Prvega policaja ustavili z neregistriranim avtom

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.994
6.220
113
blizu močvirne prestolnice
Ja no in kaj hočeš mi smo v Sloveniji ne pa v Afriki ali na Jamajki! Red in disciplina, res pa je če so sprobali novo opremo bo še marsi kdo tenko piskal!

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik Jamaican_Lion pravi:
Poteklo mi je 1 mesec in točno en dan (12 ur, kakor koli)

pač si naletel na policaja, ki je imel slab dan. Mogoče si imel skuter cel razjahan. Mogoce mu ni bila všeč tvoja frizura, mogoče tvoj odnos... Ne moremo zdej vseh policajev obsojat, če nam je en napisal listek. Mene so tud že spustili, pa tud že napisali so mi kazen. Nikoli ni bilo neupravičeno, nujno pa tudi ne. Ampak dokler me ustavijo 1x na 3 leta pri redni kontroli prometa mi je čisto ok, ker privezan sem, telefoniram res, le ko vidim, da ni nobenga policaja okoli, divjam pa tud ne brezglavo, kdaj grem v rumeno - spet pogledam, da ni policaja zadaj...
ne vem, a imam le tako srečo, al kaj, ker kolikor berem, imajo nekateri non-stop probleme s policaji.

On:
In če na njihovem vozilu poteče registracija, ni policaj čisto nič kriv, pač pa vzdrževalec vozil, kateri skrbi za te stvari.

Ampak, a bo vzdrževalec naj.ebal, se pa noben ne vpraša?? Vsi bi sam policaje je.bal.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
ksz

kakorkoli, ni dobro če, se to zgodi prvemu policistu.
Če pa drži podatek, da je registracija potekla 3.12.2011, je pa to že malo druga pesem. Skoraj dva meseca po preteku registracije pa malo dvomim, da bi jo odnesli samo z opozorilom, saj mora policist sneti tablice.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Policija ima v preizkusanju sistem, ki prebere reg. tablico in avtomatsko preveri vozilo in lastnika. Registracija, zavarovanje, kazni... Ko dobijo nekoga, ki nima vsega postimanega, pac sledi postopek. In kako to najbolje preizkusiti kot s svojimi vozili. Pa se lep clanek nastane.

Napredujejo.

Slabo leto nazaj je imel v marici A4 list na armaturi, tam pa napisano, kateri avti stojijo pred gostilnami...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Poznam par primerov čisto navadnih ljudi, ki so jo odnesli z opozorilom. Poznam par ljudi, ki so jo odnesli z opozorilom, ampak so morali naslednji dan priti na PP do policista in mu pokazati, da so avto registrirali. Nekateri izmed njih s privat, eden s službenim avtom.

Tudi jaz poznam par primerov, ampak vedno znotraj 30 dni po registraciji. Kar je več (rekord je bil pol leta - don't ask), ni bilo milosti. Itak si že pred časom moral v takšnem primeru vrnit tablice, sedaj moraš avto očitno še odjavit. Poleg tega je vprašanje kaj se zgodi z zavarovanjem v primeru nesreče - krije zavarovalnica kot v respiro roku in kasneje izterja od pozabljivca ali dvigne roke in mora oškodovanec civilno tožit povzročitelja?

Aja, Der Polizist je vozil avto, ki mu je reg. potekla 3.12. (ravnokar slišal na poptv)

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Citat:
Uporabnik kamela213 pravi:
ne ne, to je definitivno laž, policisti so grdi grdi inkasanti ki ne delajo drugega kot polnijo proračun.

Spet širiš polresnice. Res je, da ste grdi kot smrt, a proračuna ne polnite. Samo in zgolj praznite ga.

Podpis:
Janez Davkoplačevalec

Nazadnje uredil moderator:

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
ksz

kakorkoli, ni dobro če, se to zgodi prvemu policistu.
Če pa drži podatek, da je registracija potekla 3.12.2011, je pa to že malo druga pesem. Skoraj dva meseca po preteku registracije pa malo dvomim, da bi jo odnesli samo z opozorilom, saj mora policist sneti tablice.

Ne razumeš.

Spet bi šel denar iz levega v desni žep, če bi policaji snemali tablice.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.342
7.413
113
ksz

Osebno se mi zdi reakcija GDP napacna. Ce bi bil sam na njegovem mestu bi vztrajal naj mi dajo kazen. On je prvi med enakimi in naj dokaze da praviila veljajo za vse. Recimo pogorevc je na radar padel enkrat... In je vztrajal da so ga kaznovali.

@mr_
Ta sistem se imenuje laptop
smile-1.gif
patruje SENP imajo prenosne rcunalnike z mobilnim netom... In preverjajo tablice med vvoznjo. Avtomatski sistem je obstajal pa ga je informacijska pooblascenka zblokirala.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
seveda. kršenje zasebnosti. Zakaj bi policaj moral vedeti tvoje ime. Ko te pa ustavi, ga mora pa vseeno...

Apollo, jest ne vem, sam ponavadi kolegi držijo skupaj. V vsakem poslu je tako. Vrana vrani ne izkljuje oči. A ni malo nefer zahtevati od kolegov, da te kaznujejo, ko pa ti hočejo narediti uslugo??? Pa sej to ni nič takega. Pač se potiho to vse skupaj opravi pa je. Sploh pa, ker je taka malenkost...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.970
113
pri taščici
Ne bom pozabil kako je policaj j.ebal bratranca na meji ces da vozi premocan motor (omejitev 350ccm), medtem ko je policaj bral podatke o kubaturi motorja s prometne od renault clia, ki jo je bratranec imel zlozeno skupaj z voznisko., prometna od motorja sem imel pa jaz na zadnjem sedezu v zepu. No ko sem mu pod nos pomolil prometno od motorja nama je zazelel srecno voznjo. Se dobro da ni preverjal st oblizev b PP

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.342
7.413
113
lej on je ultimativni sef policije. On se pojavlja na tiskovnih konferencah. On je odgovoren da policija deluje fer in za vse enako.

On pac ni navaden drzavljan se manj pa navaden policist.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.562
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Sem pa zasledil zanimiv komentar:
Citat:
Zgolj nekaj me zanima:

Gorška so policisti ustavili na avtocesti. Zakaj že? Se je peljal prehitro, ni imel prižganih luči in ni bil pripasan, je govoril po telefonu? Je imel na avtu svetlobni napis: "potekla registracija"? Je vijugal po pasovih...?

Se motim, ali pa ustavljanje vozil (predvsem na AC), ki ne izkazujejo zgoraj naštetih stvari ni ravno praksa?
Razmišljanje je več kot na mestu, ampak ker gre očitno za press novico, vsi mediji objavljajo in sprašujejo samo tisto, kar so jim na policiji vnaprej napisali ...
stupid-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
...Ne moremo zdej vseh policajev obsojat, če nam je en napisal listek. Mene so tud že spustili, pa tud že napisali so mi kazen. Nikoli ni bilo neupravičeno, nujno pa tudi ne. Ampak dokler me ustavijo 1x na 3 leta pri redni kontroli prometa mi je čisto ok, ker privezan sem, telefoniram res, le ko vidim, da ni nobenga policaja okoli, divjam pa tud ne brezglavo, kdaj grem v rumeno - spet pogledam, da ni policaja zadaj...
ne vem, a imam le tako srečo, al kaj, ker kolikor berem, imajo nekateri non-stop probleme s policaji.
Bo bližje resnici da je en spustil brez kazni, kot pa en napisal listek.
No mene so kaznovali tudi že neupravičeno, tudi sem doživel da je policaj povsem namerno in zavestno goljufal in napisal kazen, ki jo nisem naredil.
Ja srečo imaš, da te ne ustavljajo, mene so enkrat ustavili 5x v enem tednu, pa nisem nobenega prekrška napravil, takrat tudi plačal nisem nič.

Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
On:
In če na njihovem vozilu poteče registracija, ni policaj čisto nič kriv, pač pa vzdrževalec vozil, kateri skrbi za te stvari.

Ampak, a bo vzdrževalec naj.ebal, se pa noben ne vpraša?? Vsi bi sam policaje je.bal.
Kaj bluziš. Kriv je voznik, ki je dolžan preverit ali je avto za na cesto ali ni. Edino njemu mora in sme policaj napisat kazen.
Če imaš pa ti doma z ženo zmenjeno, da ti ona vozi avto na tehničnega (pa ti je vmes že ušla) pa policaja nič ne briga. Odgovoren je voznik.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Osebno se mi zdi reakcija GDP napacna. Ce bi bil sam na njegovem mestu bi vztrajal naj mi dajo kazen. On je prvi med enakimi in naj dokaze da praviila veljajo za vse. Recimo pogorevc je na radar padel enkrat... In je vztrajal da so ga kaznovali.
Ja res. Ampak tu ne gre samo za denarno kazen, policaj bi moral prepovedat nadaljno vožnjo, če bi obstajal upravičen sum, da bi voznik z vožnjo mislil nadaljevat z vožnjo bi ga moral spravit v pridržanje. kršitelj bi moral še plačat vlečno službo....policaj pri tako hudem prekršku nebi smel dat opozorila....
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ta sistem se imenuje laptop
smile-1.gif
patruje SENP imajo prenosne rcunalnike z mobilnim netom... In preverjajo tablice med vvoznjo. Avtomatski sistem je obstajal pa ga je informacijska pooblascenka zblokirala.
Edino pravilno da je zablokirala.

Apollo8, A si danes še mnenja, da tisti, ki jim je država prepovedala vožnjo (z pretekom dovoljenja) in še kar vozijo, spadajo v zapor?

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Hja vedno najprej. Če vam Policaji nenehoma limajo kazni zna bi problem v vašem obnašanju. In če grdo obešate potem lahko pričakujete tudi kakšno nazaj.

Ok na temo! Problem tu je, da je bila zadeva pretečena skoraj 2 meseca in zato bi se moral zgoditi postopek kot pri običajnem državljanu. PA se ni. NO na koncu koncev tole le ni tak zelo hud problem prej velika šlamperija.

Večji problem je v resnici v tem. da je izgovor, da je uslužbenec ki je skrbel za te zadeve šel v pokoj in zato ni bilo urejeno. To kaže na hudo zmedo in ne organiziranost v JU oz Policiji(mnz). Če ne morejo najti nekoga v 2v mesecih da to uredi potem jih ne rabimo oz rabimo nove uradnike. Še večji problem pa je, da to niti ni osamljen problem.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.342
7.413
113
ti ne locis med prepovedjo nadaljnje voznje (izrece se osebi) in izlocitvijo vozila iz prometa (naperjeno proti vozilu). Ce imas registracijo poteceno vec kot 30 dni se odvzamejo tablice voznika se kaznuje, vozilo pa se izloci iz prometa. Tu nimas niti enega pogoja za pridrzanje voznika.

Ampak da nimas pojma si dokazal ze veckrat. Tko da se ne vsakic znova trudit.

In ja. Se vedno sem mnenja, da ljudem, ki jim drzava vzame izpit pa vseeno vozijo pomaga le odvzem vozila. Ce pa slednje ne pomaga pa odvzem prostosti.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Pa so tak naredili?
Piše, da so ga le opozorili, torej ne kaznovali, ne izločili vozilo iz prometa.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik legionar pravi:
Ok na temo! Problem tu je, da je bila zadeva pretečena skoraj 2 meseca in zato bi se moral zgoditi postopek kot pri običajnem državljanu. PA se ni. NO na koncu koncev tole le ni tak zelo hud problem prej velika šlamperija.
Ja, moral bi se zgodit postopek kot predvideva zakon, to je kazen, prepoved nadaljne vožnje.....Pa se ni.
In to ni šlamparija ampak KORUPCIJA.

Citat:
Uporabnik legionar pravi:
Večji problem je v resnici v tem. da je izgovor, da je uslužbenec ki je skrbel za te zadeve šel v pokoj in zato ni bilo urejeno. To kaže na hudo zmedo in ne organiziranost v JU oz Policiji(mnz). Če ne morejo najti nekoga v 2v mesecih da to uredi potem jih ne rabimo oz rabimo nove uradnike. Še večji problem pa je, da to niti ni osamljen problem.
To ni samo zmeda in slaba organiziranost (kdo je že šef?) ampak tudi preusmerjanje pozornosti in prelaganje odgovornosti.
VOZNIK je tisti, ki je dolžan preverit, ali avto ustreza pogojem za vožnjo na javnih cestah ali ne. In tu ne gre samo za veljavnost prometne, ampak tudi za tehnično izpravnost vozila.
Če tega ni storil, ali pa je storil in se kljub temu odpravil na cesto, (saj mene ne bodo kaznovali) naj plača kazen, kot bi jo vsak drug.

Če nekdo v policiji ni izpolnil naloge in ni registriral avta, potem se Goršek s takim avtom pač nebi smel peljat, bi vzel drugega.

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
ja kot je že marsikdo povedal.....zadolžen za ispravnost avta in vse dokumente je tisti ki ga vozi.....a če ti bo nekje na cesti zmanjkalo goriva pa boš zaradi tega oviral promet bo tudi kriv vzdrževalec?? ne kvasit neumnosti.....če bo enega izmed nas ustavil policaj s pretečeno registracijo ga zagotovo nebo zanimalo ali je kriv vzdrževalec avta ali ne.....v tistem trenutku upravljaš z vozilom ti in si tudi ti odgovoren zanj, pa ne glede na to ali te potem spusti samo z opozorilo ali te izloči.....to je kot če nebi vsaj na oko pogledal če so vse gume polne (govorim karikirano da se nebo spet kdo obešal na to), navsezadnje se gre za tvojo varnost in tudi varnost ostalih