Ravna zemlja, vesoljske palačinke in NASA zarote

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Fantastično kakšna tema! Manjka jih, takšnih posebnih s posebnimi ljudmi...

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.577
10.792
113
hepan, slikal si sliko,to je vdno isto, slikaj predmet v prostoru. Vajin svet je res 2d, vse naokoli haha.

Qmi

Fizikalc
22. jul 2007
1.056
1
38
41
Ljubljana
wtf042.gif

Ne slikaj z ekrana...žogo primi v roko in slikaj
bonk.gif

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
KSZ...
Mi gre kar na jok, ko berem tole. Že od nekdaj trdim, da bi za pridobitev volilne pravice moral obstajati test, ki bi dokazal, da si mentalno dovolj sposoben, da z njo v svojih rokah ne boš delal škode.
stupid-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Da ne bomo o Splitu ... Zakaj iz Piranske punte ne vidim cerkvenega stolpa Svetega Marka iz Benetk, oddaljenega slabih 100 km, lahko pa ga iz Šareda, ki je dobrih 200 m višje pa 6 km dlje (oboje z daljnogledom)? Shark in Zemljan?

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik Zemljan pravi:
Zanima me SISTEMIK, ali se imaš ti za inteligentnega ali neumnega? Vprašanje velja tudi za vse ostale, vključno z mano. Vprašanje pa leti na pregovor, ki ga imaš v vsakem postu (SISTEMIK): "Težava sveta je v tem, da so inteligentni ljudje polni dvomov, neumni pa so popolnoma prepričani. Charles Bukowski "

Enako kot od Sharka tudi od mene še niste slišali nobene žaljivke, zdaj si bom pa še jaz privoščil eno čisto majhno nesramnost: vidim, da je večina tu prepričana v uradno znanost, le malo pa je takih, ki dvomijo....
Še dobro, da moja inteligenca premore vsaj malo višji IQ, kot ga je imel Avstralopitek. Tega pa za vaju s SHARK-om ne morem rečt...

Če mene vprašaš, bi se v primeru, da bi opice govorile naš jezik, krohotale na ves glas, ko bi slišale vajine trditve o ploščati Zemlji.
hysterical-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.021
113
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Prvo sem mislil da je troll. Sedaj me skrbi.

Kaj te skrbi? A to, da si živel v zmoti, da je zemlja krogla?
Ne. To da berem take zadeve na javnem forumu in ne v kakem zborniku primerov psihiatricne stroke
smile-1.gif

Presenečaš me,da kot policaj na tak način sodiš ljudi,ki jih osebno ne poznaš in preden si ogledaš vse dokaze...a je to je splošna praksa,ali zgolj slučaj?
grims-1.gif

Ker če je to splošna praksa,mora po mojem to skrbeti nas ostale...pa nič osebnega,samo debatiramo
wink-1.gif
Tako je, nic osebnega. Sprasujes me ali je tako ocnjevanje ljudi splosna praksa. Ce bi jaz kot policist prisel do tebe iz nekega sluzbenega razloga in bi ti sveto trdil da je zemlja ravna, bi v tistem trenutku sprejel odlocitev, da ce bos skodil sebi ali okolici da na kraj poklicem zdravnika, ki bo ocenil ali si potreben pregleda pri psihiatru. Ce bi ti nekoga klofnil bi dobil poloznico. Ce pa bi nekoga klofnil in mene prepriceval da je zemlja v resnici ravna pa bi ti na kraj poklical zdravnika. Se ne rabiva poznat zato.

Upam da si zadovoljen z iskrenim odgovorom.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Naj spoštovana @Morski pesek in @Zemljan odgovorita, zakaj so imeli že pred stoletji jadrnice opazovalnico na vrhu jambora, kjer je bilo na moč neudobno in ne na premcu ali pri krmilu?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Tvoj globusek je tudi tako nemarno zalepljen kot moj!
grin1.gif

Pa če človek ni sposoben razumet pojma projekcija, globinska ostrina in paralaksa čisto razumem da začne iskat alternativno znanost, ker dojemanje fizike vesolja, teorije relativnosti ipd. je pač preveč. Enak profil ljudi ki verjame take bedarije je tudi potem dovzeten za vse ostale teorije zarote, po možnosti so še vegani in vlagajo denar v piramidne sheme. Mogoče sedaj koga dajem v kalup ampak to je to.

Mogoče gre za motnjo v možganih, namesto da bi signal iz nevrona A šel do nevrona B po najkrajši poti, potuje 3x po celem telesu, vmes pobere en kup nekega šuma in se nato končno vrne do cilja. Drugače si ne morem razlagat kako lahko čisto enostavne, 100% preverljive in logične stvari do fundameta zakompliciraš.

Sam sem po naravi skeptik, verjamem da veliko stvari ni takih kot se zdijo. Ampak če mi rečeš da je zemlja ploščata za dokaz pa ponudiš nič oprijemljivega, medtem ko ima znanost 10000...1 dokaz o tem da je okrogla je logično kaj je prav ane! (ne zato ker nas tako učijo v šoli in nam servira tako nasa, ampak enostavno zato ker so dokazi v naravi ki tovrsto teorijo potrjujejo)

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Jest samo še čakam, da NASA najame kakšnega hit mana in pospravi ta dva osebka, ker počasi, se bo razvedelo, da sta prišla do resnice
frown-1.gif

Sem presenečen, da še zmeraj razlagata resnico in ju ne skrbi za tiste za zidom Antarktike.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ej, Šark
cheer.gif

Ne še oditi. Imam eno vprašanje, ki ga s teorijo ravne zemlje ne znam pojasniti.

Npr. datum : začetek Avgusta v letu :
V zahodni Nemčiji westfaliji, Nizozemskem..., je ob 22.30 zvečer sonce še kar gor. (
confused-1.gif
)
Pri nas ob tej uri tudi petelin ne sme kikirikniti več, saj je trda tema in povečerje.
sprasujem se.gif

Torej pri nas je ob 22.30 sredi poletja noč. V Holandiji pa še kar dan
shocked-1.gif
!

Kako se to pojasni s teorijo o ravni zemlji? (Razen da g. Bog z lahterno celo ljubo noč kroži po nebesih in sveti tja dol k nam in prešteva ovčice, če smo še vse
rolleyes-1.gif
- kot sem že nekaj teoretiziral v sosednji temi zadnjič)

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
pravkar na svet na kanalu a, da bo danes tema o ravni zemlji, torej vas berejo, plačanci od nase
evil.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
ugh, predam se. z osebo, ki ne zna odgovoriti na nobeno tvoje vprašanje, ampak namesto tega lepi nove in nove strani, kjer vedno piše ista neumnost, dejansko nima smisla več debatirati:
Citat:
Pa še seveda Uradna Hitrost Zemljine rotacije.
Pri ekvatorju,kjer je obseg Zemlje 40,070 kilometrov in dan dolg 24 ur je hitrost rotacije 1670 kilometrov na uro.Ta hitrost se nekoliko zmanjšuje,odvisno od zemljepisne širine,recimo pri ZŠ 45 stopinj,ker 45=707 in hitrost je 707x1670=1180 kilometrov na uro.To formulo lahko uporabite za hitrost rotacije pri katerikoli zemljepisni širini.Potem se Zemlja vrti okrog sonca z hitrostjo 107.000Km na uro.Potem se Sončni sistem vrti okoli galaktičnega centra z hitrosjo 675,000 kilometro na uro in še naša galaksija naj bi drvela skozi vesolje z hitrostjo 3,600,000 kilometrov na uro.

Če vse skupaj združimo dobimo:
1,670 + 107,000 + 675,000 + 3,600,000 = 4,383,670 Km/H
Z drugimi besedami,mi drvimo skozi vesolje s 4,4 milijoni kilometri na uro,čeprav se nam zdi,kot da smo čisto pri miru???"Verjetno smo a ne?"
Zatajili smo lastne občutke,zaznavanja,percepcijo realnosti,opazovanja,videnja.Nekaj časa razmišljajte o teh hitrostih,ker WTF!!!
je pa zanimiva ta stran:
http://www.lulu.com/spotlight/ericdubay
očitno res lahko vsak najde ovce za strižt

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Na linku, ki ga je dal piše, da bi voda odtekla iz zemlje, če bi bila okrogla. Ti še za gravitacijo niso slišali.
bonk.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

Mah, gravitacijo si je izmislil Njuton, potem ko mu je jabolka padla direkt na bučo in čez nos, medtem ko je "zasluženo počival" v senci jablane po krasnem kosilu, ki mu ga je pripravila njegova konigunda, presrečna da se jo je zopet po dolgem času spomnil obiskati med sezono intenzivnih predavanj in vlivanja znanja v trde študentovske buče
rolleyes-1.gif
.

Jablana in newtonska lakota je bila tista, ki je spremenila svet na okroglo in ne razni koperniki in podobni buhteljni
rolleyes-1.gif