Hofer piščanec poln vode

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.673
4.915
113
Ne samo to. Tudi gostilne so prešaltale na cheap piščanca. Oz. so verjetno vedno uporabljale cheap, samo se je surovina pslabšala. Pogosto jem v BTC in vzporedno s padcem kakovosti piščanca v trgovina je padla tudi v gostilnah.

Cube burger: Imeli so odlična piščančja prsa na žaru (oglje), zapečena ampak ne suha. Sedaj imajo nekaj kao na žaru, ne zapeče se sploh lepo, vseeno pa trdo za jest in manj okusno.

Top Dunajc: Prav tako so imeli dobrega piščanca na žaru, lepa porcija, lepo pečen. Sedaj je šla cena gor, porcija dol, kakovost mesa prav tako dol. Dobiš pol manj mesa, enako ni sledi o neki zapečenosti, bolj kuhan k pečen.

Lunch at the ranch: Te so zaenkrat edini, ki so ohranili dobrega piščanca na žaru, oz. vrhunskega. Je pa tudi cena temu primerno višja.

Ja to je to inflacijsko krčenje oz. obstajajo 3 metode kako se upirat inflaciji če govorimo o gostinjstvu oz. hrani na splošno:
- dražat stvari => potrošnik noče sprejet oz. takoj zazna to z denarnico in gre do konkurence ki ponuja eno od ostalih opcij (nišna skupina "gurmanov" ki so pripravljeni dat več za boljše je pa zelo majhna)
- manjšat porcije => to se načeloma še izzide kratkoročno, ampak dolgoročno/vedno bolj se folka ne da nategovat
- slabšat kvaliteto => večina potrošnikov to najlažje sprejme, daš "žličko vegete" več pa večina ne opazi razlike da si dal najbolj zanič meso

• Všeč mi je
Reactions: ynos

Valhalla

Guru
17. dec 2007
5.512
2.353
113
Piščanca kupujem samo Spar pakete 900g (prsi in kakšno izkoščeno stegno). Berem, da je od Panvite. Nič ni narobe s tem piščancem. Imam na voljo tudi domače v okolici, pa mi piščanec iz domače reje zelo ne paše po okusu. 5,73€ od kg s 25% Spar kupon.

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.522
6.155
113
To je Agromerkur, Murska Sobota. Zaenkrat manjša proizvodnja. Jaz mislim, da je precej manjša od Pivke. S PP pa se tako ali tako ne more primerjati.
V reji dvomim, da so kake bistvene razlike. Ali pač, ker skupina Panvita ima tudi svoje mešalnice krmil? Sicer pa avtomatska linija za razrez kot pri ostalih, lahko pa je vse skupaj hitreje v trgovini in mogoče boljše sortiranje, kaj se kako proda (kot cel piščanec ali v kosih ali v obliki naprednejšega izdelka).

Gonzo

Guru
1. sep 2007
10.683
11.705
113
EU
Kupil piščančja stegna, in jih žena da na leseno desko.
Deska je bila cela mokra od vode, in sem mislil, da jih je izplahnila z vodo.
Pri nakupu naslednjič preverim.:oops1: