Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Napisal si da je bila jugoslavija samozadostna in pisal o standardu itd... recimo zeljava (ki jo je nekdo omenjal) je bila zgrajena iz denarja ki ga je kapitalisticni zahod namenil tej samozadostni drzavi za gradnjo avtocest... itd...
Danes ko gledamo z distance in primerjamo statisticne podatke lahko vidimo, da so nekateri drugje po svetu takrat ziveli bolje. Nekako v korelaciji s prostim trgom in demokraticno ureditvijo. A ves ena bolj bednih stvari je bila, da ce se nisi strinjal s sistemom si bil vse samo clovek ne. Izdajalec, belcek, itd... nekaj si celo pisal kako so imeli za take kol. Ne vem a tebi je normalno da fizicno obracunas z ljudmi ki se ne strinjajo s teboj? Al pa da oni obracunajo s tabo ce se ne strinjas z njimi? No to se neumnosti ki jih klatis. Je pa brezvezna tema. Da o uporabniku ki necenzurirano pise "jebem vas v usta" ne izgubljam besed.
Sem se šel še enkrat brati in ocenjujem, da je bil moj zapis zelo precizen. Natančno pripoveduje o mojem prepričanju o izpolnjevanju državljanskih dolžnosti - ne samo pravic in privilegijev. Zato sem tudi spomnil, kako so v še ne tako daljnji preteklosti 200 let nazaj obračunavali na balkanu. Ne, da bi to danes izvajali ( - kje pa, vseeno smo pa nekaj vendarle pridobili v civilizacijskih normah).
Poleg tega Slovenija ni nikoli bila del balkana, mislim po civilizacijskih normah.
Uporabil sem močno poved, da zaboli in da se boste spomnili, da državljanska pripadnost in izpolnjevanje dolžnosti z njo ni bil nikoli hec in nikoli ne bo! V mirnem obdobju se lahko malce igraš in se izgovarjaš, v vojnem stanju pa ne! Mi smo 81. leta tam dol imeli vojno stanje. Pa če bi bilo treba, bi še šel. Ker sem bil tako vzgojen od malega. (Sedaj seveda za Slo in ne za Yu, ki ni več moja država).
Še pes je lojalen gospodarju in svoji domačiji, ko leži na pragu in se po jajcih liže. Mi smo pa ljudje, ki si sami gradimo svojo državo. Treba jo je spoštovati, pa kakršna koli že je. In pridno odstranjevati smeti in odpadke.
Niso samo ugodnosti, so tudi dolžnosti - ki so mnogo bolj pomembne.