Ravna zemlja, vesoljske palačinke in NASA zarote

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Citat:
Uporabnik Zemljan pravi:
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Citat:
Uporabnik Zemljan pravi:
3. Res je, posledica optike kamere: znotraj kapsule običajna leča, zunaj fish eye.

Čakaj, kaj?? Ne resno?
Saj kako se fisheye odraža in kako širokokotni objektiv vidiš tudi na tleh, v prostoru...o kakšni kapsuli ti goroiš. Priznaj, fisheye objetiva v živo še nisi videl ane, niti ne širokokotnega? Ker potem bi takoj ko bi hotel slikati prostor mislil da so stene krive pa niso in obratno
rolleyes-1.gif

Si ti sploh pogledal posnetek? Ne, a ne? Govorim o kapsuli v kateri se je Baumgartner gor peljal. Kamero je imel tudi znotraj kapsule in to brez fish eye objektiva.

Pa človek božji a ti veš za KAJ se uporablja fisheye? Moraš biti malo usekan da bi fisheye dal v notranjost kapsule, pa saj nočeš robov kapsule zajet v objektiv.

Res ti niso jasne osnove. A dihat znaš sam ali ti nekdo govori kdaj vdihnit in izdihnit?

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Hm, ja znotraj kapsule je širokokotni objektiv, zunaj pa fisheye..v čem je točno problem? Aja ker je nekje ukrivljena zemlja?
smile-1.gif
:) Ti je že nekdo svetoval...pojdi v foto trgovino in poglej skozi fish in potem še širokkotni objektiv in ti bo vse jasno.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Sej dejasnko na posnetku ki ga je dal "skoraj je" ravna, malce naprej prevrten video kjer je balon dovolj visoko niti fisheye distorzija ni tako močna da bi lahko ukrivila zemljo nazaj v "napačno" smer!
grims-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Zemljan pravi:
Ko bo lepo vreme z lepo vidljivostjo lahko naredimo izlet na obalo in gremo gledat, kako ladje (ne) izginjajo za horizontom. Določite komisijo dveh ali treh izmed vas, pa še Sharka povabimo zraven
smile-1.gif
Še enkrat: danes pojdi na Piransko punto in preštej vse cerkvene zvonike na italijanski strani do izliva Pada v morje (tega boš menda tudi našel, a ne). Sploh tam okoli Benetk pa Chiogge bo gosto. Jebeš ti ladje, to so itak fotomontaže.
evil.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
mam pa še vprašanje zate

če je zemlja ploščata, zakaj je na arktiki in antarktiki led ?
zakaj ni po celotni plošči enako toplo ?
kaj je sploh sonce ?
kaj so tiste lučke na nebu ( zvezde & planeti ) ? kdo ali kaj jih upravlja in zakaj ?
rusi. pa kitajci pa ameri niso ravno najboljši prijatelji
zakaj vsi pravijo, da je zemlja okrogla ipd "neumnosti" ? kaj imajo od tega ?
zakaj bi uradna znanost trdila, da je zemlja okrogla, če je v resnici ploščata ? kaj bi imlei od tega ?
zakaj se občasno luna podnevi vidi, ali pa da enkrat vidiš polno luno drugič pa samo del....?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.767
15.823
113
In pa zakaj za vraga pade jabolko z drevesa Newtonu na glavo, če pa gravitacija v resnici ne obstaja
grin1.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
to smo že imeli.... zemla na kateri je njutn dohiti jabolko...

ampak mene resnično zanima kdo je ustvaril to ploščato zemljo s kupulo in hologrami na nebu
a smo poizkusna bitja v nekem laboratoriju v nekem drugem veseolju ? eni pravijo, da ima kupula na vrhu odprtino ( verjetno nam tam skozi dovajajo svež zrak pa vodo ); bi se dalo tam skozi ven pokukat ?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Tukaj se človek vprašaj, kakšne vse možne teorije zarot morajo imeti naštudirane ribe v akvariju.
sprasujem se.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
in če pomislimo, koliko je akvarijev na tej ploščati zemlji pod kupolo.....
ribe v akvarijih imajo vsaj neke oprijemljive dokaze, da so v nekem omejenem svetu, smilijo pa mi one ribe v morjih in jezerih, ki sploh ne vedo, da je vse to ena velika zarota ....

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Zakaj so imele jadrnice opazovalnico vedno na vrhu najvišjega jambora? Zakaj so na morju svetilniki vedno na visokih stolpih?

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.910
262
83
Slovenija
Shark1 in Zemljan,

v bistvu zelo preprosto vprašanje, zakaj se voda formira v kapljico ob padanju na tla?

pa še nekaj, recimo da sem totalno neinformiran in ne vem ali je zemlja ravna ali ne.
Nisem usmerjen na nobeno stran, hočem samo dejstva in izračune. Kaj je bolj verjetno?

I

Izbrisan uporabnik #9334

Mhmm, kapljica vode ali pa kapljica alkohola (npr. etanol)
cheer.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
če daš kapljico vode na mizo se splošči
wink-1.gif
vzemi liter vode pa ga daj na mizo ali kam pač. se takoj splošči.....
@mcn najverjetneje je zemlja ploščata, ker bi na drugi strani krogle ljudje dol padali. ali pa bi jih na ekvatorju odneslo ( centrifuga pa to )
stop na eno zelo veliko žogo ob strani, pa boš videl kako boš dol padel, ker gravitacije ni in te ne more držati na strani velike žoge....
mi gre ?
evil.gif

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Ne komentiram več v tej temi,ker normalen pogovor pač na žalost ni mogoč!
Hvala za razumevanje
wink-1.gif
(glede oblike mojih morebitnih nadaljnih odgovorov poišči in preberi moj zadnji post)

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
dej sharki povej ti meni ono o luni. to mi še ni jasno. 1xje cela drigič je pa samo kos....potem pa je pljoh ni . v čem je fora ?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Ne komentiram več v tej temi,ker normalen pogovor pač na žalost ni mogoč!
Res je, ko ti damo za pokazati neko enostavno reč (beneški turni), ki ni izvedljiva, se pa raje umakneš, a ne?
tongue-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

Kaj ste lahko tako zayebali
stupid-1.gif

Ne moreš takole, no! Saj ni čudno, da potem ljudje dvomijo ...
rolleyes-1.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:

2. Centimeterski papir poslikan z fisheye:
50983_can8-15_dys08_50D.jpg

... got the clue? Da še bolj nadzorno namignem, tvoja slika kjer je zemlja ukrivljena v napačno smer je posledica distorzije objektiva ki ukrivlja v spodnjem delu slike drugače kot v zgornjem.
evo enostaven test: naj nekdo, ki je na morju, s fotoaparatom z ustrezno širokim objektivom posname fotografijo horizonta morja: prvič naj drži fotoaparat popolnoma vodoravno, drugič naj fotoaparat zasuče za par stopinj dol, tretjič pa za par stopinj gor. potem pa bomo primerjali ukrivljenost horizonta na vseh treh fotografijah.
namreč ko sem gledal vse tiste posnetke, kjer naj bi bil horizont povsem raven, sem opazil da so ti posnetki posneti na vrhu hribov in usmerjeni rahlo navdol.