Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Me pa vseeno veseli,da glede na zadnje objavljene poste vsaj nekateri razmišljajo v pravo smer!
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Me pa vseeno veseli,da glede na zadnje objavljene poste vsaj nekateri razmišljajo v pravo smer!
Ti se kar tolaži...
koliko si pa 20-30 let nazaj kaj po internetu brskal?Citat:
Uporabnik sixpower pravi:
KSZ
Tole je pa ena bolj zabavnih tem na Alterju. Z zanimanjem sem prebral popolnoma vse kar ste do zdaj napisali in se resnično zabaval, predvsem na račun zagovornikov ploščate zemlje. Čeprav sem še vedno prepričan, da je uradna razlaga o žogasti zemlji in ostalih planetov ter sonca okoli katerega se vse vrti, še najbolj resnična in realna pa priznam, da so teorije o ploščati zemlji prav zanimive, žal pa pri ključnih vprašanjih, brez tehtnega proti argumenta, ki bi me lahko prepričal.
Imam pa dva vprašanja za ploščate vernike:
1.Je to o ploščati zemlji nek čisto nov trend, ker v zadnjih dneh opažam sumljivo veliko objav na to temo po različnih forumih in FB? Do pred nekaj dni nazaj se ne spomnim, da bi kdajkoli v zadnjih 20-30 letih naletel na kaj takega . Ali pa enostavno nisem bil pozoren na te traparije.
2. Ali je zame in na splošno za vse ostale prebivalce našega planeta sploh pomembno, da v resnici nismo na planetu ampak na veliki plošči? Kaj bo zame drugače, če sprejmem prepričanje v ploščato zemljo? V glavnem, a je res važno kakšne oblike je Zemlja?
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:
Želva pa na drugi želvi in tako naprej do dna...
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Ja lej,upanje umre zadnje
In bistveno je,da se vrtimo,rotiramo,krožimo in drvimo skupaj s celotno galaksijo skozi vesolje z noro veliko hitrostjo že miljarde let,a ne? Ker...kaj pa je tistih nekaj milijonov kilometrov na uro? Mala malica,največji roller coaster vseh časov!
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Zakaj takoj užaljenost? Žaljivke ignoriraj in razlagaj dalje. Ker meni je to totalni fenomen, kaj nekoga, na prvi vtis precej normalnega pripelje na to da sploh začne razmišljat o tako splošnih resnicah kot je zemljina okroglost. Do sedaj bi vsakega, ki je o tem dvomil enostavno posadil na avion (magari do Grčije, saj dovolj visoko gre, da pogledaš skozi okno in se prepričaš). Po prebiranju teme pa zdaj ugotavljam da bi bil to zate samo dokaz več da je zemlja ravna. Skratka, ravno obratno.
Če skrajšam, ne mislim te prepričevat v nasprotno, me pa zelo zanima kaj te je pripeljalo na razmišljanje o tem. Mislim popolnoma resno, brez heca. Ponavadi kakšne take teorije pridejo od folka ki na FB nekritično požira neumnosti eno za drugo. Bolj ko je bizarno in neumno lažje gre. Če ne gre se neumnost prikaže še bolj poenostavljeno in dobimo še večjo neumnost. Ne vem, ugibam, prepriča jnas da je v tem primeru drugače. Hvala.
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
tisti,ki ste dojeli poanto mojih objav,raziskujte sami naprej...ostali pač ne,ni problema
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Mimogrede, kje sta se pa izgubila zagovornika ploščate Zemlje? A sta šla na morje preverjat horizont? A sta padla čez rob?
Malo dolgocajtno je vse skupaj, ko ju ni...
A ti je dolgčas?
Pač lej,razlogi so jasni...ne sežem ti do kolen,imaš vsaj 35-krat višji IQ od mene
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
2. Ali je zame in na splošno za vse ostale prebivalce našega planeta sploh pomembno, da v resnici nismo na planetu ampak na veliki plošči? Kaj bo zame drugače, če sprejmem prepričanje v ploščato zemljo? V glavnem, a je res važno kakšne oblike je Zemlja?
Je zelo pomembno. Če ni okrogla, lahko vržeš stran kompletno fiziko in se le še čohaš po jajcih.
Citat:
Uporabnik skala pravi:
koliko si pa 20-30 let nazaj kaj po internetu brskal?Citat:
Imam pa dva vprašanja za ploščate vernike:
1.Je to o ploščati zemlji nek čisto nov trend, ker v zadnjih dneh opažam sumljivo veliko objav na to temo po različnih forumih in FB? Do pred nekaj dni nazaj se ne spomnim, da bi kdajkoli v zadnjih 20-30 letih naletel na kaj takega . Ali pa enostavno nisem bil pozoren na te traparije.