referendum proti dzamiji

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik kdosemjaz pravi:
smešna so nam prepričanja vernikov, a vseeno veselo kupujemo adventne venčke in prižigamo svečke, čeprav nam je simbolika le-tega kar najmanj jasna , poleg tega pa seveda praznujemo tudi božič, morebiti gremo pa še k polnočnici, kar tako.
zmaga.gif

P.S. A muslimansko novo leto tudi praznujete? Najbrž, če ste tako za.
evil.gif

Vidim ja.

Praznovanje okoli 25 decembra, sveče, jelke, koledniki, obdarovanja... so zelo stari običaji. Starejši kot krščanstvo.
So jih pa kasneje preuredili za potrebe Cerkve in še dodali par stvari, nekaj pa seveda poslali v pozabo.

Naštej mi poleg Ahmeda, Eazyja, softija še koga ki je navdušen nad postavitvijo džamije.
17758-icon_confused.gif

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Aha, če je vse skupaj starejše kot krščanstvo, zakaj se pa v ranjki Jugi potem vsega skupaj (v večini) ni praznovalo?
17758-icon_confused.gif

Me pa zanima, kako dandanašnji starši mladičem razložijo, zakaj toliko stricev, ki nosijo darila. Sej tamali se najbrž ne poglabljajo kaj preveč.
tongue-1.gif
Sem off, pardončič. Nisem pa štela pristašev džamije v tem topicu, nisem vedela, da moram.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Se kdaj kje česa ni praznovalo? Razen božiča samega???

Dobri fantje pa prihajajo sorazmerno z odpiranjem novih in novih trgovskih centrov. Kmalu bo treba celo novega izumit.

Nevem pa zakaj razlagat da morajo 3 nosit darila? Nosi jih toliko kot jih starši rečejo. Ko pa otroku rata jasno, da bi lahko tudi 3x dobil darila, pa itak že ugotovi kdo je ta skriti bradač.

Aja, nisi štela. Sem mislil da si, glede na vprašanje glede muslimanskega božiča al kaj že...

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik sanco pravi:
Citat:
Uporabnik zmerni_radikalec pravi:
Kako to misliš, "pri nas"? A nisi doma v Sloveniji?
rolleyes-1.gif
V našem koncu in ne zato ker sem kao nestrpn ampak zato ker ne paše med lepe griče, prelepe gozdove,poljane...sam še upam, da se cerkve od dotrajanosti podrejo. V glavnem đamija paše med ljubljanski beton.

Seveda... dotrajane cerkve podret
bonk.gif

Ozkogleden si, da glava peče....

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Sem pričakoval, da veš, da je precej krščanskih praznikov zelo povezanih z drugimi verstvi...

Pri nas smo vsi ateisti, pa vseeno postavimo božično smrekco in vse kar paše zravn... Pri nas božič velja za družinski praznik in med božično večerjo noben na rojstvo Jezusa ne misli, tako da glede praznovanja verskih praznikov ne moreš posploševat.

Sicer pa se je za vprašat zakaj imajo (imamo) nekateri toliko proti Cerkvi kot verski organizaciji... če bi počeli tisto, kar trdijo da je njihov namen, bi bilo precej manj sporov glede tega.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Mene zanima, kam se bo speljala prezračevanje te džamije........
Sostanovalce bo vejetno motil smrad 1000 prešvicanih nogavic teh vernikov...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik pediater pravi:

Pozanimajte se, če se kje v Ljubljani ali okolici gradi kaka cerkev. Pojdite v center Ljubljane in zbirajte podpise proti gradnji zvonika.
Poskušajte vse tudi posnet, pa kake medije pokličite.
cool-1.gif

Enkopravnost verskih skupnosti.

Saj sem nalimal sliko cerkve iz Vira pri Domžalah. Ni še dokončana tako da se še da ukrepat.
evil.gif

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik reality pravi:
Mene zanima, kam se bo speljala prezračevanje te džamije........
Sostanovalce bo vejetno motil smrad 1000 prešvicanih nogavic teh vernikov...

Kolikor je meni znano, se tisti pravi muslimani umivajo večkrat dnevno, saj naj bi bili za molitev vedno čisti. Bil sem v notranjosti mošeje v Kairu, pa ni prav nič smrdelo.

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
RKC mi gre pošteno na organ s svojo hinavščino, vendar pa so ljudje, ki obiskujejo Cerkev iz mojih izkušenj dobri ljudje.

lp

To ali človek hodi v cerkev nima sploh nobene veze. Poznam ljudi, ki hodijo v cerkev pa so največji lažniovci, zahrbtneži in hinavci kar jih poznam. Pa so tam vsako nedeljo ali še celo več. Seveda gre k spovedi pa je vse dobro. Poznam pa tudi ljudi, ki so največji nasprotniki cerkve in zagrizeni ateisti pa imajo veliko trdnejše moralne vrednote kakor večina ljudi, ki jih poznam.

Obiskovanje cerkve ne vpliva na dobroto oz. moralo ljudi.

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Sem pričakoval, da veš, da je precej krščanskih praznikov zelo povezanih z drugimi verstvi...

Pri nas smo vsi ateisti, pa vseeno postavimo božično smrekco in vse kar paše zravn... Pri nas božič velja za družinski praznik in med božično večerjo noben na rojstvo Jezusa ne misli, tako da glede praznovanja verskih praznikov ne moreš posploševat.

Sicer pa se je za vprašat zakaj imajo (imamo) nekateri toliko proti Cerkvi kot verski organizaciji... če bi počeli tisto, kar trdijo da je njihov namen, bi bilo precej manj sporov glede tega.

Precej? Vsi večji prazniki imajo neposredno povezavo s poganskimi prazniki.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik sanco pravi:
KSZ
Jst sem za đamijo v Ljubljani, samo da je ni pri nas.

Taki ste v bistvu še hujš, kot tisti, ki so nasplošno proti muslimanom... vi se špilate strpne dokler ne rabte tega v praksi pokazat. žalostno.
Točno tak.
Kot Vili Resnik. Nisem proti, le nasprotujem...
Kar je še vedno boljše od onih ki "res nasprotujejo".

Taprvi si namreč pustijo rezervo, da če jih vprašaš, zakaj so proti, rečejo "saj nisem".
Tadrugi pa si potem zmišljujejo bedaste razloge. Ker v resnici ne vedo zakaj so proti.
"Bodi mlad, bodi proti" sistem.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
poudarek je na pravi......
klele so predvsem kosovski šiptarji.. teh ljudi še Albanci ne marajo

njihov primarni job je, siljenje v prostitucijo, zelenjava, horse in orožje.....
menim, da ima to vse skupi veliko stika z vero.....

pravih musličev je pa malo....... v tem je problem vsega muslimanstva....

K sem bil Tirani, sem prašal mal po Kosovskih Albancih, so se vsi sam za glavo prjel..... prvi tam(taxist), mi je reku, da se še oni ne upajoo vozit na tistem območju...

Zdej jim bomo dovolil še mošejo.......

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
A misliš, da bodo muslimanski zvodniki, dilerji in preprodajalci orožja hodili v mošejo?
Po moje da ne.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Top lista DEBILNIH izgovorov:

1) zakaj v centru LJ (kljub temu da je bila presnja na obrobju in da je bila ta lokacija ponujena)
2) nas denar pa ze ne (od zacetka se ve da gre ta lastno financiranje IS)
3) tam se bodo zbirali teroristi (brez dzamije pa to ni mozno?!)
4) tam bodo obrezovali zenske (in izvajali druge obrede afriskih plemen)
5) dobili so poceni zemljo (4x drazjo od prejsnje, polega tega da so druge verske skupnosti dobile parcelo brezplacno)
6) zakaj pa v XYZ afriski vasi ni cerkve (v vecini je, ceprav to nima veze z Slovenijo)
7) sem za "molilnico" in proti dzamiji (ceprav nimam blage veze kaj je eno in kaj drugo)
8) sem proti minaretu (kvari "izgled" sicer idealne pokrajine)
9) objekt je prevelik/previsok/pre... (kljub temu da koncne mere se niso znane)
...
..
.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
To so po njihovim, najbolj verni ljudje
poglej Talibane,........

Oni so največji verniki.... Al pa na Kosovu poglej... V Mošejah so celo skrivali orožje in zatočišče teroristov, ker so se čutili varne.....
Zato so američani enkrat zravnali eno mošejo.........

Če bi muslimani bili res pravi verniki, terorizma nebi poznali.... res pa je, da nekaterim delamo krivico.... ampak vsak ki sliši besedo musliman, pa naj si bo to katolik, pravoslavc, hindujc..... ateist pomisl na besedo terorizem, skrajneže..

Poglej vsak danje novice.... sicer oni zagotavljajo da je vera miroljubna, poštena.......

In ne ubijajo samo tujcev, celo lastne ljudi.....

Podobna zgodba k je bilo v Afriki v času Aparheida.......... za črnce je bilo to veliko bolje kot danes...
k se z mačetam pobijajo na vsakem koncu...... in to sami svoje......

Pr nas je večina musličev šipcev... in to kosovskih........ in bosanskih......
Kako čisto se obnašajo ti ljudje, si greš lahko pogledat v Črno Goro Ulcinj, Dolništoj... domačini jim pravijo stoka.....

Pa sem se na lastne oči prepričal, da je temu res tako... Vrečko fukne, kjer mu z rit pade... v hotelih se userje zraven školke.. itd itd...

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Ejga, pa ti ves da je klele v Sloveniji samo 6000 Albancev in slabih 50000 muslimanov? To pomeni da klele niso
predvsem Albanci ampak so oni v izraziti manjsini. Poleg tega da je precej Albancev katolikov.

Klele je problem tvojih nebuloz....

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Easy ne seri... sej lih to je kosovski problem... Še Albanci pravjo, da so kr naseljeval na tujem in gradil bajte in to ilegalci ilegalno.....

zraven enega šipca je 20 nelegalnih.......
Če vidiš doma eno podgano, je zagotovo blizu ceu brlog.....

Da si boš bolj predstavljal...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik reality pravi:
Če bi muslimani bili res pravi verniki, terorizma nebi poznali.... res pa je, da nekaterim delamo krivico.... ampak vsak ki sliši besedo musliman, pa naj si bo to katolik, pravoslavc, hindujc..... ateist pomisl na besedo terorizem, skrajneže..

Poglej vsak danje novice.... sicer oni zagotavljajo da je vera miroljubna, poštena.......

Ja, če bi ti bedasti kristjani bili res pravi verniki, terorizma nebi poznali... res pa je, da nekaterim delamo krivico...

(člankov ne bom linkal, ker če si slep, jih itak boš mogel prebrati)

Aki1

Pripravnik
14. okt 2007
485
0
16
Ljubljana
Napad na stavbo Islamske skupnosti
Sin mamo z lisicami priklenil na radiator?

In še bi lahko naštevali?....
Vidite probleme muslimanov, ki jih toliko bolj izpostavijo, kot pa probleme domačinov.
Muslimani smrdijo, pretepajo svoje žene, delajo probleme in oh in sploh. Vidite enega takega, potem so vsi taki?
Morda sosed slovenec ni tak?
Malo boljši avto pa je "poglej ga narkomana, droga"....je to tipična nevoščljivost??
Se bojite terorizma v Ljubljani
bonk.gif
?

Lp

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Ma ne ga srat.
Talibani so teroristi, katere je peščica vodij zmanipulirala s pomočjo vere, v tem primeru muslimanske, saj dajo oni precej na religijo.
Pred časom sem bral, da je procentualno največ teroristov katolikov (Irska), vendar je o muslimanskih veliko več govora, saj niso omejeni na "lokalno" delovanje. Meni je terorizem tudi znak obupa, saj pride do njega takrat, ko se skupina ljudi ne more več braniti na drugačen način in se k terorizmu obrne takrat, ko so stisnjeni v kot in ne vidijo več izhoda.
Drugače pa je meni osebno vera in verski objekti nesmiselna stvar, saj je vera v največji meri manipularanje ljudi. Če verske skupine želijo imeti objekte, kjer opravljajo svoje obrede, pa naj jih imajo, dokler jih financirajo sami. Če so objekti za šport, za nakupovanje, kulturo,..., potem naj bojo še verski objekti.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.