Ravna zemlja, vesoljske palačinke in NASA zarote

DOHC

Majstr
4. sep 2007
1.933
396
83

Once you go flat, you never go back
grin1.gif

Ampak ja, video je bullshit ker je Tyson itak pr NASI..... In kar Shark prlep je zanjga the bible, kar ostali je pa prec bullshit
grin1.gif

Mislm pa, da je najboljš sam še ignore, nej si misl kar če.

Zemljan

Pripravnik
1. feb 2016
54
0
6
Citat:
Uporabnik Qmi pravi:

Predvsem me pri vsej tej nadobluzi o ravni zemlji poraja eno vprašanje. Zakaj? Zakaj bi nekdo hotel prikriti, da je zemlja ravna? Kaj bi s tem pridobil? Resno, obrazloži brez Youtube filmčka in kakšnega tretjerazrednega linka
rolleyes-1.gif

Se bom spet vključil na tem mestu. Kot prvo se po možnosti izogibajte norčevanju in najprej razmislite o tej zadevi brez da berete uradne razlage. Vprašajte se, kaj če je res? Ali je že kdo od vas dejansko VIDEL, da je Zemlja okrogla?

Gre za to, da je do Kopernika veljalo, da je Zemlja ravna in večina se pač ni obremenjevala s tem, ker ni bilo pomembno - podobno kot danes večina ne razmišlja o okrogli Zemlji, čeprav vsi "vedo", da je tako. No, potem pa je prišel Kopernik s svojo teorijo in počasi so se temu vsi prilagodili, čeprav ni bilo nikakršnega dokaza o tem. Globus Zemlje so dali v vsako učilnico in v naslednjih stoletjih je to postala splošna resnica. Z vesoljskim programom v 20.stoletju pa so se Američani in Rusi dvignili dovolj visoko nad Zemljo, da so videli resnico, nad katero so se zgrozili - Zemlja ni bila okrogla, Antarktika ni majhna celina... Takrat so bili v precepu, ali povedati resnico ali nadaljevati z že znano teorijo. Ker je bilo že vse usklajeno in so bili potrebni le še detajli, so se pač odločili za nadaljevanje. Manjkala je le še kakšna slika iz vesolja, kar so seveda naredili, "šli" so na Luno in tako dalje. Nato so zaprli Antarktiko, ker bi v današnjem času že kdo bil sposoben priti dlje kot v preteklosti, ko še niso imeli takšne tehnologije.... Podpisali so pogodbo o Antarktiki, kjer je prisotna vojska (ne gre za vojaško aktivnost, ampak za vojaško prisotnost), istočasno ustanovili NASO....

Zakaj nam zadevo prikrivajo, se sprašujemo vsi.... ste pomislili morda na to, kaj bi se zgodilo, če bi danes zvečer v vseh svetovnih medijih poročali o tem, da je NASA priznala veliko potegavščino in da je Zemlja v resnici ravna. Kaj bi to pomenilo? Vsi svetovni učbeniki bi bili napačni, NASA in ostale vesoljske agencije ne bi bile več verodostojne, satelitskih slik pri napovedi vremena ne bi bilo več. No, slike bi bile še, vendar bi se imenovale npr. radarske slike. Tako kot se reče radarska slika padavin, ki jo najdete na internetu in prikazuje trenutne padavine.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
ampak zakaj ne nekdo najme letala pa malo preleti čez ta led. pa saj prav sega vendar ne morejo nadzirati ne?

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.578
10.795
113
ne sme ker je tam vojaška prisotnost, ki nas brani pred nezemljani. Resno, umobolnico začet gradit :S

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
si neumen, nerazgledan ali se samo to delaš ?
da je zemlja okrogla so vedeli že za časa aristotela in še prej
so znali izračunati
razlaga je sicer relativno preprosta, ampak za take, ki verjamejo v ploščato zemljo in rdečo kapico je to pre velik mentalni napor

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
Citat:
Uporabnik Zemljan pravi:
Citat:
Uporabnik Qmi pravi:

Predvsem me pri vsej tej nadobluzi o ravni zemlji poraja eno vprašanje. Zakaj? Zakaj bi nekdo hotel prikriti, da je zemlja ravna? Kaj bi s tem pridobil? Resno, obrazloži brez Youtube filmčka in kakšnega tretjerazrednega linka
rolleyes-1.gif

Se bom spet vključil na tem mestu. Kot prvo se po možnosti izogibajte norčevanju in najprej razmislite o tej zadevi brez da berete uradne razlage. Vprašajte se, kaj če je res? Ali je že kdo od vas dejansko VIDEL, da je Zemlja okrogla?

Gre za to, da je do Kopernika veljalo, da je Zemlja ravna in večina se pač ni obremenjevala s tem, ker ni bilo pomembno - podobno kot danes večina ne razmišlja o okrogli Zemlji, čeprav vsi "vedo", da je tako. No, potem pa je prišel Kopernik s svojo teorijo in počasi so se temu vsi prilagodili, čeprav ni bilo nikakršnega dokaza o tem. Globus Zemlje so dali v vsako učilnico in v naslednjih stoletjih je to postala splošna resnica. Z vesoljskim programom v 20.stoletju pa so se Američani in Rusi dvignili dovolj visoko nad Zemljo, da so videli resnico, nad katero so se zgrozili - Zemlja ni bila okrogla, Antarktika ni majhna celina... Takrat so bili v precepu, ali povedati resnico ali nadaljevati z že znano teorijo. Ker je bilo že vse usklajeno in so bili potrebni le še detajli, so se pač odločili za nadaljevanje. Manjkala je le še kakšna slika iz vesolja, kar so seveda naredili, "šli" so na Luno in tako dalje. Nato so zaprli Antarktiko, ker bi v današnjem času že kdo bil sposoben priti dlje kot v preteklosti, ko še niso imeli takšne tehnologije.... Podpisali so pogodbo o Antarktiki, kjer je prisotna vojska (ne gre za vojaško aktivnost, ampak za vojaško prisotnost), istočasno ustanovili NASO....

Zakaj nam zadevo prikrivajo, se sprašujemo vsi.... ste pomislili morda na to, kaj bi se zgodilo, če bi danes zvečer v vseh svetovnih medijih poročali o tem, da je NASA priznala veliko potegavščino in da je Zemlja v resnici ravna. Kaj bi to pomenilo? Vsi svetovni učbeniki bi bili napačni, NASA in ostale vesoljske agencije ne bi bile več verodostojne, satelitskih slik pri napovedi vremena ne bi bilo več. No, slike bi bile še, vendar bi se imenovale npr. radarske slike. Tako kot se reče radarska slika padavin, ki jo najdete na internetu in prikazuje trenutne padavine.

hysterical-1.gif

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.477
1.848
113
na temni strani lune
Citat:
Uporabnik Zemljan pravi:
Citat:
Uporabnik Qmi pravi:

rolleyes-1.gif

Danes lahko za zelo malo denarja vsak pošlje raketo/balon z kamero dovolj visoko, da bi sam videl resnico. Zakaj ni nobenega dokaza, niti z strani vernikov v ravno zemljo, če lahko razmeroma enostavno dokažeš veliko svetovno zaroto.

Da ne omenim preleta čez antartiko oz. arktiko z avionom, morda obplutja arktike oz. antartike z ladjo. Vse to bi lahko kakšen hardcore vernik z malce več denarja zelo enostavno dokazal.

In koneckoncev, kako to, da ni nobenih leakov iz nase oz. vseh ostalih space agencij po svetu katere izstreljujejo rakete par 100km visoko.

Zemljan

Pripravnik
1. feb 2016
54
0
6
Citat:
Uporabnik skala pravi:
ampak zakaj ne nekdo najme letala pa malo preleti čez ta led. pa saj prav sega vendar ne morejo nadzirati ne?

Saj verjetno je kdo že poskušal... ti sicer lahko greš na Antarktiko, pa do postojank, pa pingvine gledat, vendar ne boš mogel dalje v notranjost. Morda ti bo sicer s primerno opremo uspelo iti par deset ali sto kilometrov, vendar pa ne vemo, kakšna ozemlja se skrivajo naprej. Morda so razdalje več deset tisoč kilometrov do prve oprijemljive stvari, ki bi nas zanimala
smile-1.gif

Preberi si o pogodbi o Antarktiki... imaš veliko o tem napisanega na internetu. Celo tako piše: pogodba je zagotovila mir in odsotnost vojaške aktivnosti, ne pa navzočnosti. Vprašaj se zakaj, ko pa tam ni drugega kot led in sneg?

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Če mi že Sharky noče odgovorit (morda enostavno noče, ker bi me resnica preveč šokirala in pahnila čez rob), boš pa mogoče ti. Torej, so tudi ostali planeti in njihove lune diski? Če so, zakaj so vsi vedno obrnjeni točno proti nam? Sa Saturnovi obroči tudi 2D?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
Citat:
Uporabnik Zemljan pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:

Saj verjetno je kdo že poskušal... ti sicer lahko greš na Antarktiko, pa do postojank, pa pingvine gledat, vendar ne boš mogel dalje v notranjost. Morda ti bo sicer s primerno opremo uspelo iti par deset ali sto kilometrov, vendar pa ne vemo, kakšna ozemlja se skrivajo naprej. Morda so razdalje več deset tisoč kilometrov do prve oprijemljive stvari, ki bi nas zanimala
smile-1.gif

Preberi si o pogodbi o Antarktiki... imaš veliko o tem napisanega na internetu. Celo tako piše: pogodba je zagotovila mir in odsotnost vojaške aktivnosti, ne pa navzočnosti . Vprašaj se zakaj, ko pa tam ni drugega kot led in sneg?

hysterical-1.gif

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
ne sme ker je tam vojaška prisotnost, ki nas brani pred nezemljani. Resno, umobolnico začet gradit :S

Umiri se,ker zdaj imaš pa že blodnje
crazy1.gif
Kje je napisal,da nas z vojaško prisotnostjo branijo pred nezemljani??? Sicer pa vloži uradno prošnjo,da bi rad raziskal notranjost Antarktike,ali da bi jo rad prečkal,pa boš videl,do kam ti bodo pustili....

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Človek ki ne loči heliocentričnega modela (ki je res povezan s Kopernikom) in idejo o okrogli zemlji nam bo sedaj tu predaval kaj je tam kjer ni nič?
stupid-1.gif

Za začetek, 3x v tej temi si že zgrešil oz. udaril mimo. Heliocentrični sistem pomeni da je sonce središče "sitema" (helio(s)=sonce, center=sredina) in se okrog njega vrtijo ostala nebesna telesa. To idejo je razvijal in spravil v svet Kopernik. To da je zemlja okrogla se je vedelo pa že iz časov starih grkov in se tudi v času Kopernika ni pozabilo, v bistvu je dejansko ves srednji vek več ali manj zemlja med "znastveniki" in "svečeniki" veljala za (o)kroglo. Cerkev samo ni priznavala da zemlja NI središče "vesolja" ...

Glede ostalega, dokazov o ne-ravni zemlji je en kup. Recimo za začetek še en preprost eksperiment ki se ga da ponovit tudi doma če ga želiš, stvar se imenuje Foucaultovo nihalo. Torej če že sence na različnih geografskih višinah niso dovolj zgovoren razlog (ker je studijska luč dovolj "stran") za okroglo zemljo me zanima zakaj deluje nihalo tako kot deluje? Na ravni zemlji namreč fenomen ne bi deloval, tudi če bi se vrtela kot CD ne bi bilo enakega efekta kot ga poznamo.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:
Če mi že Sharky noče odgovorit (morda enostavno noče, ker bi me resnica preveč šokirala in pahnila čez rob), boš pa mogoče ti. Torej, so tudi ostali planeti in njihove lune diski? Če so, zakaj so vsi vedno obrnjeni točno proti nam? Sa Saturnovi obroči tudi 2D?

A misliš da sem superman,da bom vsem odgovarjal na vsa vprašanja?
evil.gif

Sem že enkrat napisal,pa si zgleda preskočil odgovor: planeti in zvezde niso to,kar nam prikazuje uradna znanost!! Si že kdaj slišal za svetlobni hologram?

https://www.youtube.com/watch?v=q8tIm-fxE_s

https://www.youtube.com/watch?v=PZLf52DQjPc

https://www.youtube.com/watch?v=AJJ_z6pwUrE

https://www.youtube.com/watch?v=Vhanw7EyH38

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.477
1.848
113
na temni strani lune
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:

Umiri se,ker zdaj imaš pa že blodnje
crazy1.gif
Kje je napisal,da nas z vojaško prisotnostjo branijo pred nezemljani??? Sicer pa vloži uradno prošnjo,da bi rad raziskal notranjost Antarktike,ali da bi jo rad prečkal,pa boš videl,do kam ti bodo pustili....

Zakaj bi rabil komu pisat bilokakšno prošnjo. Pač greš in se čudiš svetu beyond horizont.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.477
1.848
113
na temni strani lune
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:

A misliš da sem superman,da bom vsem odgovarjal na vsa vprašanja?
evil.gif

Sem že enkrat napisal,pa si zgleda preskočil odgovor: planeti in zvezde niso to,kar nam prikazuje uradna znanost!! Si že kdaj slišal za svetlobni hologram?

https://www.youtube.com/watch?v=q8tIm-fxE_s

https://www.youtube.com/watch?v=PZLf52DQjPc

https://www.youtube.com/watch?v=AJJ_z6pwUrE

https://www.youtube.com/watch?v=Vhanw7EyH38

In to se vrti že par 1000 let. Bravo
cheer.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:

hysterical-1.gif

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
ah,nemogoči ste...ta filmček je totalen bullshit...pojdi na obalo in ga sam posnami,pa boš videl,da na tak način na horizontu ne izgine noben objekt. Ali moram to jaz naredit namesto tebe? A gremo skupaj? Kakšen dokaz rabiš,da ti bo jasno tole?
uf-1.gif

Pojdimo skupaj, to bo še žur
cheer.gif

Organiziraj najprej kakšno pivo,da malo podebatiramo,po pivu se pa lahko zapeljemo direktno na obalo in preverimo
wink-1.gif

Recimo jaz,pa Zemljan,pa ti,pa še en ali dva iz te debate,po tvojem izboru. Bo šlo?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
ah,nemogoči ste...ta filmček je totalen bullshit...pojdi na obalo in ga sam posnami,pa boš videl,da na tak način na horizontu ne izgine noben objekt. Ali moram to jaz naredit namesto tebe? A gremo skupaj? Kakšen dokaz rabiš,da ti bo jasno tole?
uf-1.gif

Pojdimo skupaj, to bo še žur
cheer.gif

Organiziraj najprej kakšno pivo,da malo podebatiramo,po pivu se pa lahko zapeljemo direktno na obalo in preverimo
wink-1.gif

Recimo jaz,pa Zemljan,pa ti,pa še en ali dva iz te debate,po tvojem izboru. Bo šlo?

Kar se mene tiče brez problema. Glede piva pa nič najprej na pivo - naprej na obalo gledat kako ladja izginja, vmes bomo pa pili pivo. Ampak samo enega po osebi, da ne bo potem pivo krivo, da ti ladja izginja pred očmi, ok?

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik Matey pravi:

Kar se mene tiče brez problema. Glede piva pa nič najprej na pivo - naprej na obalo gledat kako ladja izginja, vmes bomo pa pili pivo. Ampak samo enega po osebi, da ne bo potem pivo krivo, da ti ladja izginja pred očmi, ok?

Cool,kdaj gremo,kdo gre? Jaz,ti,...Zemljan? (čakamo odgovor)...kdo še?