Hofer piščanec poln vode

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.613
3.975
113
davorinm.wordpress.com
Zdravo. Je še kdo opazil, da je piščanec iz Hofra (npr piščančje prsi) čisto poln vode in slabega okusa?

Npr narežeš na piščančje zrezke, daš pect na vročo ponev in voda kar leze in leze ven do onemoglosti, da ne moreš zapečt normalno zrezka ampak ga praktično dušiš. Včeraj sem probal na žaru na polni jakosti (napoleon plinski) in je dalj trajalo da sem spekel piščančji zrezek kot 2,5cm debel T-bone. Okus pa za en kur*.

Piščanca pečem praktično vsak dan in opazim te stvari.

Še kdo opazil? Dvomim, da je tole normalno. Nekaj sem bral da najbrž uporabljajo tehniko hlajenja z vodo in se vse napije. Ne vem. Bo treba zamenjat trgovino.

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.570
6.195
113
Rekel bi, da je v meso inicirana voda s strojem z iglami. Kupiš malce mesa in veliko vode. Lahko je ceneje.
Načeloma bolj zdravo, manj kalorij, ker H2O nima kalorij.

1784612203053.png

MrDaco

Guru
11. sep 2007
14.995
9.110
113
Ne trudi se. Jaz to že dolgo opažam na vseh vrstah mesa, pa sploh ne iz Hoferja. Kupujemo v zadrugi Rače in iz svinjskega včasih teče že ko ga domov v vrečki prineseš. Ko pa daš pečt, pa iz narezanih medaljonov postanejo cvirki.
Kot kaže je to nova tržna niša, kako vodo prodat po ceni mesa.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.613
3.975
113
davorinm.wordpress.com
Katastrofa. Pogosto kupujem domače piščance od tete na pokriti tržnici BTC, ki ima dober value 4 money, samo je kmetija na kolektivcu zdele, če se ne motim.

Kaj je najboljša druga alternativa kot domače? Perutnina ptuj?

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.397
9.561
113
Perutnina ptuj je srednja zalost. Vse ostalo kupljeno po stacunah je hujse, tudi marsikaj domačega, dobra piška pride na vsake svete cajte. Zal nimam nobenega, ki bi imel dobre za prodajo. Sem se nategnila "z res dobrimi domacimi" pa v tudi PM sem jih šla iskat, pa huje, tako po kvaliteti kot po kvantiteti (ko je bil enkrat narejen) od PP. Tezka je s kurami...

kajpace

Guru
6. nov 2018
6.256
4.599
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Katastrofa. Pogosto kupujem domače piščance od tete na pokriti tržnici BTC, ki ima dober value 4 money, samo je kmetija na kolektivcu zdele, če se ne motim.

Kaj je najboljša druga alternativa kot domače? Perutnina ptuj?
Sem že kupil tu in je super. Cena pa...

jezek

Guru
24. jul 2008
6.293
2.912
113
Jaz jemljem samo tu. Navadno 8 kil fileja bk, in razrezem na polovice in v frizer. Edini piscanec na svetu (pa i šire!), katerega lahko mrzlega ješ celo tretji dan, drugi dan pa je popolnoma brez "cold chicken" okusa. Vode ne vsebuje prakticno nic.
Pa da ne boste zdaj navalili ko mutavi in mi delali gužvo tam....iste prodajajo še mislim da v vsaj 4 mesnicah po Lj...

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.613
3.975
113
davorinm.wordpress.com
Jaz jemljem samo tu. Navadno 8 kil fileja bk, in razrezem na polovice in v frizer. Edini piscanec na svetu (pa i šire!), katerega lahko mrzlega ješ celo tretji dan, drugi dan pa je popolnoma brez "cold chicken" okusa. Vode ne vsebuje prakticno nic.
Pa da ne boste zdaj navalili ko mutavi in mi delali gužvo tam....iste prodajajo še mislim da v vsaj 4 mesnicah po Lj...
Povej kje, da ti ne delamo gužve :D

Pa hvala za nasvet.

jezek

Guru
24. jul 2008
6.293
2.912
113
Sem popravil.
To so slovenski piscanci 3-kilski, mislim da nek rejec iz okolice Lj