Citat:
Uporabnik lanos pravi:
sory, ampak tvojim izjavam se človek lahko nasmeji. Takšne "afne guncaš".
O YU army očitno ne veš NIČ, še manj pa o vojaški industriji in ekonomiji. Pišeš o nekih prodajah letal, čeprav je bilo takrat to vse stroga vojaška tajna. Sedaj je to vse ugibanje ali nekdo je nekaj rekel. Primerjaš letala novejše dobe z letali starejše dobe ...itd.
Sam sebe prepričuješ v nekaj, ker drugače nočeš iz tebi znanega ali neznanega razloga verjeti.
No, po moji literaturi iz pazi to, leta 1986, je bil jugo letalski izvoz 30 jastrebov libiji in 6 zambiji. Drugega nisem našel. Toliko o vojnih tajnah. Sedaj smo pa leta 2014, jugoslavija je že več kot 20 let pokojna in lahko mirno napišeš, koliko vojaških letal je izvozila. Kot kaže, sem o jugo izvozu letal edino JAZ podal kak relevanten podatek, ostali, ki nekaj nabijate o megaizvozu pa niste zmožni podati niti tipa letal, števila letal in države, ki jih je kupila???? To, kje je bila po moči JLA, pa ni moja ocena, ampak ocena mag. Zvezdana Markoviæa, ki je v 'prostem času' častnik Slovenske vojske. Svojo oceno je zelo dobro utemeljil, tvoja osnovnošolska utemeljitev pa zgleda takole:
Citat:
Dejstvo je, je bila YU army včasih zelo zelo močna vojska!!!!!!!!!!!
I rest my case.
Citat:
Vojaška industrija je bila za tiste čase dobro razvita.. in ne primerjaj zdaj spet z današnjim digitalnim svetom. Večino orožja je imelo lastne izdelave!!! Plod lastnega znanja.
Večino orožja je mogoče res izdelovala sama, šlo pa je v veliki meri za plod tujega znanja, saj je šlo predvsem za bolj ali manj natančne kopije tujega orožja..m53 kopija nemškega mitraljeza, pištola m57 kopija ruske tt-jke, brzostrelka pozabu oznako kopije šmajserja v drugem kalibru, m48 kopija nemške mavzerice,PAP puška kopija ruske SKS, m70 kopija kalašnikovke, m72 kopiaj RPK-ja, zolja kopija ameriškega RAW, osa narejena po frnacoskem rfc, m84 licenca po ruskem t72, havbica 122 mm in samovozna ruska gvozdika, havbica 152 mm ruska, 30 mm samovozni protiletalc češka proizvodnja, rakteni čolni ruska proizvodnja, mig 21 ruski, 29 ruski, an 2 ruski, gazela francoska licenca, mi8 ruski, bvp M-80, narejen na ruskem BMP...
ma ne da se mi več pisati, ker ne bo nikoli konca...
jugo proizvod puška m76 baje dosti slabša od dragunova, neka šolska letala, galeb pa jastreb (beda od bede), orao (vsa letala itak angleški motorji, pri orlu totalno prešvoh), kolesnik BOV (baje solidna zadeva)
Citat:
Prvi MIG29 je bil kupljen leta 1989. (zanimivo zakaj, ko pa se je že vedelo v vrhu, da država leti v državljansko vojno ) Na you tube je nekje posnetek intervijuja ameriškega pilota, ki je lepo opisal kakšen strah je doživel, ko so mu javili da so se dvignila letala mig 29.
Jaz se pa bojim klopov...pač en malo bolj prestrašen pilot, mogoče je pilotiral letalo za (proti)elektronske ukrepe.