Ravna zemlja, vesoljske palačinke in NASA zarote

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Daj direkten link do slik, jaz jih vidim 14! Pa na teh ni nobenih zvezd v vesolju.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.767
15.823
113
Citat:
Uporabnik zaseka pravi:
Samo 14 jih vidim? Pa še tle so jih prehitr retuširal in pozabili zvezde narisat zadaj?
smile-1.gif

Ja za vse ostale pa predvidevam, da bo treba pa mal pobrskat naokoli. Kar se pa "manjkajočih" zvezd tiče je pa vse točno tako, kot mora biti. Saj veš svetloba pa fokus pri fotografiranju pa te fore.

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik zaseka pravi:
Samo 14 jih vidim? Pa še tle so jih prehitr retuširal in pozabili zvezde narisat zadaj?
smile-1.gif

Ja za vse ostale pa predvidevam, da bo treba pa mal pobrskat naokoli. Kar se pa "manjkajočih" zvezd tiče je pa vse točno tako, kot mora biti. Saj veš svetloba pa fokus pri fotografiranju pa te fore.

Ja ne vem piz.da a sem jaz napisal, da je zunaj 10.000 slik ali ti? Pokaži mi jih. Ne trdim, da je zemlja ravna ali v obliki banane, niti se ne kregam, da je luna oktaeder in zvezde tetrahedron, slike me zanimajo! Samo slike in to deset tisoč!

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik zaseka pravi:
smile-1.gif

Fokus pri fotografiranju? Ti to resno? Vidi se šrauf, matica štirka na astronavtovi riti iz razdalje 10m, ne vidi pa se zvezd? Pomojem je psihadeličen rock kriv za zvezde. Ali pa metaxa.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.767
15.823
113
Pa kwa zdej utrujaš model, dal sem link do strani, kjer je objavljenih nekaj novih (?) nasinih fotorgrafij, ostalih 9.000+ se pa najde na kakšnem drugem portalu in če bi si jih tako zelo rad ogledal, si vzemi nekaj časa in jih poišči. Jaz sem zgolj "sel", ki ti je posredoval info, da naj bi te fotografije bile zunaj ter dodal link do strani, kjer sem na to novico naletel sam. Izvoli it zapenjat tja
rolleyes-1.gif

Kar se pa manjkajočih zvezd tiče sem ti pa tu obkrožil 4 najbolj očitne, zakaj jih pa ni več sem ti pa napisal že v prejšnjem postu, fokus ima nekaj veze tudi pri svetlobi veš, sploh pri različno oddaljenih predmetih. Tako da ja, lahko greš po očala, brihta.

zvezde.jpg

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
...

Kar se pa manjkajočih zvezd tiče sem ti pa tu obkrožil 4 najbolj očitne, zakaj jih pa ni več sem ti pa napisal že v prejšnjem postu, fokus ima nekaj veze tudi pri svetlobi veš, sploh pri različno oddaljenih predmetih. Tako da ja, lahko greš po očala, brihta.
tudi na Zemlji podnevi ne vidimo zvezd...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.759
5.910
113
Citat:
Uporabnik sass pravi:
Citat:
Uporabnik sixpower pravi:...

OK in kaj zdaj to pomeni? Če začnem verjeti teoriji ploščate zemlje fizika zame v praksi ne obstaja več? Al kako?
wink-1.gif
.
Mene bolj zanima zakaj se verniki tako trudijo dokazat ploščato zemljo, kaj se bo zgodilo oziroma spremenilo, če vsi začnemo verjeti in sprejmemo to teorijo? Bodo plače večje? Bo slovenija dobila dobre, sposobne in poštene politike?... Bo kakršnakoli sprememba na bolje za navadnega človeka... Karkoli...?
smile-1.gif

...

razlika je ogromna. kot prvo, trenutno plačujemo ogromne količine denarja za NASA, ESA, CNSA, ... in druge vesoljske agencije, katerih naloga je samo prikrivanje resnice. plačujemo za satelitsko navigacijo in telekomunikacije, ki so nateg, saj se vse oddaja z zemeljskih oddajnikov. plačujemo za premnoge raziskovalne inštitute tipa CERN in podobni, ki nam prodajajo krivo vero o gravitaciji, čeprav gre pravzaprav zgolj za pozitivno elektromagnetno energijo sonca in negativno elektromagnetno energijo lune. plačujemo za molk milijonov ljudi, ki so iz letala videli ravno Zemljo, pa nam prikrivajo resnico.
in ne nazadnje, če bi ti le vedel, kakšna bogastva se skrivajo onkraj meja Antarktike, pa nam jih svetovne vlade prikrivajo.

Če kaj NASA prikriva je to, da smo daleč naokoli sami. Ali pa da smo sploh sami, da se jim niti sanja ne, kdo, kako in zakaj nas morbit opazuje.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.759
5.910
113
Citat:
Uporabnik sass pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
...

tudi na Zemlji podnevi ne vidimo zvezd...

Če smo odkriti, tudi ponoči je zvezde brez stojala in dolge zaslonke nemogoče posnet. Sploh če je objekt ki ga slikaš vsaj malo osvetljen, in čas zslonke temu primerno majhen. Ampak eni tega ne dojamejo.

Nazadnje urejeno:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.767
15.823
113
Troll :D

Shaquille O'Neal je prepričan, da je Zemlja ravna​

Nekdanji košarkarski zvezdni Shaquille O'Neal je v preteklosti že večkrat povedal, da je Zemlja po njegovem mnenju ravna plošča, zdaj pa se je o tem znova razgovoril v priljubljeni avstralski radijski pogovorni oddaji The Kyle & Jackie Show, poroča Newsweek.

V ravno Zemljo se je prepričal med poletom iz ZDA v Avstralijo

Po tej dvoumni izjavi pa je začel pojasnjevati, da lahko to teorijo podpre z lastno izkušnjo, ko je z letalom iz ZDA pripotoval v Avstralijo. "Letel sem 20 ur in niti enkrat nismo leteli gor ali dol," je pojasnil po poročanju Newsweeka. Ko mu je voditelj omenil, da je iz ZDA v Avstralijo mogoče pripotovati iz obeh smeri, pa je odvrnil: "Še vedno gre za ravno črto."

O'Neal ni prepričan niti v to, da se Zemlja res vrti. "Veste, da pravijo, da se Zemlja vrti? Že 30 let živim ob jezeru in še nikoli nisem videl, da bi se premaknilo levo ali desno," je pojasnil.

Dodal je, da ga ne prepričajo niti satelitske fotografije, češ da so "narisane in izmišljene".