Prvega policaja ustavili z neregistriranim avtom

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
ti ne locis med prepovedjo nadaljnje voznje (izrece se osebi) in izlocitvijo vozila iz prometa (naperjeno proti vozilu). Ce imas registracijo poteceno vec kot 30 dni se odvzamejo tablice voznika se kaznuje, vozilo pa se izloci iz prometa. Tu nimas niti enega pogoja za pridrzanje voznika.

Ampak da nimas pojma si dokazal ze veckrat. Tko da se ne vsakic znova trudit.
Mislim da je iz mojega posta dovolj jasno razvidno, da je pod prepoved nadaljne vožnje mišljena prepoved vožnje z neregistriranim vozilom. Pa se delaš butastega in preusmerjaš debato.
In kaj narediš, ko odrediš izločitev vozila iz prometa, potem čez 1km pa ponovno ustaviš istega voznika, in je vozil isti neregistriran avto, in veš da misli s tem prekrškom nadaljevat? beri 110 (1) čl. zakona ki govori o privedbi osebe, zalotene pri prekršku. Ali niso to okoliščine, ki opravičujejo oceno da bo strorilec nadaljeval s prekrškom ali pa bo prekršek ponovil?
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
In ja. Se vedno sem mnenja, da ljudem, ki jim drzava vzame izpit pa vseeno vozijo pomaga le odvzem vozila. Ce pa slednje ne pomaga pa odvzem prostosti.
Kaj pa tistim, ki država odvzame prometno dovoljenje, pa se potem vozijo s neveljevnim prometnim dovoljenjem? A tem pa samo opozorilo?
A je bistvena razlika med tistimi, ki jim država odvzame vozniško dovoljenje, pa se vozijo brez vozniškega?

no pred parimi dnevi si še pisal
Citat:
Ne ljudi ki se se kar vozijo kljub temu da jim je drzava to prepovedala, jim pobrala avtomobile je treba streznit z zaporom.
Danes si pa že tiste, ki jim je država prepovedala da se vozijo z določenim vozilom tako, da je vozilu prometna pretekla, pa se s takšnim avtom kljub temu vozijo, že izpustil iz spiska svojih drastičnih kazni, pa ne vem ali zaradi kape ali zaradi kaj drugega.

Apollo, ali se ti zdi vožnja z neregistriranim vozilom hujše ali manjši prekršek?

Nazadnje urejeno:

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik boskosi pravi:
ja kot je že marsikdo povedal.....zadolžen za ispravnost avta in vse dokumente je tisti ki ga vozi.....a če ti bo nekje na cesti zmanjkalo goriva pa boš zaradi tega oviral promet bo tudi kriv vzdrževalec?? ne kvasit neumnosti.....če bo enega izmed nas ustavil policaj s pretečeno registracijo ga zagotovo nebo zanimalo ali je kriv vzdrževalec avta ali ne.....v tistem trenutku upravljaš z vozilom ti in si tudi ti odgovoren zanj, pa ne glede na to ali te potem spusti samo z opozorilo ali te izloči.....to je kot če nebi vsaj na oko pogledal če so vse gume polne (govorim karikirano da se nebo spet kdo obešal na to), navsezadnje se gre za tvojo varnost in tudi varnost ostalih
467716-post_slo.gif
Točno tako.

Če si bil pa doma z ženo zmenjen, da ona vozi avto na tehničnega, tanka, polni vitrex in gume... (in ti je ušla), pa policaja nič ne briga, kazen mora dat vozniku. z ženo se pa potem doma sama pogovorita.

Pa gre tu za avto, ki ga uporablja izklučno samo goršek? in to že dlje časa?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
26. člen
(1) Za udeležbo v cestnem prometu morajo biti vozila registrirana, imeti veljavno prometno dovoljenje ali veljavno dovoljenje za preskusno vožnjo in biti označena s predpisanimi registrskimi ali preskusnimi tablicami, izdanimi za njihovo označitev.
(7) Z globo 500 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s prvim ali tretjim odstavkom tega člena.
(9) Z globo 5000 eurov se kaznuje za prekršek pravna oseba, samostojni podjetnik posameznik ali posameznik, ki samostojno opravlja dejavnost, ki ravna v nasprotju s prvim ali tretjim odstavkom tega člena, njihova odgovorna oseba pa z globo 500 eurov. Z globo 500 eurov se kaznuje za prekršek tudi odgovorna oseba državnega organa ali organa samoupravne lokalne skupnosti, ki ravna v nasprotju s prvim ali tretjim odstavkom tega člena.

torek

Pripravnik
28. okt 2007
269
0
16
Kakorkoli, mislim da bo g.Goršek kmalu "odrešen" teh muk - torej nevarnosti da bi kot generalni direktor policije vozil neregistriran služben avto. Na to mesto je bil postavljen kot ljub(ljen)ček KK, tako da nima prav rožnate perspektive.
V vsakem primeru bi se spodobilo da dobi kazen, ki je po zakonu predvidena in da ponudi odstop. Mogoče res ni njegova dolžnost da gleda v prometno dovoljenje. Je pa vsekakor njegova odgovornost da svojo "firmo" vodi in organizira tako, da se kaj takega ne more zgoditi. Če k meni pride inšpekcija za delo in najde stroje brez opravljenih periodičnih pregledov ali delavce brez zdravniškkega - pač sledijo sankcije.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.342
7.413
113
iz tvojega posta je jasno razvidno samo tvoje mnenje in pa to da mesas jabolka in hruske. in ko ti z avta vzames tablice si izlocil vozilo in ne voznika. Voznja z neregistriranim avtom je prekrsek. Voznja brez veljavnega VD pa je hujsi prekrsek. Bistveno hujsi. In ko sem govoril o zapiranju ljudi, ki se se kar vozijo kljub prepovvedi voznje sem govoril o ljudeh ne o vozilih.

in se enkrat - mislim da sem bil jasen - ce je avto neregistriran ze dva meseca je opozorilo malce vprasljivo. Ker vsi vemo da navadnega obcana za tako zadevo (potek registracije nad 30 dni) ne bi nihce opozoril.

Gre pa za neko cudno mucko tu zadaj. Ko so preverjali avto so videli da je pisan na MNZ. In so ga vseeno ustavili in predocili prekrsek. In opozorili. Nato pa je nekdo to dal v javnost. Nakljucje? Ne verjamem.

Aja da ne bos neumnosti pisal naprej 110 clen ZP-1 pa govori o pridrzanju osebe ki je privedena k sodniku v redni sodni postopek. To o cemer si ti pisal sodi v 109 clen ampak si izpustil bistven pogoj - vpliv alohola ali drugih psihoaktivnih snovi.

Izrazaj mnenje. Kul, me ne moti. Ne pa pametovat ker nimas potrebnega znanja. To dokazujes s tem da pises netocnosti. Ce pa to pocnes namenoma pol pa....no nic novega pri tebi.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.637
3.090
113
v lokalni ostariji
to da so mučke zadaj je jasno. s katere strani... vprašanje.

je pa dejstvo, da je on ogrožal druge udeležence ker ni imel vseh papirjev (vprašljiva tehnična brezhibnost itd). pa se na glavo postavi je isti šmorn kot če si brez veljavnega izpita (da ti je npr potekel). težava je edino v temu, da navadnemu državljanu bi napisali globo...
suzici so hoteli napisati (oz so mu napisali) kazen 1000€ ker mu je potekel pregled na gasilnem aparatu, tukaj se je možakar vozil 2 meseca brez veljavne prometne pa nič. lahko smo samo srečni da ni povozil mojih otrok s tehnično nepregledanim (neustreznim) vozilom oz da se ni zaletel v mene brez veljavnega zavarovanja.

podobno kot voznik kresalove ki je divjal po AC sreča da ni koga zbil. no on je pokasiral kazen... ona pa tudi (na volitvah)...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.111
16.321
113
ksz...

no pa še en moj prispevek, glede na to, da se s podobnimi zadevami na nek način srečujem skoraj vsak mesec....

avtu poteče registracija, zaradi respiro roka si lahko kljub temu v kritju zavarovalnice še nadaljni 1 mesec, če potem obnoviš zavarovanje pri isti zavarovalnici, kjer si imel zavarovan avto preteklo zavarovalno leto, torej tudi ni neke panike, če si takrat udeležen v prometni nesreči. velikokrat se zgodi, da ljudje ne podaljšajo prometne že samo zaradi tega, ker še urejajo zavarovanja ali pa so enostavno nekako zasedeni (npr. službena pot, avto stoji doma..). v takem primeru ti en mesec po poteku prometne (oz. še par dni prej) pošljejo tako lepo obvestilo iz upravne enote, da te opomnijo na podaljšanje registracije. v tem času, torej 1 mesec po poteku oz. manj, policisti velikokrat samo opozorijo voznika na podaljšanje, ni pa nujno, je to zgolj stvar presoje posameznega policista torej je veliko odvisno od tega kakšen dan ima tip...anyway, možna je sta oba ukrepa, opomin in kazen. več kot 1 mesec po poteku pa ti policisti, če te srečajo na cesti ter po nekem naključju ali pač med običajno kontrolo ustavijo 10000% vzamejo tablice in prepovejo nadaljno vožnjo (saj avto ne ustreza zakonom in ni izpraven) ali pa jih celo kar upravna enota pošlje k tebi na dom, da ti odvzamejo tablice. in tukaj v tem primeru našega prvega policista je prva napaka že na strani upravne enote, saj je od poteka registracije policijskega vozila minilo že praktično dva meseca in več kot očitno niso postopali po zakonu.

v glavnem, tu sta dejansko dva faila - prvi je bil, ko upravna enota ni delovala tako kot bi morala, saj bi v tem primeru že tolikokrat obvestila MNZ oz. tako reagirala, da bi le-ti lahko obnovili registracijo, drugi fail pa je bil, da so policisti, ki so svojega šefa ustavili, pustili avto še naprej v prometu, ga zgolj opozorili in pustili registrske tablice na vozilu. če bi se to zgodilo cca. 1 do 3 ali pa reciiiiimo 4 tedne po poteku bi še popolnoma razumel, so tudi moje stranke že imele tak primer ampak takšno postopanje dva meseca po poteku pa ni nič drugega kot dvojno merilo dveh organov, upravne enote ter policije.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
ksz

Interni pravilnik o uporabi službenih vozil v 14. členu jasno določa na kakšen način je upravičenec dolžan uporabljati službeno vozilo in kakšna je njegova odgovornost v zvezi s tem.
hint: tako kot je najbrž v večini podjetij po SLO (vozilo uporabljati kot skrben gospodar, pregledati dokumentacijo vozila, poškodbe, itd...).

Citiram Žurnal24
Citat:
Neuradno naj bi sicer ministrstvo za notranje zadeve, ki od predlani skrbi tudi za vzdrževanje vozil policije, pred kratkim zaradi upokojitve ostalo brez uslužbenca, ki je bil za to zadolžen.

Za vozila Policije ne skrbi MNZ (Urad za logistiko), ker to se bere kot da MNZ UL skrbi za kompletno vzdrževanje vseh vozil Policije. Za vozila Policije skrbijo vzdrževalci oz. skrbniki premoženja na policijskih postajah in notranjih organizacijskih enotah Generalne policijske uprave. Na Uradu za logistiko je oddelek znotraj katerega se opravlja upravne postopke v zvezi z registracijo vozil, izdaja naročila za popravilo vozil pri pogodbenih partnerjih za Generalno policijsko upravo in MNZ (cca. 600 vozil), ter opravlja še nekatere druge naloge.

V začetku letošnjega leta pa v upokojitev ni šel vzdrževalec, ampak Višji referent kateri je delal na registracijah službenih vozil. Pred kratkim je bil na portalu MJU objavljen razpis za prosto delovno mesto.

Pogodba po kateri so zavarovana vozila Policije, MNZ-ja ter Inšpektorata velja do 31.12.2013.

O&O

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
ksz

Nekateri so še vedno prepričani, da so Gorška čisto slučajno ustavili na AC in nato "ugotovili", da vozi 2 meseca neregistrirano vozilo, ki je v lasti policije. In o tem seveda takoj obvestili medije...

Ne vem natančno, kako je s prometnimi kontrolami na AC, ampak zdi se mi, da te kar tako ne ustavijo, ampak te ustavijo, ko je nek vzrok za to (hitrost, vijuganje, nedelujoča svetlobna telesa ipd.). Ampak tu so čisto slučajno ustavili nekoga, ki ni kazal nobenih znakov kršitev, nato se je pa izkazalo, da je to ravno generalni direktor policije, ki vozi neregistrirano službeno vozilo.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.038
11.158
113
in vse to je v medijih ,,, gre za čisti PR ne vem česa sicer...mogoče to,da se odpre malo tema, v smislu tudi policaje se ustavlja, in pa kako je s tem če voziš neregistrirano vozilo...Folk pa na prvo karto zagrabi, glej ga zlikovca gorška... raja.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
ksz...

no pa še en moj prispevek, glede na to, da se s podobnimi zadevami na nek način srečujem skoraj vsak mesec....

avtu poteče registracija, zaradi respiro roka si lahko kljub temu v kritju zavarovalnice še nadaljni 1 mesec, če potem obnoviš zavarovanje pri isti zavarovalnici, kjer si imel zavarovan avto preteklo zavarovalno leto, torej tudi ni neke panike, če si takrat udeležen v prometni nesreči. velikokrat se zgodi, da ljudje ne podaljšajo prometne že samo zaradi tega, ker še urejajo zavarovanja ali pa so enostavno nekako zasedeni (npr. službena pot, avto stoji doma..). v takem primeru ti en mesec po poteku prometne (oz. še par dni prej) pošljejo tako lepo obvestilo iz upravne enote, da te opomnijo na podaljšanje registracije. v tem času, torej 1 mesec po poteku oz. manj, policisti velikokrat samo opozorijo voznika na podaljšanje, ni pa nujno, je to zgolj stvar presoje posameznega policista torej je veliko odvisno od tega kakšen dan ima tip...anyway, možna je sta oba ukrepa, opomin in kazen. več kot 1 mesec po poteku pa ti policisti, če te srečajo na cesti ter po nekem naključju ali pač med običajno kontrolo ustavijo 10000% vzamejo tablice in prepovejo nadaljno vožnjo (saj avto ne ustreza zakonom in ni izpraven)

AMpak: dosti službenih avtov (tam, kjer so večje flote) ni zavarovanih za 1 leto (od registracije do registracije) ampak (lahko) za precej več časa, pač pod krovno pogodbo, ki zavaruje vse avte v floti. To pa pomeni, d aje avto zavarovan avtomatsko, dokler je v lasti pravne osebe in torej zavarovanje velja tudi mesec, dva pet ... po poteku registracije. Dokler je pač pogodba veljavna in avto na sposku vozil, ki jih poogdba pokriva. Vsaj včasih je bilo tako. Ali tega pač ni več?

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
Sam ta zadeve ja res kruta s tega stališča, da bi vsakega drugega voznika kaznovali, mu odvzeli avto in ne vem še kaj. Šefu pa nič, pa niti oglasil se ni s kakšnim pojasnilom, kot to da ni vedel. OK, če mese sedaj ustavijo bom pač rekel da nisem vedel, me zanima kako se bo končalo! Banda!

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
ti ne locis med prepovedjo nadaljnje voznje (izrece se osebi) in izlocitvijo vozila iz prometa (naperjeno proti vozilu). Ce imas registracijo poteceno vec kot 30 dni se odvzamejo tablice voznika se kaznuje, vozilo pa se izloci iz prometa. Tu nimas niti enega pogoja za pridrzanje voznika.

Ampak da nimas pojma si dokazal ze veckrat. Tko da se ne vsakic znova trudit.

In ja. Se vedno sem mnenja, da ljudem, ki jim drzava vzame izpit pa vseeno vozijo pomaga le odvzem vozila. Ce pa slednje ne pomaga pa odvzem prostosti.

Spet nimamo pojma. Dejstvo je pa eno.

Citat:
Uporabnik stein pravi:
Pa so tak naredili?
Piše, da so ga le opozorili, torej ne kaznovali, ne izločili vozilo iz prometa.

Odgovor je seveda ne.

Ampak dejstvo je tudi, da mi nimamo pojma, knede.

Sicer pa, kaj je ozadje tega, pa sam bog ve. Še on ne vem, če ve.
grin1.gif

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
Citat:
Uporabnik kamela213 pravi:
vas boli ane
wink-1.gif

Že dolgo ne!
Privadil sem se na dejstvo, da ste slovenski policaji vsi po vrsti dvolični gnoji
wink-1.gif

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
Citat:
Uporabnik kamela213 pravi:
ne ne, to je definitivno laž, policisti so grdi grdi inkasanti ki ne delajo drugega kot polnijo proračun.
lp
syntiæ

premajhna doza sarkazma, da bi prekrila resnico
cheer.gif

zdaj pa hitro iskat slovnične napake in še bolj sarkastično odgovoriti na resnico!

te boli a ne?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.342
7.413
113
falil si.

Po novem zprcp policija ne hodi vec po tablice ampak ti jih vzame le ce si udelezen v prometu.

Kot drugo pa ni upravna enota nic naredila narobe. Vozila policije namrec registrira MNZ in ne upravne enote. Tud tehnicni pregled je od policije oz MNZ. Upravne enote nimajo nic z vozili policije.

@sistemik saj je bilo ze razlozeno: ta enota ima v vozilih racunalnike in med voznjo not "mecejo" tablice avtov ki se vozijo mimo. in ce se izpise "odjavljeno" oz "neveljavno" al pa "ukradeno" grejo za njim. Vprasanje samo kdaj so ugotovili koga so ustavili (oz bodo ustavili).

Kakorkoli kaznovat bi ga morali. Pa ne ker sem skodozeljen ampak zato ker more ravno GDP dokazovat da smo vsi enaki pred zakonom.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Ne vem natančno, kako je s prometnimi kontrolami na AC, ampak zdi se mi, da te kar tako ne ustavijo, ampak te ustavijo, ko je nek vzrok za to (hitrost, vijuganje, nedelujoča svetlobna telesa ipd.). Ampak tu so čisto slučajno ustavili nekoga, ki ni kazal nobenih znakov kršitev, nato se je pa izkazalo, da je to ravno generalni direktor policije, ki vozi neregistrirano službeno vozilo.
Nikoli ne bomo vedeli, kaj ga je sral po cesti, da so ga ustavili. Me pa zanima, ali je policaj odredil preiskus za alkohol in droge. da/ne predlani so ga odredili 400 000.tim treznim.
Verjetno, ko policaj preveri v računalniku veljavnost vozniške/prometne obstaja kak zaznamek, oz. log, pa bi utegnil kdo policaja privit če bi zaznal prekršek, pa nič reagiral, pa je potem pač dal tisto uradno opozorilo. Kaj vse je pa še policaj videl, da se je odločil sred avtoceste ustavljat, pa ve samo on.
Vsekakor je pa to, da je Gorška spustil brez kazni korupcija, pri kateri je Goršek prihranil kar nekaj eurov.
Oblast se je zamenjala, verjetno bo kmalu šel. Mogoče je pa Goršku ljubše da odstopi zaradi vožnje z neregistriranim vozilom, kot pa da ga odstavijo zaradi kaj resnejšega.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.637
3.090
113
v lokalni ostariji
se mi dozdeva da je to pač nabiranje političnih točk kao: lejte kako je sedaj v policiji korupcija, nesposobnost...ko so bili oni na oblasti... sedaj ko bomo pa mi pa ne bo več takileh pizdarij.