KSZ
Tole je pa ena bolj zabavnih tem na Alterju. Z zanimanjem sem prebral popolnoma vse kar ste do zdaj napisali in se resnično zabaval, predvsem na račun zagovornikov ploščate zemlje. Čeprav sem še vedno prepričan, da je uradna razlaga o žogasti zemlji in ostalih planetov ter sonca okoli katerega se vse vrti, še najbolj resnična in realna pa priznam, da so teorije o ploščati zemlji prav zanimive, žal pa pri ključnih vprašanjih, brez tehtnega proti argumenta, ki bi me lahko prepričal.
Imam pa dva vprašanja za ploščate vernike:
1.Je to o ploščati zemlji nek čisto nov trend, ker v zadnjih dneh opažam sumljivo veliko objav na to temo po različnih forumih in FB? Do pred nekaj dni nazaj se ne spomnim, da bi kdajkoli v zadnjih 20-30 letih naletel na kaj takega. Ali pa enostavno nisem bil pozoren na te traparije.
2. Ali je zame in na splošno za vse ostale prebivalce našega planeta sploh pomembno, da v resnici nismo na planetu ampak na veliki plošči? Kaj bo zame drugače, če sprejmem prepričanje v ploščato zemljo? V glavnem, a je res važno kakšne oblike je Zemlja?