Protikadilski zakon - dve leti kasneje

Minister

Pripravnik
21. avg 2009
418
1
16
Na oblasti
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Vsak sosed lahko na svojem vrtu zakuri stare veje in papir. Sem upravičen do odškodnine? Se mi kadi skozi okno.

tudi kajenje na lastnem vrtu ne mislijo prepovedat, zaenkrat

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik Minister pravi:
Citat:
Vsak sosed lahko na svojem vrtu zakuri stare veje in papir. Sem upravičen do odškodnine? Se mi kadi skozi okno.

sam ideja pa ni slaba
cheer.gif

Minister

Pripravnik
21. avg 2009
418
1
16
Na oblasti
Citat:
Uporabnik janko1 pravi:
in v čem je zdaj tu fora kaj si napisau ??
da vas vecina kadilceh kadi na balkonu, predvsem iz razloga, da ne smradijo po stanovanju,
obenem pa trdite, da vam cigareti neizmerno disijo, torej je naravnost bozansko kadit v popolnoma zaprtem prostoru, aromaticnost zagotovljena

Citat:
Citat:

Če nekdo kuri ogenj na vrtu, je koncentracija dima neprimerno večja, kot če jaz 1 mesec skupaj kadim na tistem mestu. Bo kdo opravljal meritve?

Poanta pa je, da me zastruplja z enakim dimom, kot naj bi jaz kadilec svoje sosede. Prav tako nekdo ki na drva kuri. Naj ugasne peč.

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
O, gif-mojster.

Čist tko, zaradi higiene: leto in pol ne kadim.
Razlog: debilom ki so navijali in sprejeli tak blesav zakon ne privoščim da bi manipulirali z mano, kaj šele da bi se retardi zaradi tega naslajali.
Se pa pri meni doma še vedno kadi, prav tako v avtu, če nikogar ne moti in so vsi za. Skratka, vse je isto kot prej, le jaz ne kadim.

Torej pri meni definitivno ne more iti za jamranje, temveč izključno za načela.

Me prav zanima kdo od tepčkov tipa minister lahko kaj takega argumentirano reče zase?
Argumentirano! Torej, kdo se je zaradi ideje o čistem zraku nečemu kar mu je zelo ljubo, morda celo zasvojenosti, že odrekel?
No?

@minister: Škoda časa, očitno ne boš nikoli dojel. Ti dam v vsem prav, pa basta! Ok?

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
Pa si se ti vprašal, kako nek vegeterjanec trpi, ko sosed peče slastne zrezke?
Takih primerov še toliko, da bodo zgleda v bodočnosti soseske za kadilce, nekasilce, vegeterjance, ljubitelje roštilja,...
grims-1.gif

ne razumes, govorimo o skodljivosti pasivnega kajenja, priemrjave vegetarjanec in peka zrezkov so neprimerne in otrocje

Saj ni res.
A psihično trpljenje je pa neškodljivo?

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Saj vidiš da je. Kar poglej tepčka ministra.
Si sploh lahko predstavljaš kaj vse je ta moral pretrpeti v rosni mladosti, da je tako zaplankan gor zrasel!?

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Citat:
Doma in v avtu bom prižgal ko bom jaz hotel, ker je moje.
Ubogi otroci taksnih, ki razmisljajo kot ti, ogromno je otrok, ki v stanovanju pasivno kadijo s "pomocjo" nevestnih starsev.

tudi oni imajo pravico do cistega zraka in prav taksnim je ta predlog namenjen

Glej tisti ki kadi z otrokom v naročju, a misliš da bo tak zakon kaj vplival na njega? Ja itak... če se mu je*e za otroka se mu za zakone še bolj.

Mi je pa všeč ta zakon ki je sedaj v veljavi, smo kadilci veliko bolj "povezani" ko hodimo skupaj na cigaret, pa opravljamo zraven pa tako, veliko več stvari zveš hehe. Pa nonstop so nekadilci vmes, da bi ja kaj novega izvedeli (tračare jebiga hehe)

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.248
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Gaston pravi:
Citat:
tudi oni imajo pravico do cistega zraka in prav taksnim je ta predlog namenjen

Jaz imam pravico da ne voham tvojega cenenega deodoranta.
Prosim da prenehaš z uporabo!
Bo treba delat razliko med nadležnostjo in škodljivostjo.
Ko bo dokazano, da je vonj po deotu ali švicu škodljiv, jih bo pač treba prepovedati.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
In kolk škodljiv je cigaretni dim, ki ga zavohaš od spodnjega soseda?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.248
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Gaston pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ma ne? A res, bedak necivilizirani?
Navij muziko od konca ob 3 zjutraj pa boš hitro videl, koliko časa boš na svojem kralj ...

Si se TI že odpovedal vsem razvadam ki lahko motijo / škodijo / jezijo druge? Nekaj stvari ki motijo mene imaš v prejšnjih postih. Pa še marsikaj se najde.
Če (še) nisi, predlagam da najprej pometeš pred svojim pragom.

Potem pa lahko nadaljujemo debato o (ne)civiliziranosti posameznikov.
Pomembne so le stvari, ki škodijo drugim. Ne motijo, ne jezijo, ne "morda škodijo". Samo tiste, ki škodijo (kot dokazano škodi pasivno kajenje). In takih, kolikor vem, nimam.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
In koliko škodi cigaretni dim soseda na balkonu? Koliko jih je zaradi tega že zbolelo? Celo umrlo?

Gotovo obstajajo natančne številke.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.248
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Kako bi se šele ti pizdil, če bi imel stanovanje nad mojim sodelavcem.
hysterical-1.gif

Ta namreč redno roštilja na balkonu.
hysterical-1.gif
Me ne bi nič motilo.
Če smo čisto natančni: kot bivšega kadilca me tudi vonj po sosedovih cigaretih ne moti preveč (če bi pa kake normalne kadil, namesto poceni sranja, me pa sploh ne bi), ampak v mojem stanovanju je tudi moj otrok - in ne vidim nobenega razloga, da bi ga sosed zastrupljal, ker mu pač tako paše.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.248
113
www.adriamedia.si
Citat:
No, no. Sej veš kam te bo bedak pripeljal.
No, no ... Če lahko "navadni" uporabniki med sabo (in to je tu čisto normalno, še kaj hujšega je), lahko tudi uporabniki moderatorjem. ALi pa ste modi kaj posebnega?
Še za ministra sem v cajtngu napisal, d aje bedak, za predsednika vlade, pa da nima jajc. Ti se boš pa tule delal užaljenega in grozil z banom? Ne me v smeh spravljat. Sm mislil, da je eden od pogojev za postati mod tudi to, da nimaš težav z otročjo užaljenostjo ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.248
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi: Navsezadnje gorita rastlina in papir, če pa to ni podobno kot da kuriš na drva, pa tudi ne vem.

Očitno res bolj malo veš. Malo si poglej, kaj nastaja pri gorenju lesa, kaj pa pri žvaljenju cigareta. Nekako se ne spomnim, da bi te dim od ognja lahko fizično zasvojil. Pa nikotina tudi ne vsebuje ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.248
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
In kolk škodljiv je cigaretni dim, ki ga zavohaš od spodnjega soseda?
Če je cigaretni dim, je škodljiv. Če je vnj po čevapčičih, pa ni. Pa oba znata lepo dišat (če je roba taprava).

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Sam na koncertih se kadi? Mislm, pri nas ne vem, ampak u Varazdinu se je na koncertu na polno kadilo, v WCju je bila cela komora, dima neomejeno, kljub temu, da so na vhodu varnostniki pobiral vzigalnike. Noben ni nc tezil med koncertom....

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Dim od spodnjega soseda je tolk razredčen, da o škodljivosti ne moreš govorit.
Če bi to blo škodljivo, potem bi vsak kadilec po dveh dimih škripnil.