Ravna zemlja, vesoljske palačinke in NASA zarote

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Najprej me zanima - na čem pa sloni ta ravna Zemlja? Tega še nisem opazil v "razlagah".
ne sloni. ampak ima konstanten pospešek 9,81m/s^2 in s tem dela fikcijo gravitcije. ker pa ne spospešuje vsa enako hitro nastajajo gore. gore imajo večji pospešek...
grims-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Najprej me zanima - na čem pa sloni ta ravna Zemlja? Tega še nisem opazil v "razlagah".
ne sloni. ampak ima konstanten pospešek 9,81m/s^2 in s tem dela fikcijo gravitcije. ker pa ne spospešuje vsa enako hitro nastajajo gore. gore imajo večji pospešek...
grims-1.gif

Potem se dviga? Smo dejansko v liftu ki stalno pospešuje z 10m/s2? Zdej me je pa že strah!
grin1.gif

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
ja in konec sveta bo ko se bomo dovolj približali svetlobni hitrosti. zato tudi zemlja ne more biti stara 4 milijarde let ker bi že zdavnaj presegli hitrost svetlobe.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik keber pravi:
V bistvu plava v enem velikem bazen lave, imenovanem PEKEL. Ko bodo vulkani izbruhali vso to lavo, bomo lahko naselili tudi spodnjo stran palačinke, do takrat pa bo spodnja stran palačinke namenjena izključno cvrenju hudobnih ljudi.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.769
15.823
113
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
grims-1.gif

Se pravi, če jaz skočim v zrak potem dejansko ne padem nazaj na tla ampak me Zemlja dohiti? Sliši se smiselno glede na to, da gravitacija v resnici ne obstaja
aplauz.gif

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.354
9.596
113
EU
Seveda je zemlja ravna, ker se reče "vodoravno" in ne "vodozaobljeno". Drgače ne moreš doma ravne plošče zbetonirat
hysterical-1.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
grims-1.gif

Se pravi, če jaz skočim v zrak potem dejansko ne padem nazaj na tla ampak me Zemlja dohiti? Sliši se smiselno glede na to, da gravitacija v resnici ne obstaja
aplauz.gif
spet imate neke čudne teorije. če se Zemlja premika, zakaj ne čutim konstantnega vetra? ko bi skočil v zrak in bi me potem Zemlja dohitela, bi se tisti čas moral veter ustaviti?
confused-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.769
15.823
113
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
vetra ne čutiš. ker je zemlja pokrita s kupolo

Vidiš, to je to, si me prehitel z odgovorom. Kupola tudi povsem lepo objasne vse te zvezde in ostale planete, ki jih vidimo na nebu, gre za enostavne projekcije na stropu kupole ali pa je vse to kar nalepljeno tja. S to kupolo lahko tudi pojasnimo lunino sevanje lastne svetlobe, saj gre najverjetneje za luč v obliki diska in enako seveda velja za sonce
cool-1.gif

KrNeki99

Pripravnik
3. sep 2007
884
23
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:

Vidiš, to je to, si me prehitel z odgovorom. Kupola tudi povsem lepo objasne vse te zvezde in ostale planete, ki jih vidimo na nebu, gre za enostavne projekcije na stropu kupole ali pa je vse to kar nalepljeno tja. S to kupolo lahko tudi pojasnimo lunino sevanje lastne svetlobe, saj gre najverjetneje za luč v obliki diska in enako seveda velja za sonce
cool-1.gif

se pravi okrog nasega diska se vrti kupola (da simulira zvezde, ....), no ce se vrti ni kupola ampak je krogla... Ce to sestejemo je zemlja disk v stekleni krogli ki se vrti okoli diska.

grims-1.gif

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Mimogrede, kje sta se pa izgubila zagovornika ploščate Zemlje? A sta šla na morje preverjat horizont? A sta padla čez rob?
sprasujem se.gif

Malo dolgocajtno je vse skupaj, ko ju ni...
tongue-1.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
Citat:
Uporabnik KrNeki99 pravi:
....
se pravi okrog nasega diska se vrti kupola (da simulira zvezde, ....), no ce se vrti ni kupola ampak je krogla... Ce to sestejemo je zemlja disk v stekleni krogli ki se vrti okoli diska.

grims-1.gif
ej si nerazgledan...

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:

cool-1.gif
Pa še globalno segrevanje je pojasnjeno. Lahko kdo kupolo malo ofne? Da se prezrači, ker deca se hočejo letos še malo sankat.

KrNeki99

Pripravnik
3. sep 2007
884
23
18
Ljubljana
Citat:
Citat:
Uporabnik KrNeki99 pravi:
....

grims-1.gif
ej si nerazgledan...

to sm gledu ja, sam ne razumem kam sonce pa luno skrijejo. Zato sm mislu da bi bla krogla in ne kupola
wink-1.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
sonce pa luna sta menda dva usmerjena reflektorja ali nekaj v tem stilu....saj jaz tudi ne razmem točno vsega
ena taka zadeva, ki me muči je, da se občasno luna podnevi vidi, ali pa da enkrat vidiš polno luno drugič pa samo del....
kot. da bi jih nekaj tam gori zaiebavalo. mogoče so že stvarniki pomrli pa ni serviserjev več...
confused-1.gif

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Mimogrede, kje sta se pa izgubila zagovornika ploščate Zemlje? A sta šla na morje preverjat horizont? A sta padla čez rob?
sprasujem se.gif

Malo dolgocajtno je vse skupaj, ko ju ni...
tongue-1.gif

A ti je dolgčas?
grims-1.gif

Pač lej,razlogi so jasni...ne sežem ti do kolen,imaš vsaj 35-krat višji IQ od mene
priden.gif

Me pa vseeno veseli,da glede na zadnje objavljene poste vsaj nekateri razmišljajo v pravo smer!
zmaga.gif