Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Verjetno sploh nisi opazil, ampak na tvoje prispevke niti slučajno več ne odgovarjam. Tudi na tega nebi, če me nebi neposredno omenjal. Razlog za to je preprost; s cerebralnim bankrotirancem, ki niti preprostega citata ne zna prepisati, se nimam česa pogovarjati:
Ne da nisem opazil, temveč te ignoriram že kaki dve leti. To pa zato, ker strašno preziram ljudi, ki jemljejo besede iz konteksta in s tem prirejajo zgodbo! Če sem te še pred nekaj leti spoštoval zaradi neke objektivnosti, te sedaj nikakor ne morem več, ker se mi "gravža".
Pravkar živiš v sistemu, ki ga nisi izgradil sam, ampak s sodržavljani. Zato tudi ni čisto po tvoji volji - je pa približek željenemu.
Bom poizkusil opisati svojo zgodbo: Čez sto let bodo znanstveniki odkrili, da je supernova, ki so jo kitajci zapisali, povzročila nevemkakšna sevanja v zemeljski ionosferi, ki so razdražila Hune, da so se potem šli osvajalski pohod v evropo in povzročili s tem kugo! Dve tretjini evropskega prebivalstva sta umrli, še danes stojijo na raznih križpotjih kapelice v spomin.
Potem se je preživeli preostanek začel prerivati okoli izpraznjenih zemljišč in se pretepati zanje, cerkev je pa izumila metodo za umirjanje strasti (trpljenje, greh itd ...) , da se ne bi človeštvo samo med seboj pobilo.
Lahko da je bilo obratno, bodo zgodovinarji povedali, kdo je bil prej - cerkev in ljudje ali obratno, saj je vseeno. Ko je človek v stiski, postane veren.
Potem je bil Wallstreet in svetovna gospodarska kriza, ki je omogočila Hitlerju, da je storil - kar je pač storil. Ni bil sam, imel je služabnike. Običajno pa preklinjamo samo njega.
Po njem se je izgradila država, v kateri sem se rodil in me je šolala in dala delo - torej možnosti za eksistenco. MOJI starši so jo gradili, in tvoji tudi, brez strojev in nevemkake tehnike. Na roke!
Potem smo šli na svoje, da bi bili bolj prožni v svetu. Izpadlo je, da je najnovejša ureditev še najslabša, ker ne nudi niti eksistence lastnim otrokom, kaj šele prebivalstvu, ki je delalo zanjo!
Glede tvoje navade jemanja besed iz konteksta in potem zlorabe teh besed: ne vem, kaj so ti naredili. Naša Omika je imela sestro, (ki je že imela sina) in so jo partizani leta 1944 ubili, visoko nosečo!
V naši vasi je bil maja 45. ubit Milko, ki so ga "uničili" belogardisti, ki so bežali iz Ljubljane, skozi našo dolino. Bil je postavljen tja kot stražar in so ga ujeli, zlomili, odrezali lulka in jajca, odvrgli v grmovje! Moj stric ga je našel po dveh dneh! Še po 20 letih je komaj kaj povedal o tem!
Itd.
Na koga naj bom jezen torej, g. Nigel, če živim življenje, kakršnega pač živim? Na Hitlerja, na Tita, na slovenske tajkune, ki so mi onemogočili normalen razvoj v moderni dobi, ali raje kar na tisto Supernovo leta 1050 (tam nekje), za katero bodo znanstveniki šele čez sto let ugotovili, da je v bistvu glavna povzročiteljica godlje, ki jo živimo!?
Spoštuj delo prednikov in ne potvarjati zgodovine, PROSIM!