Tako je, moj ima razlike tm 1 liter + - kak deciCitat:
Uporabnik vincent pravi:
V tem mrazu imajo vsi avti (pre)veliko porabo.
Tako da zadeva ni ravno najbolj merodajna. Če boš avto vozil spomladi oz. poleti bo slika povsem drugačna.
Tako je, moj ima razlike tm 1 liter + - kak deciCitat:
Uporabnik vincent pravi:
V tem mrazu imajo vsi avti (pre)veliko porabo.
Tako da zadeva ni ravno najbolj merodajna. Če boš avto vozil spomladi oz. poleti bo slika povsem drugačna.
Včeraj sem pogledal povprečno porabo na eni proceedki. Na BC ju je izpisalo 7,8l/100km .Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
1.4 16v, 80kw, 109km. Avto ni moj, ga pa vozim zadnji tank, tako da nevem kako se je prej obnašal. Izračunana poraba je 7.5l, kar se mi zdi preveč, saj je večina AC, strogega centra nič in nikoli več kot 120km/h. Res, da so temperature zelo nizke, ampak ko gledam na poraba.com, drugim žre manj. Danes opazil, da je pri vžigu zunaj avta smrdelo po bencin, res pa da je zelo mrzlo (tam -10°). Avto tudi cvili (v leru in med vožnjo), če se samo malo dotakneš sklopke, neha. Potisni ležaj?
Hvala in LP.
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:
itak je pa to Kia ki je v osnovi sekret, tak da ne pričakuj da bo kej bolš kdaj. Korejsko sranje pač. Ampak važna da ma 7 let garancije.
lp
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:
itak je pa to Kia ki je v osnovi sekret, tak da ne pričakuj da bo kej bolš kdaj. Korejsko sranje pač. Ampak važna da ma 7 let garancije.
lp
Citat:
Uporabnik sanco pravi:
Včeraj sem pogledal povprečno porabo na eni proceedki. Na BC ju je izpisalo 7,8l/100km .Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
1.4 16v, 80kw, 109km. Avto ni moj, ga pa vozim zadnji tank, tako da nevem kako se je prej obnašal. Izračunana poraba je 7.5l, kar se mi zdi preveč, saj je večina AC, strogega centra nič in nikoli več kot 120km/h. Res, da so temperature zelo nizke, ampak ko gledam na poraba.com, drugim žre manj. Danes opazil, da je pri vžigu zunaj avta smrdelo po bencin, res pa da je zelo mrzlo (tam -10°). Avto tudi cvili (v leru in med vožnjo), če se samo malo dotakneš sklopke, neha. Potisni ležaj?
Hvala in LP.
Moj bravo ( 1,4Tjet 120) Ima poleti porabo 7,5 + pozimi pa od 6,6 do 7,1. Je tako zaradi gum? ( polet Bridgestone Turanza ER300, pozimi Nokian Hakka)
Citat:
Uporabnik mario pravi:
Citat:
Uporabnik sanco pravi:
Uporabnik klemen_ pravi:
Hvala in LP.
Moj bravo ( 1,4Tjet 120) Ima poleti porabo 7,5 + pozimi pa od 6,6 do 7,1. Je tako zaradi gum? ( polet Bridgestone Turanza ER300, pozimi Nokian Hakka)
Ja odvisno kakšno velikost gum imaš. če imaš zimske 15", letne pa 17" je to čisto normalno.
Pa klima če dela celi čas tudi vpliva kakšna pol litra /100 km na porabo
Isto en znanec pri meni. Pravi, da če ne bi bilo porab bi bil izredno zadovoljen s Cruze-om....Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Sicer ni o Kii, ampak danes mi je eden od slušateljev potožil, da mu njegov Cruze 1.6 zdaj pije 11 litrov po mestu. S Kio je potemtakem vse v redu, ko pije pod 8.
Mah, ni hudega. Dokler je pod 20 je ok...Citat:
Uporabnik Benady pravi:
No za hec zjutraj pri -10 in mrzlem avtu resetirajte povprečno porabo in opazujte številke na displayu
Vas zna kar nekoliko šokirati
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
za alter userje Q pa 300+ konjev v poštev. poraba pa tudigloboko pod 15
http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/262253.html
Pa dobro, sej zadeva je tudi aerodinamična kot en izklesan kvader iz kamnaCitat:
Uporabnik trigga pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Za tako konjenico in litražo povsem solidna poraba. Jaz s pol litra več in 70 konji manj 12 litrov in drobiž pridelam samo na AC.
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
jaz sem imel enako porabo v pol manjsem motorju ki je imel samo eno tretjino konjev. In potem pravijo da rizarji malo zrejo....Citat:
Uporabnik trigga pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Za tako konjenico in litražo povsem solidna poraba. Jaz s pol litra več in 70 konji manj 12 litrov in drobiž pridelam samo na AC.