Ravna zemlja, vesoljske palačinke in NASA zarote

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Me pa vseeno veseli,da glede na zadnje objavljene poste vsaj nekateri razmišljajo v pravo smer!
zmaga.gif
hysterical-1.gif

Ti se kar tolaži...

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Ja, dosti vas je takih, večina sicer prebiva v posebnih ustanovah, ker so nevarni sebi in/ali okolici. Ali pa so jih pospravili tja, če ne kar pod zemljo, da ne povejo preveč.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Ja lej,upanje umre zadnje
wink-1.gif

In bistveno je,da se vrtimo,rotiramo,krožimo in drvimo skupaj s celotno galaksijo skozi vesolje z noro veliko hitrostjo že miljarde let,a ne? Ker...kaj pa je tistih nekaj milijonov kilometrov na uro? Mala malica,največji roller coaster vseh časov!
cheer.gif

https://www.youtube.com/watch?v=CbRIbIeKj7E&feature=youtu.be

p.s.: grem nazaj na psihiatrijo,raziskujte najprej sami
evil.gif

2379130-Breznaslova231.jpg

Priponke

• 2379130-Breznaslova231.jpg
    2379130-Breznaslova231.jpg
    39,9 KB · Ogledi: 218
Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
No, na čem sloni ravna Zemlja?
Pa če se že zvezde navidezno vrtijo okoli Severnice, zakaj se potem na južnem polu vrtijo okoli točke malenkost južno od ozvezdja Južnega križa?

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik sixpower pravi:
KSZ

Tole je pa ena bolj zabavnih tem na Alterju. Z zanimanjem sem prebral popolnoma vse kar ste do zdaj napisali in se resnično zabaval, predvsem na račun zagovornikov ploščate zemlje. Čeprav sem še vedno prepričan, da je uradna razlaga o žogasti zemlji in ostalih planetov ter sonca okoli katerega se vse vrti, še najbolj resnična in realna pa priznam, da so teorije o ploščati zemlji prav zanimive, žal pa pri ključnih vprašanjih, brez tehtnega proti argumenta, ki bi me lahko prepričal.

Imam pa dva vprašanja za ploščate vernike:
1.Je to o ploščati zemlji nek čisto nov trend, ker v zadnjih dneh opažam sumljivo veliko objav na to temo po različnih forumih in FB? Do pred nekaj dni nazaj se ne spomnim, da bi kdajkoli v zadnjih 20-30 letih naletel na kaj takega . Ali pa enostavno nisem bil pozoren na te traparije.

2. Ali je zame in na splošno za vse ostale prebivalce našega planeta sploh pomembno, da v resnici nismo na planetu ampak na veliki plošči? Kaj bo zame drugače, če sprejmem prepričanje v ploščato zemljo? V glavnem, a je res važno kakšne oblike je Zemlja?
koliko si pa 20-30 let nazaj kaj po internetu brskal?
smirk-1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.880
113
Zakaj takoj užaljenost? Žaljivke ignoriraj in razlagaj dalje. Ker meni je to totalni fenomen, kaj nekoga, na prvi vtis precej normalnega pripelje na to da sploh začne razmišljat o tako splošnih resnicah kot je zemljina okroglost. Do sedaj bi vsakega, ki je o tem dvomil enostavno posadil na avion (magari do Grčije, saj dovolj visoko gre, da pogledaš skozi okno in se prepričaš). Po prebiranju teme pa zdaj ugotavljam da bi bil to zate samo dokaz več da je zemlja ravna. Skratka, ravno obratno.

Če skrajšam, ne mislim te prepričevat v nasprotno, me pa zelo zanima kaj te je pripeljalo na razmišljanje o tem. Mislim popolnoma resno, brez heca. Ponavadi kakšne take teorije pridejo od folka ki na FB nekritično požira neumnosti eno za drugo. Bolj ko je bizarno in neumno lažje gre. Če ne gre se neumnost prikaže še bolj poenostavljeno in dobimo še večjo neumnost. Ne vem, ugibam, prepriča jnas da je v tem primeru drugače. Hvala.

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.132
70
48
123
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:
Želva pa na drugi želvi in tako naprej do dna...

ne, ne, na zelvi so 4 sloni, ki drzijo plosco. In dosedaj je samo ena oseba padla cez rob in prezivela
smile-1.gif
priporocam v branje, jaz sem se naglas rezal pri vseh prachettovih knjigah, ki sem jih prebral.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Ja lej,upanje umre zadnje
wink-1.gif

In bistveno je,da se vrtimo,rotiramo,krožimo in drvimo skupaj s celotno galaksijo skozi vesolje z noro veliko hitrostjo že miljarde let,a ne? Ker...kaj pa je tistih nekaj milijonov kilometrov na uro? Mala malica,največji roller coaster vseh časov!
cheer.gif

Jasno, prvo kot prvo hitrost gibanja se ne sešteva kar tako počez ker hitrost je vektorska količina torej je usmerjena in ni nujno da se vsi našteti sistemi gibljejo v isto smer.

Tudi če bi se, je vlakec smrti dejansko ločen sistem, torej recimo da vagon na vlaku ki pelje naravnost s stalno hitrostjo 100km/h. Če v tem vagonu igraš nogomet bo zate zgledalo povsem enako ko vagon stoji ali pa ko se giblje 100km/h. No sedaj pa te fenomene prenesi na opisane sisteme pa ti bo jasno zakaj nam je na tem vlakcu smrti relativno dolgčas.

Ko to dojameš (kar je del newtonove fizike, torej 300+ let stare znanosti ki bi jo moral poznat v OŠ) se pa lahko lotiš nivoja višje in uporabiš še teorijo relativnosti ki govori o medsebojni povezanosti prostora in časa in ki, OPA dejansko fizikalno razlaga da nekateri pojavi niso za vse opazovalce enaki.

V bistvu če sledimo trenutno poznani fiziki je tvoja razlaga o ploščati zemlji MOŽNA, opazovalec iz sistema ki je stacionaren in za katerega se zemlja giblje skoraj s svetlobno hitrostjo bo zemljo videl zaradi "length contraction" skoraj kot ploščat disk. Torej če si padel kje z zemlje in te je odneslo v pravi kot vesolja je čisto verjetno da je zemlja zate ploščata!
zmaga.gif

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Zakaj takoj užaljenost? Žaljivke ignoriraj in razlagaj dalje. Ker meni je to totalni fenomen, kaj nekoga, na prvi vtis precej normalnega pripelje na to da sploh začne razmišljat o tako splošnih resnicah kot je zemljina okroglost. Do sedaj bi vsakega, ki je o tem dvomil enostavno posadil na avion (magari do Grčije, saj dovolj visoko gre, da pogledaš skozi okno in se prepričaš). Po prebiranju teme pa zdaj ugotavljam da bi bil to zate samo dokaz več da je zemlja ravna. Skratka, ravno obratno.

Če skrajšam, ne mislim te prepričevat v nasprotno, me pa zelo zanima kaj te je pripeljalo na razmišljanje o tem. Mislim popolnoma resno, brez heca. Ponavadi kakšne take teorije pridejo od folka ki na FB nekritično požira neumnosti eno za drugo. Bolj ko je bizarno in neumno lažje gre. Če ne gre se neumnost prikaže še bolj poenostavljeno in dobimo še večjo neumnost. Ne vem, ugibam, prepriča jnas da je v tem primeru drugače. Hvala.

Heh,nisem užalje,ni panike
cool-1.gif

Nebi tukaj več razlagal,sploh pa nikogar ne bom več v nič prepričeval,ker se vsak takoj spotakne ob vsako besedo,ki jo napišem...tisti,ki ste dojeli poanto mojih objav,raziskujte sami naprej...ostali pač ne,ni problema....lahko pa o tem na kakšnem pivu,če bo kdo kaj takega organiziral,,,evo,sem takoj za
nahrung002.gif

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
tisti,ki ste dojeli poanto mojih objav,raziskujte sami naprej...ostali pač ne,ni problema

Če se ne motim, lahko govoriš v ednini. "Zemljanu"
grin1.gif

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.456
2.176
113
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Mimogrede, kje sta se pa izgubila zagovornika ploščate Zemlje? A sta šla na morje preverjat horizont? A sta padla čez rob?
sprasujem se.gif

Malo dolgocajtno je vse skupaj, ko ju ni...
tongue-1.gif

A ti je dolgčas?
grims-1.gif

Pač lej,razlogi so jasni...ne sežem ti do kolen,imaš vsaj 35-krat višji IQ od mene
priden.gif

Me pa vseeno veseli,da glede na zadnje objavljene poste vsaj nekateri razmišljajo v pravo smer!
zmaga.gif

Saj tukaj se pojavi v Sloveniji nejvečja težava ali pa recimo catch 22.

Cela javna uprava in taki ki razmišljajo kot ti + chemtrail fanatiki + tisti ki s kisom polivajo okol bajte + xxxx takih ½stručkotov½ in fanatikov ima volilno pravico.

Zato vas normalni ljudje ki si želimo napredka ne moremo nikoli priti nikamor, ker nas vedno bedaki preglasujete - se pravi jebeš demokracijo

harigast

Pripravnik
20. okt 2007
600
1
18
Ljubljana
Da se Sharky ne bi zmotil:
UPK Ljubljana

Studenec 48, 1260 Ljubljana

Telefon: 01/ 5872 100

Fax: 01/ 5284 618

info[@]psih-klinika.si

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.836
2.116
113
Zaradi lastnega prepričanja res ne rabiš psihiatrične pomoči. Je pa zanimivo, kakšna prepričanja je s pomočjo internetnih zarot sposoben sproducirati človeški um v 21. stoletju.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.235
2.831
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
2. Ali je zame in na splošno za vse ostale prebivalce našega planeta sploh pomembno, da v resnici nismo na planetu ampak na veliki plošči? Kaj bo zame drugače, če sprejmem prepričanje v ploščato zemljo? V glavnem, a je res važno kakšne oblike je Zemlja?

Je zelo pomembno. Če ni okrogla, lahko vržeš stran kompletno fiziko in se le še čohaš po jajcih.

OK in kaj zdaj to pomeni? Če začnem verjeti teoriji ploščate zemlje fizika zame v praksi ne obstaja več? Al kako?
wink-1.gif
.
Mene bolj zanima zakaj se verniki tako trudijo dokazat ploščato zemljo, kaj se bo zgodilo oziroma spremenilo, če vsi začnemo verjeti in sprejmemo to teorijo? Bodo plače večje? Bo slovenija dobila dobre, sposobne in poštene politike?... Bo kakršnakoli sprememba na bolje za navadnega človeka... Karkoli...?
smile-1.gif

Citat:
Uporabnik skala pravi:
Citat:

Imam pa dva vprašanja za ploščate vernike:
1.Je to o ploščati zemlji nek čisto nov trend, ker v zadnjih dneh opažam sumljivo veliko objav na to temo po različnih forumih in FB? Do pred nekaj dni nazaj se ne spomnim, da bi kdajkoli v zadnjih 20-30 letih naletel na kaj takega . Ali pa enostavno nisem bil pozoren na te traparije.
koliko si pa 20-30 let nazaj kaj po internetu brskal?
smirk-1.gif

Ja, tale internet je res od hudiča, dobivam občutek, da je odgovoren za vedno več zblojenga folka čeprav bi pričakoval ravno obratno od vira tolikih informacij. Ljudje bi morali Internet res bolj previdno uporabljati.