R19, 1.4e, poraba 7,7

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
Marsikdo se zanaša tudi na računalnike v avti. Koliko pa je tistih, ki lahko potegnejo recmo 10 tačunov s pumpe? Jaz sem si od nekdaj zapisoval, nekaj časa dajem tut že na porabo.com. Na dolgi rok se dejansko vidi.
Je pa res veliko tistih, ki se skor na štant gas vozijo v 5-ti
grin1.gif
. In to zato, da mi pol kažejo kolk moj Ford žre.

Jaz sem tisti in sem vse zapisal za skoraj 20.000 km.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Bo dražalo, se pa tudi ve, da ti le niso tako natančni, kot računanje "peš", torej količina goriva/prevoženimi kilometrix100. Pri moji italijanki laže računalnik nenormalno. Odstopanje pri porabi, ki mi jo poda in računanju na roke je več kot liter. To pa zato, ker sistem beleži porabo 10 litrov, ko stoji avto na miru, torej pod "štandgasom"...čudno vem...
grin1.gif

Treba je pa vedeti, da so avti v istem velikostnem razredu danes v primerajvi s par generacij nazaj, za 20-30 % težji. Na račun varnosti. In tudi poraba je temu primerna, večja, napram obljubam in teoriji o varčnejših motorjih, ki so danes prisotni(down size teorija--hahaha)....
spotoma....berem test Megana s turbobencinarjem, tovarniška poraba 6 litrov, na testu izmerjena skoraj 10...Tehnologija pa taka!
grin1.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
ne vem od kje imate eni porabe pri bencinarjih po 5l?za dizla bi se verjel ali pa kak Smart, sem vozil marsikateri avto in vem koliko so priblizne porabe.
ce pa 19ka zre 7.7l je pa to cist normalno
Sam imam pri 6ici porabo dobrih 6.5l ce ga malo bolj tisi pa ca 7l. P 206 za 1.1 benz motorjem pa ima tudi tam okrog 7 litrov ca ga tisim se vec. Mini mi pa tudi pokuri ca 8L z 1.6 motorjem

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Govorit samo podatke o porabi na 100 kilometrov so popolnoma nerelavantni, če se zraven ne pove način in trasa vožnje! Tukaj so odstopanja lahko tudi do 40%! Torej ?
Seveda ima lahko 19tka porabo pod 7.7 litrov, če....itn
grin1.gif

Nightcrawler

Pripravnik
22. avg 2007
196
0
16
prvo vprašanje bi moralo biti, koliko km delaš na leto. če delaš recimo 15 000 km, kaj je tist liter gor dol, v primerjavi z vsemi ostalimi stroški...

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik PiLLLe pravi:
ksz
Zdaj vidim zakaj so kolone na cestah, zakaj moram z kamionom prehitevat folk na avtocestah, zakaj sm z nalozenim kamionom vedno prvi na drugi strani krizisca. Odgovor je enostaven. Imamo rekorderje, ki se trudijo imeti najmanjso porabo na vasi. Kretenoidi.
O dinamiki voznje itak noben pojma nima, vsi samo primerjate avtocesta VS mesto ipd ipd. Ste eden izmed tistih, ki imate avto v peti prestavi pri 45km/h in cakate klanc dol da pospesite?
Mislm retardizem tipicen za slo. Kupu, da se pokaze frajer, crknu od stroskov......

Sam sem imel 19ko isti motor, pa sem imel porabo od 6.5 do 14.
Zdaj imam pezoja 406 1.8 16V, kateremu ze v knjigici pise mestna 11,6 pa je dejansko 12,3 ~ 12,4, na odprtem z zelo umirjeno dinamicno voznjo ob nalozenem avtu ga spravim na 8 do 8,5, pa nisem nikol ovira, in prehitevam redno ker sovrazim voznjo za kombiji/kamioni ipd nepreglednimi vozili.

Jaz sem samo enkrat peljal po ac 90-100km/h ene 5km pa NIKOLI več ne peljem tak, ampak s tokom prometa 120-130km/h

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
ne vem od kje imate eni porabe pri bencinarjih po 5l?za dizla bi se verjel ali pa kak Smart, sem vozil marsikateri avto in vem koliko so priblizne porabe.
ce pa 19ka zre 7.7l je pa to cist normalno
Sam imam pri 6ici porabo dobrih 6.5l ce ga malo bolj tisi pa ca 7l. P 206 za 1.1 benz motorjem pa ima tudi tam okrog 7 litrov ca ga tisim se vec. Mini mi pa tudi pokuri ca 8L z 1.6 motorjem

Accent 1.5 90km pri 130km/h poraba 6 litrov s tem, da sem bil še tisti dan an Vršiču torej tud manj bi šlo. Na regionalni ap sigurno na 5.5 litra, amapk dobr je vedet kakšno porabo ima avto vsaj veš, da je vse na mestu in da naj bi vse delalo tako kot mora, zjahani avti porabijo več.

Nightcrawler

Pripravnik
22. avg 2007
196
0
16
v klanec gor so te najbrž busi prehitevali, pa klime tudi nimaš.
moj bivši 1.6 bencinar je imel tovarniško deklarirano porabo pri 120 km/h 7 litrov, pri 90 km/h pa 5,4.
brez klime seveda, v peti prestavi, samo pri vzdrževanju te hitrosti.

najbrž so korejci odkril neko novo tehnologijo, da maš pri 130 porabo 5 litrov, na vršič si se pa najbrž kar celo pot s peto brzino pripeljal.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Astra G 1,6 16v z normalno vožnjo (pol lokalne ceste.pol avtoceste) ...sem z 41 litri nardil dobrih 640kilometrov.....to je 6,4

ker nimam računalnika ki bi mi to sproti računal si pač vedno točim poln tank ,prevozim kolikor gre in potem ko znova natočim se pokaže razlika do polnega rezervarja ,pač potem preračunam.

Pa brez klime sem vozil...z nekaj tovora zadaj

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
A je to vredu? Meni se zdi dosti. Tolikšna je bila poraba na tank, ki je šlo polovica polno naložen avto po AC, polovica pa po regionalkah dalše ture. Nikjer tiščanja.
Gume so 14, 185 na distančnikih (če ma kej vloge)
klima

Dejstvo je, da moja krava požre maksimalno 7,5 po AC, ko se vozim 150., ki je že skoraj končna. Je pa dizel, sam vseen DOST večji avto.

Nakladanja je pa tlele še pa še.
bonk.gif

A gume so original dimenzija? Al so (bi morale bit) 165/70/13? Ker če so večje (premer, ne širina) od originalnih, ti itak števc laže in je dejansko poraba nižja...

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.087
448
83
45
dolenska
Premer je isti, sam širina je večja. Hitrost je pa presenetljivo točna, ker je meril s dvema Garmina in Garmin na N95. Števec točen da ne verjameš
smile-1.gif
.
Drugač pa nevem, kje si videl nakladanje
smirk-1.gif
. Sem napisal, da je bil pol tanka natovorjen do konca, da ma gume širše, da ima klimo. Kaj bi še rad? Da sem po AC vozil povprečje 110. Ne morem tlele bit nekaj pameten, če že za svojga pišem na porabo.com. Sej bom tudi za tega, sam za zdej še nisem dobil računaov od moje.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Ma drugi nakladajo, ne ti (poglej kok je postov, 90% jih je izven tvojga vprašanja)
rolleyes-1.gif

Sicer ma brat R19 (brez klime), poraba cca. med 7 in 7,5 z dokaj "živahno" vožnjo, tko da tvojih 7,7 se me ni zdi neki baš velik (sploh s klimo).

Sicer pa širše gume pomenijo tudi večji premer oz. kotalni obseg: http://www.caraudiodesign.cjb.net/

Nazadnje urejeno:

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
http://www.poraba.com/usage_view.php?carid=4145

Toliko je meni "pil", preden sem menjal. Vozil sem pa 80% relacija (optimalna poraba), 10% mesto in 10% AC brez visokih hitrosti. Je pa poraba ob pretežno mestni vožnji ali visoki hitrosti na AC takoj na 7,5-8 litrov.

Vse BREZ klime!

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.062
5.659
113
Citat:
Uporabnik miha72 pravi:
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
Citat:
Uporabnik miha72 pravi:
Še zmeraj ima Honda v menjalniku 10W 40 .

zato pa ima tako "kvalitetne" menjalnike
crazy1.gif

Prosim ne mešat Audija pa Honde
evil.gif

Opa hrčki so začel.....sj se nč ne čudm da mate povsod 10w40 olje......se splača met večjo zalogo k ga honde tolk popijejo
evil.gif

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Do sedaj mi je avto spil skupaj 0,1 l olja ( sintetike). Koliko ga je tebi ??
Če ga sploh imaš ??
confused-1.gif

P.S. Nisem hrček, sem bolj slonu podoben
evil.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.062
5.659
113
Ufff pije sam še zmer ne tolk da bi ostal še za u menjalnik
smile-1.gif
Z pravim oljem sm umiriu porabo....tko da bom prvič na 10kkm brez dolivanja....je pršl na polovičko!

Btw hrčki biti hondaši
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Odkar sem zamenjal lambdo nazaj z originalno (ponaredek je crknil) mi je poraba padla spet pod 7. Prazen avto, dvakrat Lj-Kr in nazaj po AC po propisima, ostalo po regionalnih cestah izven mesta in sem naredil 760 kilometrov z rezervarjem (tankal malenkost manj kot 50 litrov) - poraba cca 6,5.

7,7 ni slabo, če je res polno naložen in po možnosti še v klanec piha, mogoče bi pa vseeno lahko bila kaj manjša. Ne moreš pa z dizlom primerjat - službeni megani dci (karavan izvedba, tako da je tudi kravi podoben) so pod 6 litri, pa verjemi da ga nihče ne špara.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Normalna poraba za ta avto je normalna toliko, kot je normalen voznik in pa mehanik, ki ga šraufa. Par malenkosti, za katere še veš ne da niso v redu, ti jo dvignejo ali spustijo za pol litra kot bi rekel keks. In to velja za vse avte. Enga cliota z 1,4 energy motorjem nismo uspeli spravit pod 8 litrov pa da si bog. 19-ka pa meni pije kot jo vozim - normalne vožne slabih 7, relacija v dubrovnik in nazaj okrog 6, s polno prikolco peska pa 10. In če je vse v redu in znaš vozit je 7,7 lahko veliko.