referendum proti dzamiji

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Hm, tehnično gledano bi bili najini morebitni otroci torej hrvati. se pravi...png? Ne, hvala.
grin1.gif

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.499
122
63
Glede na to da je Muslimanov vec kot krscanov bi pa res lohka en minaretk mel da se igrajo. Bo vec koristi, kukr
ce dolivamo olje na ogenj.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
Prodajna cena parcele je bila dogovorjena za cca. 415EUR/m·2.
Tržna cena je pomojem vsaj 2x višja, omenja se celo cena 1500EUR/m·2.
Toliko o tem, da si bodo objekt financirali sami. 2/3 bomo financirali Ljubljančani. Sam se s tem ne strinjam. Se mi zdijo vrtci in ambulante trenutno bolj pomembni, sploh glede na to, da je molilnic v LJ dovolj, vrtcev pa ne.

velikost džamije bo približno tolikšna kot vodno mesto Atlantis v Ljubljani.

lp
Koliko je pa tržna cena najema Blejskega otoka za 40 let? In kdo bo to plačal?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
[Na vrhu minareta bo pa ostrostrelec... Pa ti ves da je na Balkanu nekaj sto dzamij da tak napad se ni bil zabelezen?
dD je blo na vrhu zvonika domobransko mitraljezno gnezdo, je bil pa med vojno pogost pojav.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Mene bo kot ateista motilo tako dretje hodže kot zvonenje zvonov. Če so lahko zvonovi, pa naj se derejo še hodže.

Če ima lahko krščanska cerkev 50m turn, pa naj ima še muslimanska.

1. Slovenija je demokratična republika.

7. člen ustave:
Država in verske skupnosti so ločene.
Verske skupnosti so enakopravne; njihovo delovanje je svobodno.

14. člen (enakost pred zakonom)
V Sloveniji so vsakomur zagotovljene enake človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj ali katerokoli drugo osebno okoliščino.
Vsi so pred zakonom enaki

A mi lahko nekdo utemelji zakaj NE džamiji? Najbolje, da prekličemo demokracijo ter vpeljemo kaj bolj "oštrega"...

PS: Morda bi si Patrioti malo počasneje prebral 14. člen.
grin1.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Ustava RS se krši dnevno, kje še v bolj banalnih primerih. Zakaj bi bilo v tem primeru kaj drugače
evil.gif

Vsi so pred zakonom enaki. Aja? Zakaj so pol bogataši pa tisti z veliko vezami na vrsti za operacijo kolena takoj, ostali čakajo pol leta ali več,....

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Ustava RS se krši dnevno, kje še v bolj banalnih primerih. Zakaj bi bilo v tem primeru kaj drugače
evil.gif

Vsi so pred zakonom enaki. Aja? Zakaj so pol bogataši pa tisti z veliko vezami na vrsti za operacijo kolena takoj, ostali čakajo pol leta ali več,....

Saj veš kako so mame govorile. Ne enači se samo s podlimi fanti, primerjaj se tudi s tistimi pridnimi.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik sanco pravi:
KSZ
Jst sem za đamijo v Ljubljani, samo da je ni pri nas.

Taki ste v bistvu še hujš, kot tisti, ki so nasplošno proti muslimanom... vi se špilate strpne dokler ne rabte tega v praksi pokazat. žalostno.

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik sanco pravi:
KSZ

Taki ste v bistvu še hujš, kot tisti, ki so nasplošno proti muslimanom... vi se špilate strpne dokler ne rabte tega v praksi pokazat. žalostno.

Žalostno je, da moramo prilagajat vsaki stvari, ker drugače smo nestrpni. Zakaj bi pa moral bit do vsake stvari strpen? Je to in al kaj?

Zato pa gre ta svet v pi... materno...

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
Prodajna cena parcele je bila dogovorjena za cca. 415EUR/m·2.
Tržna cena je pomojem vsaj 2x višja, omenja se celo cena 1500EUR/m·2.
Toliko o tem, da si bodo objekt financirali sami. 2/3 bomo financirali Ljubljančani. Sam se s tem ne strinjam. Se mi zdijo vrtci in ambulante trenutno bolj pomembni, sploh glede na to, da je molilnic v LJ dovolj, vrtcev pa ne.

velikost džamije bo približno tolikšna kot vodno mesto Atlantis v Ljubljani.

lp
Koliko je pa tržna cena najema Blejskega otoka za 40 let? In kdo bo to plačal?

Sicer nima veze z džamijo ampak, tudi tega ne podpiram. RKC mi gre pošteno na organ s svojo hinavščino, vendar pa so ljudje, ki obiskujejo Cerkev iz mojih izkušenj dobri ljudje.
Tudi trenutni SLO muslimani oz. ljudje katerekoli druge vere mi ne gredo v nos.
Se pa bojim, kaj bi se zgodilo z mojim načinom življenja, vrednotami, če bi v nekem trenutku muslimani bili v večini v SLO. Mislim, da bi bila kultura podobna tisti na bližnjem vzhodu, česar si pa ne želim.

lp

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik sanco pravi:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik sanco pravi:
KSZ

Žalostno je, da moramo prilagajat vsaki stvari, ker drugače smo nestrpni. Zakaj bi pa moral bit do vsake stvari strpen? Je to in al kaj?

Zato pa gre ta svet v pi... materno...

Ni "in", pove pa veliko o človeku. Če nisi sposoben dojet, da ni samo ena (tvoja) kultura prava že to veliko pove o tebi. Pa bi še zastopil, če bi bili pri vseh stvareh tako striktni. V praksi je ponavadi tako, da bi Hansu dvakrat na dan nastavli šupak če bi blo treba, takoj ko pride pa nekaj iz južne ali vzhodne strani je pa od hudiča poslano
smirk-1.gif

In kaj točno se bo kdor koli prilagajal muslimanom, če bodo imeli đamijo z minaretom? Vaš "najboljši" argument proti đamiji je še vedno baziran na tem, da vam minaret nebi bil všeč.... Guess what.... tud meni niso cerkve ušeč, še manj zvonenje, pa zato ne bom zganjal štale, če se bodo pri nas še eno lotil zgradit (če jo bodo seveda sami financiral in imeli vsa dovoljenja).

Svet gre pa v plzdo materno bolj zaradi nestrpnežev kot strpnežev....

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
KSZ

Ajde Mohamedovci. Naredte eno foro.
Pozanimajte se, če se kje v Ljubljani ali okolici gradi kaka cerkev. Pojdite v center Ljubljane in zbirajte podpise proti gradnji zvonika.
Poskušajte vse tudi posnet, pa kake medije pokličite.
cool-1.gif

Enkopravnost verskih skupnosti.

Men je itak vseeno, če so vsi ti objekti al pa če jih ni. Sam da me ne motijo brez potrebe.
Evo, je mormonska cerkev v moji bližini pa je občutek kot da jih ni, zraven njih je samostan. Tudi ti nikogar ne motijo.
zmaga.gif

Ne predstavljam si pa da bi živel npr. na ulici Jana Husa. Tam se splača odpret steklarno, po moje šipe tam dnevno pokajo.
bonk.gif

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Citat:
Uporabnik zmerni_radikalec pravi:
Kako to misliš, "pri nas"? A nisi doma v Sloveniji?
rolleyes-1.gif
V našem koncu in ne zato ker sem kao nestrpn ampak zato ker ne paše med lepe griče, prelepe gozdove,poljane...sam še upam, da se cerkve od dotrajanosti podrejo. V glavnem đamija paše med ljubljanski beton.

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Prav čudim se vsem, ki ste proti katoliškim cerkvam in bi jih kr porušli, obenem ste pa oh tako zelo tolerantni do muslimanske arhitekture sredi glavnega mesta. Sicer sem pa že navajena dvoličnosti: sovražimo cerkev, a ob obisku tujih držav veselo fotkamo in obiskujemo čudovite verske objekte, ki bi jih pri nas pa kar porušli (ker nas motijo zvonovi, halo!!), smešna so nam prepričanja vernikov, a vseeno veselo kupujemo adventne venčke in prižigamo svečke, čeprav nam je simbolika le-tega kar najmanj jasna, poleg tega pa seveda praznujemo tudi božič, morebiti gremo pa še k polnočnici, kar tako.
zmaga.gif

P.S. A muslimansko novo leto tudi praznujete? Najbrž, če ste tako za.
evil.gif

Nazadnje urejeno:
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.