Prvega policaja ustavili z neregistriranim avtom

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Lahko pa da je zgodbica za javnost, ki jih vsake toliko navržejo. Tako, da vemo, da nekaj delajo in mislimo, da smo vsi enaki.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.562
113
Marlbor
Samopromocija, itak
wink-1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Jebiga tip se je pač vsedel v neregistriran služben avto. Včasih policaj v službi uporablja 3-4 avtomobile, a bo vsakič pri vsakem papirje preverjal? Ampak tudi če ni registriran ni panike, registracija in zavarovanje gre na račun države pa vsi avtomobili so tehnično izpravni in redno servisirani. Kar pa za neko "fizično osebo" nemoreš trditi.

Glavno da so mediji objavili to šokantno novico, da imajo ovce o čem za debatirat in pljuvat po policajih.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.562
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Glavno da so mediji objavili to šokantno novico, da imajo ovce o čem za debatirat in pljuvat po policajih.
To novico je medijem nekdo posredoval kot šokantno.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Pred dnevi je Apollo8 tole napisal
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ne ljudi ki se se kar vozijo kljub temu da jim je drzava to prepovedala, jim pobrala avtomobile je treba streznit z zaporom. Ce se ne znas brzdat bos pa apc zaprt. In te ne bo na cesti. In ne bo financnega interesa.
Pa me zanima če je danes še vedno istega mnenja ?

Ne spomnim se , kdaj bi država kdaj komu dovolila, da se vozi z neregistriranim avtomobilom, brez opravljenega tehničnega pregleda? A sem kaj zamudil? Sem mislil da je država dovolila vozniku vožnjo s tem vozilom samo do datuma na prometni, in niti dneva dlje.
A sedaj ne velja več, da policaji za hujše prekrške, (kot je vožnja z neregistriranim vozilom) NE SMEJO dat opozorila?

Zanimivo, da so policaji kljub neveljavni registraciji dovolili nadaljevanje vožnje. A je to stalna praksa?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Jebiga tip se je pač vsedel v neregistriran služben avto. Včasih policaj v službi uporablja 3-4 avtomobile, a bo vsakič pri vsakem papirje preverjal? Ampak tudi če ni registriran ni panike, registracija in zavarovanje gre na račun države pa vsi avtomobili so tehnično izpravni in redno servisirani. Kar pa za neko "fizično osebo" nemoreš trditi.

Ja, če policaj dnevno pozablja, do kdaj mu velja registracija vozila ki ga vozi mora pač pred vsako vožnjo nanovo preveriti. O tem ni dvoma. Pa ne samo to. Preveriti mora tudi izpravnost avta. enako kot pri fizičnih osebah.

Ja novica je bolj šokantna kot tista izpred parih dneh, ko so nekoga na AC ustavili z neregistriranim vozilom, brez vozniškega in prehitrega.
Tu, ne samo da je šlo za kršitev vožnje z neregistriranim vozilom, tu gre še zato, da je policaj za hujši prekršek še izrekel opozorilo in da je dopustil nadaljevanje vožnje z neregistriranim vozilom.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Meni se je tudi že zgodilo, da sem pozabil podaljšat takrat, ko je to pač treba in sem se kakih 14 dni vozil brez tega, da bi mi država to pustila. So what? Je to isto kot, da sem zaradi lastne neumnosti ostal brez izpita? Ne, ni.
Sedaj me pač zav.agent spomni pred potekom in se mi to ne more več zgodit
smile-1.gif
.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Meni se je tudi že zgodilo, da sem pozabil podaljšat takrat, ko je to pač treba in sem se kakih 14 dni vozil brez tega, da bi mi država to pustila. So what? Je to isto kot, da sem zaradi lastne neumnosti ostal brez izpita? Ne, ni.
Sedaj me pač zav.agent spomni pred potekom in se mi to ne more več zgodit
smile-1.gif
.
Kolega je pred slabimi desetimi leti povsem enak prekršek, pozabil podaljšat, pa zdravniško spričevalo NI bilo pogoj za podaljšanje.
Le da ni imel takšne sreče kot ti, pa ga je ustavil policaj im mu zaračunal takratnih 90 000 sit kazni.

Takrat so večini voznikom pretekle vozniške, ki so veljale 10 let, zamenjati si jih pa moral kmalu po osamosvojitvi. No in v tistem času so policaji zelo pridno gledali ta prekršek, in kasirali. Še na meji mi je policaj gledal v vozniško.

Da pa je ta kazen pretirano visoka so se pa spomnili šele potem, ko so vsem tem voznikom dali veljavnost do 80.ga leta, sedaj, ko skoraj nikomur vozniško ne preteče je pa kazen lahko nizka.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Mene so ustavili s potečeno registracijo, imel pa sem avto zavarovan. Prav tako so me ustavili s pretečenim vozniškim dovoljenjem. V obeh primerih sem jo odnesel z opozorilom.

Citat:
Uporabnik kamela213 pravi:
ne ne, to je definitivno laž, policisti so grdi grdi inkasanti ki ne delajo drugega kot polnijo proračun.
lp
syntiæ
Ja Kamela213 res so policaji grdi inkasanti (če nisi ravno Goršek), kolega je zaradi pretečene vozniške pred slabimi desetimi leti plačal takratnih 90 000 sit kazni.
Ker je po 10-tih letih veljavnosti pozabil it na občino podaljšat, zdravniško spričevalo pa pri njemu ni bilo pogoj za podaljšanje dovoljenje. S pretečenim se je pa vozil manj kot mesec.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Sem pa zasledil zanimiv komentar:
Citat:
Zgolj nekaj me zanima:

Gorška so policisti ustavili na avtocesti. Zakaj že? Se je peljal prehitro, ni imel prižganih luči in ni bil pripasan, je govoril po telefonu? Je imel na avtu svetlobni napis: "potekla registracija"? Je vijugal po pasovih...?

Se motim, ali pa ustavljanje vozil (predvsem na AC), ki ne izkazujejo zgoraj naštetih stvari ni ravno praksa?

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
Policija ima v preizkusanju sistem, ki prebere reg. tablico in avtomatsko preveri vozilo in lastnika. Registracija, zavarovanje, kazni... Ko dobijo nekoga, ki nima vsega postimanega, pac sledi postopek. In kako to najbolje preizkusiti kot s svojimi vozili. Pa se lep clanek nastane.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
In kako to najbolje preizkusiti kot s svojimi vozili.
In kdo bi bil najbolj primeren za testnega voznika kot prav generalni direktor?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Policija ima v preizkusanju sistem, ki prebere reg. tablico in avtomatsko preveri vozilo in lastnika. Registracija, zavarovanje, kazni... Ko dobijo nekoga, ki nima vsega postimanega, pac sledi postopek. In kako to najbolje preizkusiti kot s svojimi vozili. Pa se lep clanek nastane.

uf, tole bo pa luštno! to bojo vsakega tapetega lahko iz kolone ven metali!

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:

uf, tole bo pa luštno! to bojo vsakega tapetega lahko iz kolone ven metali!
Je treba pokasirat še tistim, ki med vožnjo v ničemer ne izstopajo, ne delajo vidnih prekrškov, nikogar ne ogrožajo.... jim pa kak papirček ali štempelj fali. In bodo iz tega spet napihnili kako je strašno in usodno ogrožal pol Slovenije.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja mogoče bo pa kriminalec na begu, k bo imel avto na svoj ime registrian? al pa kakšen, k ne plačuje kazni? Al pa kakšen k ga iščejo zaradi pobega z nesreče?

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
jim pa kak papirček ali štempelj fali.
A tebi kakšen papirček ali štempelj fali? Tisti iz kakšne psihiatrične ustanove? Mislim, da bi ga brez težav dobil.

Saj po svoje imaš prav, ampak v svoj istari navadi pretiravaš čez vse meje dobrega okusa.

Moja teta je pred desetimi leti naletela na radar (umirjena starejša voznica, ki je na klasični inkasantski točki prehitela pred seboj vozečo "počasnelo"). Policist je ugotovil, da ji je preteklo vozniško dovoljenje. Plačala je kazen za radar, pretečeno dovoljene so ji spregledali, saj je obljubila, da bo stvar uredila naslednji dan. Naslednji dan se je peljala po isti cesti (po omejitvi) in na istem mestu so spet stali inkasanti. Ko so jo zagledali, jo je policaj prepoznal in ustavil. Zanimalo ga je samo vozniško dovoljenje, katerega je uredila. Malo so se še pohecali, potem pa je odpeljala.

Jamaican_Lion

Fizikalc
24. nov 2011
370
232
43
Kingston town
Meni so na scooterju pred leti dali 400 al 500 evrov kazni (se ne spomnem točno), mi pobrali tablce, ter me obravnavali kot največjega kriminalca tam ob cesti. Mimo se je peljal ciganski renault traffic, predvidevam da neregistriran, policaji ga niso niti ošinili s pogledom. Vzrok zakaj scooter ni bil registriran pa je bil da sem se po dolgem cajtu spet vsedel na njega in šel na eno res BV vožnjo, čisto iz fore. Nisem niti pomislu da je že potekla registracija. Pa sem probal lepo pojasnit kaj je na stvari pa me niso jebali 5% [censored] jim matrna. Naj omenim da je bla policajka (itak). Takrat bi ji najraši pendrek v rit zarinu.

Nazadnje urejeno:

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
kaj a to pa ni več v veljavi da država po enem mesecu nepodaljšanja registracije zahteva tablice nazaj???? potem takem bi se moral že brez tablic peljat .....