R19, 1.4e, poraba 7,7

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Menjaj jermene, naštelaj ventile, menjaj svečke, spucaj razdelilno kapo in rotor (menjat ni treba) ter če je možnost preverite delovanje lambde. Preveri še cevko od kolektorja do MAP senzorja (pri kolektorju je vroče in preperi ter pušča), nato pa gasa. Po menjavi jermena zna porba celo narast za kratek čas (en do dva rezervarja, vsaj pri meni je bilo tako obakrat, ko sem jermen menjal).

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.087
448
83
45
dolenska
Poslušam in ubogam
zmaga.gif
. Kako labdo prevert?

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Ena možnost je osciloskop (če ne veš/znaš je možnost kak kolega štromar), duga možnost je pa tester. Prvo pa malo "preizkusi" avto in poročaj o simptomih, se marsikaj da pogruntat.

Nightcrawler

Pripravnik
22. avg 2007
196
0
16
se pravi zdaj naj človek pol avta menja in razšraufa ter zmeče v tisto kanto toliko, kot je vredna. zakaj? da bo imel porabo 2 deci manjšo? svašta.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Kake pol avta. Jermen sam pravi da mora menjat (in tisto kar sodi zraven), ostalega ni treba menjat popolnoma nič, edino lambda sondo če se izkaže da je hin. Po tvoje je bolje na tehničnem podmazat z 100€ da te spravijo skozi kot pa dat 30 evrov za lambda sondo.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik Nightcrawler pravi:
se pravi zdaj naj človek pol avta menja in razšraufa ter zmeče v tisto kanto toliko, kot je vredna. zakaj? da bo imel porabo 2 deci manjšo? svašta.

A znaš brat?
Napisal mu je naj TESTIRA lamdo in podtlačni senzor (oz. cevi do njega).
Če znaš kaj sam naredit ne košta nič.
In verjetno je glede porabe vprašal kar tako malo, iz dolgcajta
bonk.gif

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Očitno res. Napisal sem menjaj jermene in menjaj svečke. Po tvojem škoda denarja, ko so pri tvojem svečke fuč (ali gume ali bremze) očitno raje kupiš nov avto. Ne se bat, ti nisem nevoščljiv. Res je omenjena 19-ka vredna mogoče okrog 300 evrov, verjemi pa da je ves omenjen material cenejši kot te pri novem olupijo na prvem servisu.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.087
448
83
45
dolenska
Kot si napisal. Avto je bil vkupljen za 480€. Prodajal ga je za 600€. 300€ me bo nasledni mesec prišel mal večji servis. Dihtunga pod glavo+ ostalo na in ob glavi. Jaz to vem. Meni se prijatli tudi smejijo, ker kupim "stara jajca". Ko pa mekomu rečem, naj mi pokaže račune koliko je prišel njegov avto, s kupnino in stroški, pa nihče noče. Zakaj že?. Ker je dal za nov ali novejši avto xxyy in ker ga servis, navaden pride toliko je pol moga avta.
Ne rečem, da je s starimi več dela, sam dosedaj sem še zmerom prišel kamor sem bil namenjen in vedno takrat ko je bilo porebno. Le zakaj bi sedaj kupoval novga cliota, če dobim za ta denar Forda mondeota, ki je narobe pri njemu sam emšo.

Za porabo sem vprašal iz samga dolgčasa, ker sem bil za compom in da sem pač videl realno sliko.

Me pa res preseneča, da se toliko 19-k še fura. Sej jih videvam dnevno, sam ta folk ne pozna compa
grin1.gif
.