Citat:
Uporabnik jello pravi:
Zakaj takoj užaljenost? Žaljivke ignoriraj in razlagaj dalje. Ker meni je to totalni fenomen, kaj nekoga, na prvi vtis precej normalnega pripelje na to da sploh začne razmišljat o tako splošnih resnicah kot je zemljina okroglost. Do sedaj bi vsakega, ki je o tem dvomil enostavno posadil na avion (magari do Grčije, saj dovolj visoko gre, da pogledaš skozi okno in se prepričaš). Po prebiranju teme pa zdaj ugotavljam da bi bil to zate samo dokaz več da je zemlja ravna. Skratka, ravno obratno.
Če skrajšam, ne mislim te prepričevat v nasprotno, me pa zelo zanima kaj te je pripeljalo na razmišljanje o tem. Mislim popolnoma resno, brez heca. Ponavadi kakšne take teorije pridejo od folka ki na FB nekritično požira neumnosti eno za drugo. Bolj ko je bizarno in neumno lažje gre. Če ne gre se neumnost prikaže še bolj poenostavljeno in dobimo še večjo neumnost. Ne vem, ugibam, prepriča jnas da je v tem primeru drugače. Hvala.
Ti bom jaz odgovoril.... večina od vas se samo zajeb**** in ni sposobna resne debate. Ljudje smo pač ovce, ki slepo verjamemo svetovnim voditeljem, ki na vseh področjih prikrivajo resnico. to se dogaja že od pamtiveka... že faraoni so vedeli, kdaj se bo zgodil sončni mrk in je to uporabil za nadvlado, poglejte cerkev predvsem v srednjem veku, pa vam bo vse jasno. Da ne govorimo o današnjih vojnah za ozemlja z nafto, pa o boleznih od nove gripe pa do zadnje aktualne zike, nenazadnje pa sploh v tej temi ne moremo mimo ravne Zemlje. Vedno je neka uradna verzija za javnost, za ovce, resnica je pa v večini primerov drugačna ali pa pač ne povedo vsega in imamo na voljo le delno resnico. Ne rečem, da je v vsem neka zarota, neka laž, je pa to zelo pogosto. Tale slika zelo lepo ponazarja napisano:
Kaj me je pripeljalo do razmišljanja o ravni Zemlji? Tudi meni je bila to še lani nora ideja... Vendar pa sem povsem matematično in logično šel računat na kakšni razdalji bi se morala ladja na morju skriti za obzorjem. Lani poleti sem bil v bližini Umaga. Z obale se zelo dobro vidi zvonik v Novigradu, zračna razdalja med mestoma pa je cca. 10km (kakšen kilometer ali dva gor ali dol). Ladje, ki so se videle v daljavi so bile na neprimerno večji oddaljenosti in so se videle v celoti.... z daljnogledom so se videle celo jadrnice, ki bi že davno morale biti pod obzorjem, pa tudi če bi se svetloba ukrivljala... No, kakorkoli že, po tem se nisem začel delat norca iz "neizobražencev", ampak sem začel raziskovat in ugotovil, da dejansko je nekaj na tem. Prav tako sem ugotovil, da je precej ljudi, ki že dalj časa raziskujejo to področje. Zdaj vidim, da vedno več dokazov govori v prid ravni Zemlji, razne uradne teorije pa so velikokrat na zelo trhlih tleh. Poglejte npr. tole teorijo:
http://www.24ur.com/novice/svet/silovito-celno-trcenje-oblikovalo-danasnjo-zemljo-in-luno.html Poglejte komentarje, tukaj se delajo norca iz uglednih znanstvenikov. Zdaj pa mi povejte, dejansko verjamete, da sta se pred 4 milijardami let in pol dva planeta čelno zaletela, se združila v enega, kot stranski produkt pa je nastala Luna, ki se je potem začela vrteti okoli novonastalega združenega planeta, vse skupaj pa okoli Sonca? In ta Luna že milijarde let Zemlji kaže vedno isto stran, vedno isto površino... dobro, plus tistih 9%.
No, zdaj pa v napad in začnite na veliko klikat na