Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Še vedno nisi odgovoril na vprašanjeseveda pa se ne grem igrat tarčo nekemu ljubitelju yuge, pa še za sovražnika države sem bil z njegove strani označen. Veš, časi povojniih pobojev so minili. Vsaj upam. Čeprav tele fantazije bolj spominjanjo na streljanje talcev.
Smo v 21. stoletju in stvari se rešujejo na volitvah, ne s puškami kot pri iveku.
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
...Najhuje pa je poslušati tepce, ki hočejo potvarjati zgodovino in s tem manipulirati z ljudmi! Za takšne so na balkanu imeli kol ! Seveda je strašno, ampak čisto po zaslugah. Ni hujšega, kot izdaja naroda. Zanikanje in potvarjanje dela naših prednikov je pa prav to!
?Citat:
Ni hujšega, kot izdaja naroda.
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
No...na predlog kamelcija sem prebral samo zadnji dve strani...
Demz ce si sposoben nekega realnega pogleda na zgodovino kar ob casovni oddaljenosti naj ne bi bilo tezko...no potem se strinjava da se ti je zapisalo kar nekaj neumnosti.
Citat:
Seveda. Saj tudi ni za pričakovati toliko inteligentnih otrok iz podeželja. Kar jih pa je bilo, pa tudi niso vsi pripravljeni za vojaški režim, tako kot tudi za župnika ne. Tisti, ki so se pa vendarle odločili za vojaško gimnazijo, so pa prekleto dobro vedeli, v kaj se spuščajo, ker so bile zadaj posledice za družinski proračun, v primeru neuspeha.
Takole razmišljam za nazaj, konec osmega razreda smo bili 4. razredi, torej okoli 100 otrok. Takole dva ali trije so šli v vojaške gimnazije, od tega eden v letalsko v Mostar, kakih 5 jih je šlo pa na policijsko v Tacen. Brez zamere, Apolo in ostali, vendar za policaje oz. miličnike takrat, so šli takole - povprečni, ki so se pač odločili za ta poklic. Imeli so prav dober uspeh in odlični športniki.
V vojaško šolo so šli izključno odlični! Vsi v razredu smo rekli, da jih je škoda, ker so imeli vse možne talente.
Ampak to so otroci, stari 14 - 15 let. Popolnoma druga muzika je, če se fant odloči za vojaško akademijo ob maturi konec srednje šole! S tem, da smo že po malem slutili šmoren okoli države, 80. leta! V glavnem, možakar je nekako zvozil srečno (s šusom v hrbtu 91. leta) in vesel sem zanj. Je oficir v SV.
Epilog: nikar podcenjevati JLA. Tako kot v vsaki firmi je tudi ta bila urejena premišljeno. Ne moreš kar vsakemu dati v roke pravico do volana, zato so bili oficirji dobro izobraženi in inteligentni. Če si bil vojak in si se pogovarjal s poročnikom ali pa kapetanom, je bila ogromna razlika. Recimo tako, kot bi se pogovarjal z bratom ali pa očetom.
Prav tako niso dali vsakemu v roke bojne municije, kot je bilo pri graničarjih. Bile so tudi žrtve, o katerih se skoraj nič ne govori, pa bi se smelo. Eden od mojih prijateljev je na straži zmrznil in so ga uspeli oživiti v Vojaški medicinski v Beogradu! ( v bistvu sem se vedno čudil, da so Tita zdravili v KC Ljubljana in ne v Beogradu). Kaj je bil to, VMC ali nekaj takega? Torej, možakar je predlani šel v penzijo , kar pomeni, da se duša človeka kar dobro drži!
Kateri moj greh imaš v mislih?Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Ker svojih grehov pa ne bomo izpostavljali, knede?
Od 1941 pa tja do poletja 1942 so imeli ekskluzivno pravico streljanja sonarodnjakov komunistični revolucionarji - potem pa so bile ustanovljene prve vaške straže. Do takrat so VOS in podobne domoljubne organizacije uspele pobiti prek 1000 Slovencev...Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Kako si mi lepo položil besede v usta...
...ker so bili pripravljeni streljati na svoj narod...
Pa ti sploh kdaj pomisliš kaj napišeš? Al so ti opral možgane do konca, s Persilom? A veš kdo je to počel med leti 41-45, pa še tudi v 46 ekstremisti? Hint: v imenu kristusovih ran... Z lepim se hvališ (hvalite).
Tako da STFU, si (ste zadnji) ki lahko karkoli kritizirate. Saj veš, prvi naj vrže kamen tisti ki je brez greha... ali kako že to gre.
Kako si pa to lepo gladko zapisal..tako lepo se prebere, kot gladko steče 8888-ki farški šnops po grlu, da je potem ves mehak in lojalen.Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Od 1941 pa tja do poletja 1942 so imeli ekskluzivno pravico streljanja sonarodnjakov komunistični revolucionarji - potem pa so bile ustanovljene prve vaške straže. Do takrat so VOS in podobne domoljubne organizacije uspele pobiti prek 1000 Slovencev...Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Kako si mi lepo položil besede v usta...
...ker so bili pripravljeni streljati na svoj narod...
Pa ti sploh kdaj pomisliš kaj napišeš? Al so ti opral možgane do konca, s Persilom? A veš kdo je to počel med leti 41-45, pa še tudi v 46 ekstremisti? Hint: v imenu kristusovih ran... Z lepim se hvališ (hvalite).
Tako da STFU, si (ste zadnji) ki lahko karkoli kritizirate. Saj veš, prvi naj vrže kamen tisti ki je brez greha... ali kako že to gre.
Toliko o tistem prvem kamnu..