R19, 1.4e, poraba 7,7

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.062
5.659
113
Kaj pa veš mogoče so dal pa magnetni ionizator goriva v mašino pa pol prec 30% mn kur pa 75 bolš gre
grims-1.gif

http://www.cleanerengines.com/ ker to ziher deluje....rover pa ford inžinirji so to že odkril....ostali smo pa še v letu 1887
cheer.gif

Mogoče mamo pa mi k nam avti tolk kurjo bolane avte....mmmmm rabjo tablete http://myffi.biz/c-26-mpg-caps.aspx
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
ksz...

zdej smo prišli že do tega da 130km+ bnecinci pijejo 5.5 litra
bonk.gif

kako hudiča če moj T dizel z dobrimi 10km več pije toliko
hysterical-1.gif

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
OFF

Nekaj glede AC
Jaz sem se samo enkrat peljal 90-100km/h (ene 5 km) pa so me avtomobili po voznem pasu prehiteval ko zmešani. Zato od takrat vedno vozim 120-130km/h pa tud 140km/h, ker če ma radar dobi pride do odstopanj pa tud dvomimm,da bi dobil kazen za prekoračitev do 10km/h.
Samo je pa poraba pri hitrosti 150km/h dost višja.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:

Ok, da povem za kateri 1.8 motor gre. GDI - Mitsubishi. Kakor koli... Glede na porabe, ki si jih omenil, da pozimi alfa 1.8 pije tudi do 13l pa passat 1.8 tudi.. Skoraj ne morem verjeti, saj nimajo 250hp da bi toliko žrlo. Nekako pa se mi zdi, da:
a) tvoji kolegi delajo 500m razdalje z mrzlim motorjem ali pa kakšen m več
b) nimajo pojma kako se varčno vozi
c) vozijo pod polnim gasom
d) za [censored] motor

e) prjatli so pa povejo po resnici
cheer.gif

Ah ja, kakšna tolažba.. Ne lažemo vsi po forumih kot si morda predstavljaš
smirk-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.062
5.659
113
Citat:
Meni Carisme (GDI) še ni uspelo spraviti na 10l /100km pa verjemi, da nisem šparal. Pozimi sem se pa prav malo igral in sem imel porabo [MINIMALNO SEVEDA!] (mešane sorte) 6.3l /100km. Poleti imam večjo porabo in je ne spravim na 6.3, pač ne gre. Zgolj na 6.9l /100km, če se že trudim v tej smeri. Če vozim malo bolj "dinamično" je poraba na tank okrog 7.5- 8l /100km.

Ma (jst): ei model

kolk ti je mitsubiši piu

1.8 GDI

Mi: (kolega): odvisno

zakaj

Ma: ma en prbija da mu je piu 6 pa še mal

Mi: glih tok ne al na 7 sem ga ze spravu

al jedva

Ma: Pejstam tvoj text k je zgor prpopan

Mi:pa lahko ga spravis na 10 tko kakor jst budala

al pa več

Ma: pa dobr......6,3 z lahkoto kukr ta prbija :D:D

Mi:ma ne to

ne vrjamem

prbija

Ma: Ok sm se že ustrašu

Mi: mada je brat že enkrat spravu avto tud pod 7 ampak jaz ne morm tko počas vozt

nisem jst tak tip

more se slišat motor
ja na relaciji

odprta vožnja

pod 100km /h

morš vozt

na 2000 obratov

Nazadnje urejeno:

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Simon_Vi še vedno zmaga tvoja z 10w40 oljem v menjalniku......ta gre z mano v grob...ablubm da ne pozabm še tolk kmal
hysterical-1.gif

Pa Sonick z D.O.H.C motorjem
aplauz.gif

ZAdnji se najslajše smeje. Spet si dokazal, da si mladič, predvidevam star tam okrog 18-20 let, ki nima pojma o mehaniki, si samo "google search master".... IN ja 10w40 se lahko da(je) v menjalnik, narobe ne bo NIČ! Ampak kaj ti naj razlagam zakaj, saj ne boš razumel. Vprašaj kakšnega starega oldschool mehanika, takega, ki ne ve kaj je računalnik, pa ga malo vprašaj. verjemi, se boš veliko naučil
Še to, ni dolgo nazaj, ko sta tako HONDA in Rover imela 10w40 olje v menjalniku veš....

V glavnem "busted" si!

Kamele0N

23. jul 2008
42.062
5.659
113
Ja od takih mehanikov se velik naučiš....dandanes jih 99% novodobnih mehanikov zna sam menjat stvari....nevejo pa zakaj se je kj pokvarl če je kje kak višji vzrok (računalnik.....senzorji...turbine)....sam menjajo ker je to najlažji...etak stranka plača pa požre strošek!

10w40 olja (oziroma gradiacije kakršne so pač ble 30let nazai) so bla v menjalniku........ampak ti niti ne veš razlike v aditivih med API SF, SG, SH................SL, SM standardi
aplauz.gif
Zarad aditivov.....eni so dobri (fosfor za menjalnik) eni so slabi (molibden....teflon...zarad drseče sklopke) Zato maš olja za avte....in olja az motorje

Odgovor maš kle!
http://www.carbibles.com/engineoil_bible.html

The question of phosphorus and zinc.

Phosphorus (a component of ZDDP - Zinc Dialkyl-Dithio-Phosphate) is the key component for valve train protection in an engine and 1600ppm (parts per million) used to be the standard for phosphorus in engine oil. In 1996 the EPA forced that to be dropped to 800ppm and then more recently (2004?) to 400ppm - a quarter of the original spec. Valvetrains and their components are not especially cheap to replace and this drop in phosphorus content has been a problem for many engines (especially those with flat-tappet type cams). So why was the level dropped? Money. Next to lead, it's the second most destructive substance to shove through a catalytic converter. The US government mandated a 150,000 mile liftime on catalytic converters and the quickest way to do that was to drop phosphorous levels and bugger the valvetrain problem. Literally.
In the US, Mobil 1 originally came out with the 0W40 as a 'European Formula' as it was always above 1000 ppm. This initially got them out of the 1996 800ppm jam and knowledgeable consumers sought it out for obvious reasons. Their 15W50 has also maintained a very high level of phosphorus and all of the extended life Mobil synthetics now have at least 1000ppm. How do they get away with this? They're not classified as energy/fuel conserving oils and thus do not interfere with the precious government CAFE (corporate average fuel economy) ratings. (See my section on the EPA and fuel economy in the Fuel and Engine Bible for more info on this). This also means that they don't get the coveted ratings of other oils but they do protect your valvetrain. The same rule of thumb is true for racing oils like Royal Purple - because they're not classified as energy / fuel conserving, it would seem they still contain good quantities of ZDDP.

Fosfor je pa domena menjalniških olj.......zato majo motorji vsi API SG olja čeprav smo v letu 2009 SG standard je pa iz leta....SG Obsolete For model year 1993 and older engines. Ker isto olje maže tud menjalnik!

Pa oprosti če me te stvari zanimajo pa jih pač vem
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

23. jul 2008
42.062
5.659
113
Zarad tega ker manjšajo ta fosfor v modernih oljih (kao nj bi blo to bl eko naravnano) ti je tud tvoj rover začeu ropotat okol ventilov...ampak avto je etak za 5-6 let uporabe sprogramiran pa to inžinirjev ne skrbi velik...do takrt dela....pol pa začne počas ropotat....važn da ni v garanciji

Nazadnje urejeno:

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Ti in kolega sta očitno bolj slabo pismene sorte. In pa glede na to, da je omenjeni avto spravil na 10l porabe lahko mirno rečem, da je tudi bedak. Če bi bil samo divjak bi imel porabo očutno manjšo kot 10l /100km.
wink-1.gif

Pa lep dan še naprej.
Se umikam iz te kvazi debate, ni časa za prepir z otroci..

Kamele0N

23. jul 2008
42.062
5.659
113
Citat:
Ti in kolega sta očitno bolj slabo pismene sorte. In pa glede na to, da je omenjeni avto spravil na 10l porabe lahko mirno rečem, da je tudi bedak. Če bi bil samo divjak bi imel porabo očutno manjšo kot 10l /100km.
wink-1.gif

Pa lep dan še naprej.
Se umikam iz te kvazi debate, ni časa za prepir z otroci..

Lei jst tud lah vzamem fotrov dizel pa grem na obvoznco ga ušaltam u 5to pa se ceu dan vozm konstantno 90km/h pa mi bo BC kazu porabo 4,3 litre.........pa se bom lah pol hvalu uuuuuuu nš kur pa sam 4,3 litre kot si ti naredu.......a realna poraba je pa neki druzga!

REALNA= takrt k se vozš pa ne gledaš na vsak deciliter na BC......takrt bo pa 5,4-5,8......ampak tega ti nisi sposobn narest!

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Simon_Vi še vedno zmaga tvoja z 10w40 oljem v menjalniku......ta gre z mano v grob...ablubm da ne pozabm še tolk kmal
hysterical-1.gif

Glede na to, da si se tako krohotal, si si sam pljuval na rane! Dejstvo je samo eno;

- trdil sem, da se da(je) lahko tudi 10w40 olje v menjalnik --- Ti si se krohotal!!

Še enkrat, hvala za krohotanje, kot pravim , zadnji se najslajše smeje, ker moja izjava je na mestu in je tudi znam zagovarjati.
Ampak sva že preveč Off topic.

p.s. drugič, ko posledično nekoga zasmehuješ s tvojimi izjavami, prej vsaj malo "poguglaj"....saj to obvladaš
lp

Kamele0N

23. jul 2008
42.062
5.659
113
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
p.s. drugič, ko posledično nekoga zasmehuješ s tvojimi izjavami, prej vsaj malo "poguglaj"....saj to obvladaš
lp

googlgooglgoolabrakadabra

Ampak glej ga zlomka........ta olje je pa mal drugačn od navadnga 10w40.....a demit s5 sm te osmešu
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

PiLLLe

stranger
18. dec 2007
2.068
0
36
Ljubljana/Novo Mesto
ksz
Zdaj vidim zakaj so kolone na cestah, zakaj moram z kamionom prehitevat folk na avtocestah, zakaj sm z nalozenim kamionom vedno prvi na drugi strani krizisca. Odgovor je enostaven. Imamo rekorderje, ki se trudijo imeti najmanjso porabo na vasi. Kretenoidi.
O dinamiki voznje itak noben pojma nima, vsi samo primerjate avtocesta VS mesto ipd ipd. Ste eden izmed tistih, ki imate avto v peti prestavi pri 45km/h in cakate klanc dol da pospesite?
Mislm retardizem tipicen za slo. Kupu, da se pokaze frajer, crknu od stroskov......

Sam sem imel 19ko isti motor, pa sem imel porabo od 6.5 do 14.
Zdaj imam pezoja 406 1.8 16V, kateremu ze v knjigici pise mestna 11,6 pa je dejansko 12,3 ~ 12,4, na odprtem z zelo umirjeno dinamicno voznjo ob nalozenem avtu ga spravim na 8 do 8,5, pa nisem nikol ovira, in prehitevam redno ker sovrazim voznjo za kombiji/kamioni ipd nepreglednimi vozili.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Citat:
lp

Ampak glej ga zlomka........ta olje je pa mal drugačn od navadnga 10w40.....a demit s5 sm te osmešu
hysterical-1.gif

Ne, sam sebe smešiš, ker se sedaj na tak, svojski način ven vlečeš iz dreka! jaz sem, kar se te "najine" teme povedal svoje, za tebe mi pa "dol visi". tko da ...
... seos!
p.s ne mislim več replicirat na to temo zaradi zgoraj navedenega razloga.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.087
448
83
45
dolenska
Marsikdo se zanaša tudi na računalnike v avti. Koliko pa je tistih, ki lahko potegnejo recmo 10 tačunov s pumpe? Jaz sem si od nekdaj zapisoval, nekaj časa dajem tut že na porabo.com. Na dolgi rok se dejansko vidi.
Je pa res veliko tistih, ki se skor na štant gas vozijo v 5-ti
grin1.gif
. In to zato, da mi pol kažejo kolk moj Ford žre.

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Citat:
lp

hysterical-1.gif

V navodilih za Hondo piše, da se lahko da tudi 10W 40 za MOTORJE v menjalnik.

cheer.gif

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
V enem letu sem naklofal malenkost manj kot 40k km. Povprečna poraba v enem letu je 7.8l /100km.
Si beležim vsako tankanje...
smile-1.gif