Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Ni konkurence JNA...šenkana letala v času spora z informbirojem bi ti štel leta 1990?Glede na to, da je bilo tvoje vprašanje čista provokacija, je bil tak tudi moj odgovor. Podatke o številu pripadnikov posameznih evropskih držav najdeš v bukvi, katere podatke sem napisal, kako je z mornarico in letalstvom, ne bi vedel.
Ampak tako preko palca bi si upal trditi, da je bila juga bolj uboga tako v zraku kot tudi na morju...na morju bi dal prednost angliji, franciji, rusiji, italiji, zahodni nemčiji, poljski, grčiji, enako velja za razmerje sil v zraku, verjetno lahko damo pred jugo celo turčijo (pač če jo štejemo v evropo), na morju bi dal prednost tudi španiji, švedski, norveški, v zraku zopet švedski...
brez konkretnih številk pa težko govorimo, se strinjam, ampak mislim, da se ne motim kaj dosti.
Blage k. nimas ampak vseeno... Drzava ni bila svoh v zraku, prej nasprotno. Rusi so YU ponujali Mig29 skoraj brezplacno (zaradi dolgov Rusije od prej) pa je drzava zavrnila zaradi "samostojne" poti. Zeljeva sploh ni bila predvidena za Mig29 btw. Tudi druga letala so bila stvar opredelitve in merjenje dolzine tica.
Pri mornarici bi dal prednost komu?
Saj ti piše, komu bi dal prednost. Recimo Anglija, Francija in SZ so imele in še imajo podmornice z jedrskim orožjem, brez težav izbrišejo celo jugo, ne samo njene 'mornarice'...pa jim niti ni treba zapluti v jadransko morje
tvoja slavna mornarica je bila sestavljena iz nekaj večjih ruskih oz kopij čolničkov, vse precej ubogo, nekaj kao fregat 2 ali 3 sem pozabil ampak nikakvne bojne vrednostii in večjih podmornic tehnološko na ravni 2 svetovne in nekaj manjših podmornic...si pa pravilno napisal 'na obali', kajti tisto, kar je bilo na vodi, je bilo patetično.
jugo letalstvo je bilo sestavljeno predvsem iz tretjerazrednih letal domače proizvodnje (govorimo o bojnih sposobnostih), precej zastarelih migov 21 ter nekaj sodobnih letal mig -29 v osiromašeni 'zumba' oziroma 'banana' verziji, kot se je reklo, ta letala niso bila na ravni tistih, ki so jih imele ruske sile.