Ravna zemlja, vesoljske palačinke in NASA zarote

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik Zemljan pravi:
Morda boste na tem linku dobili odgovor na kakšno vaše vprašanje: Buden.jimdo.com
No s tega linka...

Ti kaj pa vem, meni se pa tole zdi ukrivljeno
evil.gif

ojoj, podrl si njihov kronski dokaz
frown-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.769
15.823
113
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:

Za tist test pa počakaj, da se še kdo javi potem pa določimo datum. Čeprav tudi sam res ne vem ali se mi da izgubit en dan časa zato, da ti dokažem nekaj, kar je bilo jasno ljudem že par tisoč let nazaj...

Zakaj se mi je zdelo,da boš na koncu to napisal
grims-1.gif

Tebi se itak zdi marsikaj. Pa da ne bo prišlo do nesporazuma - sem za srečanje in test ampak zraven pač dvomim koliko je to smiselno glede na to, da me ti prepričuješ, da jutri zjutraj ne bo jutra ampak bo noč. Tako jaz to vidim tole tvoje prepričevanje glede testa z ladjo in horizontom - vem, da ladje zmanjka za obzorjem, kot vem, da se bo zjutraj zdanilo. Oboje je dejstvo, ti pa enega od teh izpodbijaš na najbolj napačen način možno. Nič čudnega, da si potem narod misli o tebi kar si pač misli.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Nič ni dober post!
jezen.gif

Zemlja je v tem primeru pač izpuhnjena, kot je času primerno - saj je Pustni torek! Torej se pečejo vsepovsod pustni krofi.
rolleyes-1.gif
Gonilo je pa itak mati narava z legendarno želvo spodaj (živa ali crknjena - saj nihče ne ve točno razen NAS-e).

Kaj mislite, da tam dol ne pečejo krofov? (onih 'pustnih' sem mislil
tongue-1.gif
)

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Šarkl je pač pod zmotnim mnenjem, da tu debatiramo ali je Zemlja ravna, ali ne, da se krešejo mnenja in dokazi iz obeh strani. A tu "žal" ni nobene debate.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.421
2.583
113

[/QUOTE]
FAKE!
Tista rdeča črta NI ravna, ampak ukrivljena! Dobro poglejte!
A je bedasta, a ne!
hysterical-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

Se prav, da je zemlja še bolj ukrivljena kot smo mislili
confused-1.gif

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:
Šarkl je pač pod zmotnim mnenjem, da tu debatiramo ali je Zemlja ravna, ali ne, da se krešejo mnenja in dokazi iz obeh strani. A tu "žal" ni nobene debate.

Pa saj veš, da se za=bavam
grin1.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Zdaj sem se še jaz začel spraševati, kako bi dejansko zgledala ravna Zemlja. Kje je sploh poravnana? Po dnu oceanov, ali po površju? Upoštevajoč materal pod nami in zrak nad nami, v resnici po tej domnevi zgleda kot debel valj in ne kot tanka palačinka. Debel valj, pa je spet zelo blizu krogle.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Ko smo že pri ukrivljenosti, teorija uporabnika SHARK1 pravi, da ta morski kuža nima ukrivljenega hrbta...

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Ti nadebudni znanstveniki, bi namesto bedarij, raje razmišljali napredneje ...

Nekoč so mislili, da je Zemlja ena velika neskončna ploskev, pa so se dvignili v 3.dimenzijo in ugotovili, da je v resnici ena ogromna krogla.
Če si daš za predpostavko, da so neskončne premice v resnici ene ogromne krožnice. Kako potem v resnici zgleda vesolje, za katerega menimo, da je neskončno?

Takšna razglabljanja znanost podpira, ne pa korak nazaj ... in nedomiselne teorije zarot.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
torej je zemlja ravna in kugla hkrati? zraven pa ima še obliko ki v našem prostoru ne obstaja?

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik skala pravi:
torej je zemlja ravna in kugla hkrati? zraven pa ima še obliko ki v našem prostoru ne obstaja?
Zdi se ti ravna in neskončna, dokler ne stopiš z nje in vidiš, da je v resnici okrogla. Sedaj pa to dognanje prenesi na vesolje. Lahko čakamo, da bo nekomu uspelo stopiti iz vesolja in si pogledati, kako le to zgleda v resnici, lahko pa teoretiziramo in si domišljamo.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Vesolje se zaenkrat še širi. Po izračunih znanstvenikov, se bo pa enkrat začelo krčiti.

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Vesolje se ne bo nikoli skrčilo, ker se pospešeno širi (dark energy)

Sicer pa je v matematiki mnogoterost (manifold) definirana kot topološki prostor, ki je lokalno evklidski (raven, ploščat), kar pa ne pomeni, da je evklidski tudi globalno.
Tudi krogla spada med mnogoterosti in je kot taka lokalno evklidska, torej lokalno ravna ali ploščata, če hočete.

V tem matematičnem dejstvu tudi tiči razlog, da nekatere tako mede ploščatost, ki je pa le lokalne narave, zaradi naše majhnosti v primerjavi z velikostjo cele krogle, po kateri se "plazimo"