02-03 bar, ko sem pa malo bolj krepko pospešil pa mislim, da je bilo največ 1,3bar ali kvečjemu 1,5bar... (dci 110)

Nazadnje urejeno:

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.874
6.531
113
Madonca sveta, pa res nima espace drsnih vrat... Meni je krasen, sem ga imela ogledanega za naslednji avto, pa sploh nisem porajtala da ima kljuko pri zadnjih vratih na napačni strani...

s.max tudi nima...

kaj ima 3 sedeže zadej pa drsna vrata. a res samo berlingo & co (tega imam sedaj)?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Madonca sveta, pa res nima espace drsnih vrat... Meni je krasen, sem ga imela ogledanega za naslednji avto, pa sploh nisem porajtala da ima kljuko pri zadnjih vratih na napačni strani...

s.max tudi nima...

kaj ima 3 sedeže zadej pa drsna vrata. a res samo berlingo & co (tega imam sedaj)?

Limuzinski kombiji imajo vrata, dostavniki pa drsna... Katera fabrka da kaj na imiđ, se vidi takoj...
evil.gif

Nazadnje urejeno:

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.874
6.531
113
ja in zdaj moram ta estetski bruh za pol manj denarja voziti, ker jim kao ni, da bi dali drsna vrata. kateri enoprostorci s 3 sedeži zadaj (enakovrednimi za 3 otroške stolčke) imajo zadaj drsna vrata, pa sharan me ne zanima.

Nazadnje urejeno:

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:

s.max tudi nima...

Limuzinski kombiji imajo vrata, dostavniki pa drsna... Katera fabrka da kaj na imiđ, se vidi takoj...
evil.gif

Lancia Voyager, cel kup ameriskih kombijev, ki so leteča preproga v primerjavi s tvojo gajbo senikom so pa kaj? VW Sharan? Vsi drsna vrata. Kompleksi z majhnim lulčkom? Ravno ti si najbolj glasen antiznačkar. Totalno kontradiktorno.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Si pozabil na Persen?
@Jabe... Jaz sem vse tri mulce prevozil v njihovih ranih letih v stolčkih v grandscenicu, pa nima drsnih vrat pa smo še zmeraj živi. Pa tudi takrat nam ni nič falilo. Dostop ni popolnoma nič enostavnejši z drsnimi ali navadnimi vrati... Verjemi. Vse je stvar iznajdljivosti in prilagodljivosti staršev.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.874
6.531
113
seveda je, ko je na parkplacu nekdo parkiran pol metra stran, je vsa razlika na svetu drsna ali pa navadna vrata. imam obe verziji avtov hkrati doma, pa vedno isto izberem. avto z drsnimi vrati. marsikdo je 3 otroke prevozil v jugecu, pa kaj pol. meni ni treba. in če mi ga šenkajo z veseljem odpiram vrata, če hočejo pa x€ pri tem pa imajo opcijo za pol manj, ki zadošča obema pogojema, potem pa bog pomagej. kaj bom kupila? najbrž neko tretjo opcijo, ki zadosti vsem trem.

oziroma, če te povzamem. nisem tako iznajdljiva, da bi mi bilo enako težavno privezovanje otrok na nagužvanem parkplacu z drsnimi ali navadnimi vrati. na moj ego nima nobenega vpliva, če mi nekdo reče, da sem zaradi tega neiznajdljiva in neprilagodljiva.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Espace nikoli ni imel drsnih vrat.

Imajo pa jih recimo volkswagni: caddy, sharan, derivati transporterja...

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.874
6.531
113
imam berlinga, ki je dovolj velik, ima tri sedeže zadaj in ima drsna vrata. se pravi kar hočem, razen tretjega razloga - da je "dostavnik".

ta avto je drugače čisto OK, pač notri in zunaj primeren ceni oziroma ima zelo dober price/performance. ostaja pri hiši, prvi bo šel Megane. moj estetskega problema z berlingom nima in ga dobi on, jaz bi raje kaj drugega, ki pa mora ustrezati zgoraj naštetim zahtevam. je še kaj drugega kot Sharan, ker nočem VW. če ni drugega, bom šla pač tudi to gledat, ampak bi raje kaj drugega. se pravi jaz pogledujem po enoprostorcih in ne dostavnikih.

prevzemimo, da sem moderna internetna mamica, ki je totalno neiznajdljiva in neprilagodljiva in da je vsak odklon od zgoraj naštetega nesprejemljiv. Para me znotraj, da je temu tako, ampak pomagati mi ni mogoče. OK, Roberto?