Ravna zemlja, vesoljske palačinke in NASA zarote

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik Matey pravi:

Tiste posnetke so ti pa obrazložili že drugi, in če pa zdaj ti dvomiš v "1+1=2" pa ti mi tu na forumu žal ne moremo pomagati.
ne-ne-1.gif

1+1 ni 2, ampak je NASA tista, ki je rekla, da je 1+1=2, koliko je pa v resnici 1+1, pa nam vlade prikrivajo.

Za crknit...
hysterical-1.gif

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Tukaj si pa lahko šarki napase oči na bližnjih slikah luninega holograma

P.S. Ne, to ni slikala NASA, to so domače fotke slovenskih ljubiteljskih astronomov

ki so seveda skriti plačanci nase in zavajajo boge slovenčke
evil.gif

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik Matey pravi:

Za tist test pa počakaj, da se še kdo javi potem pa določimo datum. Čeprav tudi sam res ne vem ali se mi da izgubit en dan časa zato, da ti dokažem nekaj, kar je bilo jasno ljudem že par tisoč let nazaj...

Zakaj se mi je zdelo,da boš na koncu to napisal
grims-1.gif

Mogoče je čas,da se umaknem iz te debate...to seveda ne pomeni,da sem spremenil svoje mnenje o obliki Zemlje...v nobenem postu nisem nikomu napisal nobene žaljivke,sam pa sem bi vse,bedak,naizobraženec,norec,[cenzura]....zanimivo,a ne?
Za pivo in debato o tem pa velja (da ne boš izgubil celega dne),organiziraj,pa se dobimo
wink-1.gif

https://www.youtube.com/watch?v=1YLkWywN_OE

https://www.youtube.com/watch?v=mnNs3NJv_mM

Qmi

Fizikalc
22. jul 2007
1.056
1
38
41
Ljubljana
Sorry stari, ampak tole je
bonk.gif

Še eno vprašanje za vaju teoretika zarot...
Namreč moti me tale slika...

Če se ne motim prikazuje 'vašo' ravno zemljo...

Sta že kdaj letela z avionom?
V glavnem če sta že letela z avionom s kakšnim nočnim letom, bi lahko doživela tudi en lep pojav - reče se mu sončni vzhod!

Zgleda nekako takole:

In v tem primeru mi ni jasno kje hudiča je sonce? Kam so ga vtaknili. Ker glede na prvo sliko nekaj ne štima, ker po vajini logiki bi ga moral videti
confused-1.gif

In prosim, izogibaj se besed kot so photoshop, itd., ker sem takole zadevo videl na lastne oči in me ne bo noben prepričal, da to ni bilo to kar sem videl...

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Prvi video 4:36, obdeluje JPG sliko v Photoshopu. Pa sploh ve, kaj je JPG format in v čem je finta kock, ki se pojavijo?

Se mi res zdi, da so maloumni našli svoj hobi.

Zemljan

Pripravnik
1. feb 2016
54
0
6
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:

Za tist test pa počakaj, da se še kdo javi potem pa določimo datum. Čeprav tudi sam res ne vem ali se mi da izgubit en dan časa zato, da ti dokažem nekaj, kar je bilo jasno ljudem že par tisoč let nazaj...

Zakaj se mi je zdelo,da boš na koncu to napisal
grims-1.gif

Mogoče je čas,da se umaknem iz te debate...to seveda ne pomeni,da sem spremenil svoje mnenje o obliki Zemlje...v nobenem postu nisem nikomu napisal nobene žaljivke,sam pa sem bi vse,bedak,naizobraženec,norec,[cenzura]....zanimivo,a ne?
Za pivo in debato o tem pa velja (da ne boš izgubil celega dne),organiziraj,pa se dobimo
wink-1.gif

https://www.youtube.com/watch?v=1YLkWywN_OE

https://www.youtube.com/watch?v=mnNs3NJv_mM

Se pravi odpade? Ali gremo, ko bo kakšen lep dan, ko se bo lahko daleč videlo?

Zemljan

Pripravnik
1. feb 2016
54
0
6
Zanima me SISTEMIK, ali se imaš ti za inteligentnega ali neumnega? Vprašanje velja tudi za vse ostale, vključno z mano. Vprašanje pa leti na pregovor, ki ga imaš v vsakem postu (SISTEMIK): "Težava sveta je v tem, da so inteligentni ljudje polni dvomov, neumni pa so popolnoma prepričani. Charles Bukowski "

Enako kot od Sharka tudi od mene še niste slišali nobene žaljivke, zdaj si bom pa še jaz privoščil eno čisto majhno nesramnost: vidim, da je večina tu prepričana v uradno znanost, le malo pa je takih, ki dvomijo....

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Tvoja teorija o inteligentnih ljudeh povsem drži. Ima pa tako kot vsaka stvar neke omejitve. Kajti stvari, ki so lepo dokazljive na n različnih načinov potem postane pač dejstvo. Ampak seveda....očitno je moderno, da se o vsem sprašuješ do onemoglosti, kar pa verjami, ni prav nič inteligentno. Is this air you are breathing..si ti res človek, mogoče si reptil. Misliš da si pišeš z dejansko osebo ali z bogom, morda vesoljcem, ali pa pač računalniškim botom. Mogoče tisto kar vidiš dejansko ne vidiš in je vse iluzija in si zaprt v matrico, tvoj namen je da igraš vlogo baterijo in samo sanjaš...misliš da sploh obstajaš. Kaj je sploh pomeni obstajati...skratka..tanka je meja med inteligentnostjo in norostjo, se ti ne zdi?

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik Zemljan pravi:
Zanima me SISTEMIK, ali se imaš ti za inteligentnega ali neumnega? Vprašanje velja tudi za vse ostale, vključno z mano. Vprašanje pa leti na pregovor, ki ga imaš v vsakem postu (SISTEMIK): "Težava sveta je v tem, da so inteligentni ljudje polni dvomov, neumni pa so popolnoma prepričani. Charles Bukowski "

Enako kot od Sharka tudi od mene še niste slišali nobene žaljivke, zdaj si bom pa še jaz privoščil eno čisto majhno nesramnost: vidim, da je večina tu prepričana v uradno znanost, le malo pa je takih, ki dvomijo....
lahko govorim zase. jaz anmereč zelo dvomim - v tvoj zdrav razum
evil.gif
pa pomoje nisem edini.
ej a mi lahko zrihtaš eno lepo sliko s tam nekje 40-50 km visoko kjer bo lepo potrjeno da je zemlja ravna okoli pa led. ler vse slike ki sem jih videl pravijo da je okrogla.
aja pa sončni vzhod še malo obrazloži. če je vedno nekje tema in vedno nekje sonce kako to sonce potuje?

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
Citat:
Uporabnik Zemljan pravi:

čisto enostavno: ko se bo pojavila "alternativna" znanost, ki bo imela odgovor na čisto vse (oziroma praktično vse, da ne bomo pikolovski), potem bom tudi jaz začel dvomiti v uradno znanost. dokler pa "alternativna" znanost ni zmožna sproducirati nič drugega kot neke teroije zarote, podprte zgolj s slabo interpretacijo YT filmov in nobenega drugega dokaza, bom ostal zagovornik uradne znanosti, ki zaenkrat ponuja veliko število dokazov z različnih področij znanosti, ki jih lahko enostavno tudi sam preveriš.
kot sem rekel, moja ponudba gajba piva za fotografijo beneške gondole iz SLO ali HR obale še vedno velja. ko boste šli na izlet, vzemite še mene.

KrNeki99

Pripravnik
3. sep 2007
884
23
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Citat:
Uporabnik Zemljan pravi:

lahko govorim zase. jaz anmereč zelo dvomim - v tvoj zdrav razum
evil.gif
pa pomoje nisem edini.
ej a mi lahko zrihtaš eno lepo sliko s tam nekje 40-50 km visoko kjer bo lepo potrjeno da je zemlja ravna okoli pa led. ler vse slike ki sem jih videl pravijo da je okrogla.
aja pa sončni vzhod še malo obrazloži. če je vedno nekje tema in vedno nekje sonce kako to sonce potuje?

reflektor pospravijo za led... zato pa ne smes tja
wink-1.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
Citat:
Uporabnik Zemljan pravi:
Povejte mi, zakaj je Severna Amerika na tej sliki: https://en.wikipedia.org/wiki/The_Blue_Marble#/media/File:BlueMarble-2001-2002.jpg
zato, ker je na eni sliki satelit bil bližje zemlji, kot na drugi sliki.
naredi enostaven preizkus: vzemi v roke nogometno žogo in jo zasuči tako, da bo črn petkotnik obrnjen proti tebi. nato jo slikaj od blizu, potem pa še od daleč, z uporabo zoom-a seveda. potem primerjaj velikost črnega petkotnika na obeh fotografijah
football_PNG1082.png

ko boš s tem končal, pa začni razmišljati, kako je lahko na ploščati Zemlji hkrati na eni polovici dan, na drugi pa noč. kako je lahko hkrati na eni strani polarna noč, na drugi pa polnočno sonce.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.577
10.794
113
Citat:
Uporabnik Zemljan pravi:
Povejte mi, zakaj je Severna Amerika na tej sliki: https://en.wikipedia.org/wiki/The_Blue_Marble#/media/File:BlueMarble-2001-2002.jpg

Še enkrat:
a composite satellite image

Itak pa s slikami radi fejkajo,še iz starih časov:
http://www.worldmapsonline.com/images/murals/miller_world_topography_wall_mural_lg.jpg

popačeno, poglej kako je evropa in USA velika glede na afriko in Južni ameriko. Tako je če promoviraš svojo nacijo in razvit svet.

uuu kako je antarktika velika
evil.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
če je zemlja ploščata, zakaj je na arktiki in antarktiki led ?
zakaj ni po celotni plošči enako toplo ?
kaj je sploh sonce ?
kaj so tiste lučke na nebu ( zvezde & planeti ) ? kdo ali kaj jih upravlja in zakaj ?
rusi. pa kitajci pa ameri niso ravno najboljši prijatelji
zakaj vsi pravijo, da je zemlja okrogla ipd "neumnosti" ? kaj imajo od tega ?
zakaj bi uradna znanost trdila, da je zemlja okrogla, če je v resnici ploščata ? kaj bi imlei od tega ?

Zemljan

Pripravnik
1. feb 2016
54
0
6
Citat:
Uporabnik sass pravi:
Citat:
Uporabnik Zemljan pravi:
zato, ker je na eni sliki satelit bil bližje zemlji, kot na drugi sliki.
naredi enostaven preizkus: vzemi v roke nogometno žogo in jo zasuči tako, da bo črn petkotnik obrnjen proti tebi. nato jo slikaj od blizu, potem pa še od daleč, z uporabo zoom-a seveda. potem primerjaj velikost črnega petkotnika na obeh fotografijah

ko boš s tem končal, pa začni razmišljati, kako je lahko na ploščati Zemlji hkrati na eni polovici dan, na drugi pa noč. kako je lahko hkrati na eni strani polarna noč, na drugi pa polnočno sonce.

Evo slika žoge od daleč z zoomom:
In slika od blizu brez zooma:

Meni se velikost črnih večkotnikov zdi enaka
smile-1.gif