Ravna zemlja, vesoljske palačinke in NASA zarote

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
no če je zemlja okrogla in lunina gravitacija vleče vodo v eno stran zemlja se pa vrti okoli je to meni veliko bolj razumljivo kot "ne vem kaj je spodaj ampak zgleda so ogromni magneti ki okoli gonijo bodo" vse skupaj en perpetuum mobile...

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Sicer pa kako že magneti vplivajo na nemagnetno snov? Zihr jo full privlačijo/odbijajo. Čakej, grem z magnetom probat, kaj naredi kamnu, kozarcu vode, leseni mizi,...

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.456
2.176
113
Citat:
Uporabnik Fly pravi:
ksz,

rešitev za vse!
evil.gif

Tema se lahko zaklene.

aRA0r8q_700b.jpg

OK, zdej je vse jasno.

Samo kaj pa globalno segrevanje, če se stali led na tej celini ki nas vse obdaja, nam bo voda dol odtekla. Kva pa pol?

Mene je resno strah

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.456
2.176
113
@ SHARKI

Tista tvoja teorija, da so zvrtali samo 12 km v globino.
A ti veš kako izgleda vrtanje v večje globine? 12 km je faking uspeh, pri tehnologiji ki jo imamo - se pravi sveder na palici po domače povedano.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.360
2.739
113
Dvojcka sta bila na vrhu enako oddaljena kot pri tleh. Zato so ju porusili!

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
sedaj se je zaroti prodružila še kitajska

https://www.rt.com/news/330880-chinese-lunar-color-photos/

China posts hundreds of never-before-seen HD color photos of the moon

In a previously unseen act of information generosity, China has shared hundreds of photos taken by its Chang’e-3 lunar rover – leaving the world stunned by the detail of the high-quality color images.

The China National Space Administration published images, videos and scientific data on its website (http://moon.bao.ac.cn/ceweb/datasrv/dmsce1.jsp ), making them available to anyone who registers.

China is the third nation after Russia and the US to land on the moon, and this was the first soft-landing on the Earth’s only natural satellite in 37 years – the previous one being Russia’s Luna 24 probe in 1976.

...

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Takšni junaki, kot si ti me vedno fascinirajo.
To mora biti božanski občutek, ko vidiš, da so vsi okoli tebe sami bedaki, ti pa edini pameten.
cheer.gif

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
ah,nemogoči ste...ta filmček je totalen bullshit...pojdi na obalo in ga sam posnami,pa boš videl,da na tak način na horizontu ne izgine noben objekt. Ali moram to jaz naredit namesto tebe? A gremo skupaj? Kakšen dokaz rabiš,da ti bo jasno tole?
uf-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Hmmm sem že posnel(sicer ne filmček, ampak slike) in opala, ladja izgine

Qmi

Fizikalc
22. jul 2007
1.056
1
38
41
Ljubljana
Sorry stari, ne mislm bit nesramen, ampak tebe prepričevat v nekaj je kot bi steni govoril...še stena bi sčasoma dojela
crazy1.gif

Predvsem me pri vsej tej nadobluzi o ravni zemlji poraja eno vprašanje. Zakaj? Zakaj bi nekdo hotel prikriti, da je zemlja ravna? Kaj bi s tem pridobil? Resno, obrazloži brez Youtube filmčka in kakšnega tretjerazrednega linka
rolleyes-1.gif

Sklepam, da imaš odgovor tudi na to, kaj se je recimo zgodilo z malezijskim letalom MH370? Je zapeljal z roba CDja (oz zemlje) in je padel v neznano?

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Znana finta. V "komisiji" pa par sharkyjev, ki ne sprejmejo nobenega dokaza, ker se ne ujema z njihovo dogmo.

Si morda že ugotovil, zakaj vsi planeti (ploščati diski) kažejo točno proti Zemlji? Še vedno ignoriraš to vprašanje. Kaj je narobe?

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Sicer pa kako že magneti vplivajo na nemagnetno snov? Zihr jo full privlačijo/odbijajo. Čakej, grem z magnetom probat, kaj naredi kamnu, kozarcu vode, leseni mizi,...
vplivajo takole. samo dovolj močan magnet rabiš... je pa res da dovolj močan magnet naredi vrsto drugih težav.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Imaš napačno pradstavo...zdi se ti,da "izginja",ker jo s prostim očesom vidiš vedno manjšo,ne pa zato,ker bi bila voda ukrivljena.
Zato pa vzameš dalnogled in vidiš, da dejansko izginja za obzorjem.

kolikokrat ti bom moral razlagat eno in isto stvar?
rolleyes-1.gif

https://www.youtube.com/watch?v=VFhhCYYkILw

Prvi comment pod filmčkom bo povsem zadoščal
zmaga.gif

Citat:
Peter PoopPred 1 tednom
There are so many things wrong with this "demonstration" that to respond to them would be to give some credibility to this load of crap.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
ah,nemogoči ste...ta filmček je totalen bullshit...pojdi na obalo in ga sam posnami,pa boš videl,da na tak način na horizontu ne izgine noben objekt. Ali moram to jaz naredit namesto tebe? A gremo skupaj? Kakšen dokaz rabiš,da ti bo jasno tole?
uf-1.gif

Pojdimo skupaj, to bo še žur
cheer.gif