Protokolarna vozila - zakonodaja

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Točno tako kot je rekel Jure.
zmaga.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.966
-387
113
pa navadnega slovencka čisto vse moti, kar ne more sam počet, in potem samo jambranje po forumih...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Seveda me moti, ko se vozim po omejitvah, potem pa me prehiti par norcev, in zadnji še vozi po polovici "mojega" oz voznega pasu, da se mu morem še tam umaknit. In to se vse zgodi tako hitro, da ti ni ravno veliko jasno.

Po AC morjo divjat, da jih kdo ne bi napadel. A po kruh in na šmarno goro, grejo pa lahko sami? Če bi se normalno peljal sploh nobeden ne bi vedel, da se kaka "žvina" prevaža.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.966
-387
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Seveda me moti, ko se vozim po omejitvah, potem pa me prehiti par norcev, in zadnji še vozi po polovici "mojega" oz voznega pasu, da se mu morem še tam umaknit. In to se vse zgodi tako hitro, da ti ni ravno veliko jasno.

Po AC morjo divjat, da jih kdo ne bi napadel. A po kruh in na šmarno goro, grejo pa lahko sami? Če bi se normalno peljal sploh nobeden ne bi vedel, da se kaka "žvina" prevaža.

to pomeni samo to, da ne spremljaš dogajanja okoli sebe. jest se še nikoli nisem počutil ogroženega, prav tako nisem še od nobenega slišal kaj takega... razen tukaj na alterju, kjer pa folk itak moti vse.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:

ne grejo sami. ravno to so ti varnostniki, ki so daleč od predstave tipičnega varnostnika ...
wink-1.gif

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
..... jest se še nikoli nisem počutil ogroženega, prav tako nisem še od nobenega slišal kaj takega... .

Goood point. Kadar politiki (policaj, provida...) divjajo 200, pa čez dva pasova ni noben ogrožen, če bom pa jaz peljal 135 bodo pa kar naenkrat vsi.
Enako če policaj, redar parkirata na avtobusni ni noben ogrožen, če bi pa ti pa spet ogrožaš varnost, a ni tako?
Pa bog ne daj da bi js parkiral na invalidskem parkplacu, to bi se zgražali, čeprav bi bilo poleg še 5 praznih. Ko pa pozimi čez te parkplace sneg tja namečejo, ali poleti kak šotor postavijo za sezonsko prodajo.... to pa nikogar ne moti.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.966
-387
113
ne. če jest parkiram na postaji ali na mestu za invalide kršim zakon, in tukaj nima ogroženost nobene veze. pač taki so predpisi...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
V bistvu ni tok easy da jim ni podvig prve vrste. JJ je recimo rad hodil v hribe in kaj splezal... mas potem se druge enote, ki jih uporabijo za varovanje ko je to potrebno (gorska, SE, ...).

Ker ni problem da varnostniki ne bi polmaratona pretekli ampak kot prvo morjo hitreje tect od varovane osebe (da ga ne ovirajo) in bit tok fit da lahko po recimo 15km se vedno odvrnejo napad

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Kot razumem, gre bolj za to, da tudi v "prostem času", torej, ko niso na službeni poti s spremstvom omenjeni ne spoštujejo ničesar. Kar pa bi morali, saj tudi policisti upoštevate semaforje in križišča, ko nimate lučk.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.498
10.729
113
prseravanje, sploh v naši bantu državi, varnostna služba splohni potrebno imho.

Drugačepa ja, nadustors, motoristi tolčejo ppo avtomobilih da se umaknejo..se spomnim pred leti je bil v Bohovi nesreča, gužva za popizdit...potem pa so še tile uleteli. Epsko. rinjenje, brcanje v avte da so se umaknili v vesolje.izrivanje itd.. ....

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Tega dirkanja in izrinjanja avtomobilov za politike nisem nikoli razumel.
Ko boš spoznal katerega od teh voznikov, boš videl kakšni debili so v resnici to. V glavnem podobno kot varnostniki, kateri komaj čakajo da lahko nekomu zakonito razbijejo gobec.

No no, tole se pa ne strinjam. Osebno poznam enga, ki je na tem mestu. In ne, ni debilko, kokr si reku. Ubistvu ravno nasprotno
smile-1.gif

No, al pa mogoče zato, ker ga osebno poznam in ne preko rekla-kazala
rolleyes-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Kot razumem, gre bolj za to, da tudi v "prostem času", torej, ko niso na službeni poti s spremstvom omenjeni ne spoštujejo ničesar. Kar pa bi morali, saj tudi policisti upoštevate semaforje in križišča, ko nimate lučk.
Stvar je v resnici precej preprosta. Vozila varovanih oseb praviloma vozijo brez uporabe znakov za prednost (lucke, sirene). Redko sta v formaciji dve vozili, se redkeje pa na cesti srecas varovano kolono. Ze kar nekaj let CVZ nima vec svojih motorjev in zato se motoriste uporablja le ko ocenijo da jih nujno rabijo. Zato se jih vidi redko.

Posledicno je tako, da se kolone vozijo le takrat ko varujejo po najvisji stopnji in to je ob obiskih tujih drzavnikov. Ce pa po visjih stopnjah varujejo nase varovane osebe pa obicajno dodajo eno vozilo (terenca ki vozi za vozilom varovane osebe). Kadarkoli, ko ocenijo, da je to potrebno iz naslova ucinkovitejse izvedbe varovanja lahko vozijo z uporabo znakov za prednost.

Za ta vozila so pravila enaka kot za vozila ki imajo le modro luc - ce se zaleti in ni imel prednosti itd bo kriv policist ki vozi tako vozilo.

Zadeva je zakonsko pokrita, voznja spremljevalnega vozila po sredini na AC je strokovno upravicena in vso pritozevanje je obicajno posledica uzaljenega ega kakega voznika ki se je miral umakniti. Sicer pa da ne bo kakih napacnih predstav o vratolomnih hitrostih. Ce so v koloni motoristi se ne vozi nad 180, ce pa dolocena druga vozila je pa hitrost se nizja.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Zakonsko je seveda urejena in strokovno upraviceno divjanje, kaj ne..uzaljen pa pomoje ni samo ego umikajocega se voznika, ampak kar vecine udelezencev prometa v tistem trenutku, ki se sprasujejo, kaj neki tako pomembnega se dogaja, da se bi moral skoraj vreci v jarek, da te ne pregazijo.
Posebej se sprasujejo tisti, ki jim spomin seze malo dalj v preteklost- umikali smo se vsem moznim politikom, od katerih ni bilo takrat in danes nic, razen Titu, ki se je cisto pocasi vozil skozi spalir, ljudje so mu pa metali roze..
smile-1.gif

ginek

Fizikalc
21. sep 2007
545
54
28
KSZ.

Jaz sem pa pred kratkim v BTC LJ (Ameriška) naletel tak mali oklepljen tovornjak - spominjal je na gasilskega - spremljan spredaj in zadaj z vozili, katerim so utripale modro-rdeče luči, kjer se je takisto vsem mudilo in se je moral ves promet nemudoma podredit.

Izgledalo je kot da bi zlato ali gotovino za državo prevažali. Kdo ve za kaj državno pomembnega gre, da se jim je promet moral podrejat?

(tam blizu je NLB , ampak to je samo navadna banka v pretežno državni lasti. Morda pa lahko bogate živine najamejo svoje "protokolarno spremstvo")

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
jup, gre za prevoz denarja ... v centru je velikokrat akcija z njimi, včasih jih spremlja še helikopter (ponavadi, kadar gredo do Banke Slovenije).

gre za naš denar, ki ga potem med drugim tudi ti dvigneš, tako ali drugače, po bankomatih po Sloveniji.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Zakonsko je seveda urejena in strokovno upraviceno divjanje, kaj ne..uzaljen pa pomoje ni samo ego umikajocega se voznika, ampak kar vecine udelezencev prometa v tistem trenutku, ki se sprasujejo, kaj neki tako pomembnega se dogaja, da se bi moral skoraj vreci v jarek, da te ne pregazijo.
Posebej se sprasujejo tisti, ki jim spomin seze malo dalj v preteklost- umikali smo se vsem moznim politikom, od katerih ni bilo takrat in danes nic, razen Titu, ki se je cisto pocasi vozil skozi spalir, ljudje so mu pa metali roze..
smile-1.gif

Saj se ne rabiš metat v jarek. Če imajo modre luči, zakon predpisuje le, da se jim omogočiš prehod. Se pač malo umakneš. Šele ko gre za modro-rdeče luči (kar je pri nas zelo redko), moraš na rob, ustait, skoraj v jarek.

Sicer pa bi jaz, pa naj se sliši še tako heretično, tle stvari (razen za reševanje) ukinil. Naj se vozijo z ostalimi. Če jih je strah zase, naj pač ne počnejo tega.