Citat:
Uporabnik grube386 pravi:
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
RKC mi gre pošteno na organ s svojo hinavščino, vendar pa so ljudje, ki obiskujejo Cerkev iz mojih izkušenj dobri ljudje.
lp
To ali človek hodi v cerkev nima sploh nobene veze. Poznam ljudi, ki hodijo v cerkev pa so največji lažniovci, zahrbtneži in hinavci kar jih poznam. Pa so tam vsako nedeljo ali še celo več. Seveda gre k spovedi pa je vse dobro. Poznam pa tudi ljudi, ki so največji nasprotniki cerkve in zagrizeni ateisti pa imajo veliko trdnejše moralne vrednote kakor večina ljudi, ki jih poznam.
Obiskovanje cerkve ne vpliva na dobroto oz. moralo ljudi.
To pa itak, tanajbolj pobožni so ponavad še tanajvečji hinavci... So verniki (vseh verovanj), ki prakticirajo svojo vero sami pri sebi, služi jim za neke vrste psihološko oporo, pa v bistvu ne rabijo nobene Cerkve ali podobnih objektov, potem pa so ljudje, ki hodijo k maši in hinavijo al so pa samo tolk tupi da se bojijo, na koncu pa še ekstremisti, ki svoje frustracije sproščajo na drugih, vse vzamejo dobesedno in dejansko sovražijo tiste, ki mislijo s svojo glavo in so ateisti ali pa verujejo zmerno. In zaradi slednjih prihaja do konfliktov, spopadov, ker so budale tolk glupi da ne poštekajo da so nafilani z nekimi pravljicami, v imenu katerih potem delujejo. Owce inc. pa ne glede na vero. Zaplankanci.
Mislim da je rešitev dejansko v izobraževanju in osveščanju ljudi, ki bodo potem zaradi širšega pogleda lahko kritično vrednotili vse kar jim verski foditelji filajo v glavo. Na žalost pa to zna trajat še dolgo. Verske ustanove pa so večinoma samo zaradi denarja, vero izkoriščajo za manipuliranje ljudi v svojo korist in če bi verniki "prokužili" to, bi ostali brez moči in denarja, s tem pa bi morali začet delat za svoje preživetje. Tega se verske ustanove bojijo bolj ko hudič križa
Sam pa sem sicer hvaležen da sem bil vzgojen v krščanstvu, ker sem vsaj po birmi komot pustil ves ta bullshit in si oddahnil, brez da bi mi kdo to lahko preprečil ali pa da bi trpel kake posledice. Problem je samo, ker te dobijo še kot otroka, ko pač ne moreš staršem ki te silijo reč "pejte v k"#$ jaz se teh afnarij pa ceremonij ne grem!".
Noben pošten človek ne rabi vere da mu bi tumbala kaj je prav in kaj ne.