Protikadilski zakon - dve leti kasneje

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Sam sem kadilec, pa me protikadilski zakon ne moti. Ponavadi je tako, da prej ko grem v gostilno skadim 1 ali 2 cigareta in potem grem na kavo ( na začeku, se je bilo težko navadit, ampak gre brez cigareta). In potem ko grem iz gostilne, spet skadim kakšen cigaret. Posledica: Manj skadim, pa baje bolj zdravo živim. Potem te pa iz druge strani hudič jemlje.
Da mi pa kdo zunaj na terasi kakšnega lokala začne težiti o kajenju, sem se pa pripravljen skregat in stepst
10.gif

Tak vredu, da še kajenje v avtu ne prepovejo, ali pa na odprtem
evil.gif
.

_robi_

Pripravnik
15. maj 2009
455
0
16
Tudi jaz sem kadilec in me zakon načeloma ne moti, oz. me moti če ti v kateri gostilni dovolijo kaditi in potem sam sebe vohaš! Ne strinjam se pa z tem, da bi popolnoma prepovedali kajenje tam kjer se streže hrana, saj imate nekadilci sedaj možnost iti v lokal na malo svežega zraka. Me pa zelo moti, da pridem sedaj ko je še toplo na teraso, pa je vse zasedeno, z mizami pa sami nekadilci...
kar se pa hrvatov tiče, pa itak tudi sami ne vejo kaj bi...

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
ksz.
eden boljših zakonov, si ne predstavljam da bi šli nazaj. Tudi čudno mi je če grem v kakšno drugo državo kjer je dovoljeno kajenje znotraj in se takoj spomnem kva je fajn pri nas
grin1.gif
.

Pa tudi frendi ki so kadilci ga podpirajo in jih nič ne moti če gredo ven kakšnega skadit.

dTi

Fizikalc
5. avg 2007
340
31
28
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
Sam sem kadilec, pa me protikadilski zakon ne moti. Ponavadi je tako, da prej ko grem v gostilno skadim 1 ali 2 cigareta in potem grem na kavo ( na začeku, se je bilo težko navadit, ampak gre brez cigareta). In potem ko grem iz gostilne, spet skadim kakšen cigaret. Posledica: Manj skadim, pa baje bolj zdravo živim. Potem te pa iz druge strani hudič jemlje.
Da mi pa kdo zunaj na terasi kakšnega lokala začne težiti o kajenju, sem se pa pripravljen skregat in stepst
10.gif

Tak vredu, da še kajenje v avtu ne prepovejo, ali pa na odprtem
evil.gif
.

Manj škodljivo.
wink-1.gif

B81

22. jul 2007
37.728
10.991
113
Meni kot kadilcu to paše. Smo bli v Srbiji na večerji in je blo tako noter, da sem komaj jedel
grin1.gif

Pa v Gradcu enako v nekem lokalu...mislim, da nas je večina od začetka bila proti, danes pa nam vsem paše
grin1.gif

Pa še skadi se mnogo manj...včasih sem v enem večeru do jutra butnil tudi škatlo, če se je pilo, danes pa grem mogoče trikrat ven v večeru...ok.

Flacco

Pripravnik
17. mar 2009
273
0
16
Sem kadilec, in mi je super da se ne kadi več po lokalih, tudi mačk je sedaj očitno manjši!!

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.637
3.090
113
v lokalni ostariji
vse je lepo in prav samo moti me da počasi nam vse omejujejo... tobak, cigarete, prostitucijo, internet, prenos podatkov... na koncu bomo pridni, vzgojeni mirni...

roboti..

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Citat:
Uporabnik majaron pravi:
Kadim in mi je "novi" zakon všeč. Že v štartu se prav veliko nisem pritoževal in po prvi prestani zimi sem se popolnoma navadil. Najbolje je, da obleke nič več ne smrdijo
smile-1.gif

Tudi pozimi brez problema ustanem in grem ven na cigaret. Pivo gre magari z mano. Skadim nekoliko manj in je še s tega vidiga bolje.

Kar se pa tiče zmrdovanja nekadilcev zunaj - ne šmirglam 5 posto. Ne piham pod nos otrokom in počakam da družba s katero sem recimo na kosilo poje do konca. Kaj se dogaja za sosednjo mizo ni moja stvar. Imate izbiro, da se vsedete kamor želite, mi je nimamo. Človek dobi občutek da so vam ponudili prst sedaj bi radi celo roko.
Če smo se mi sprijaznili s kajenjem zunaj in se ne pritožujemo se tudi vi lahko navadite in sprejmete kompromis.

Evo, se strinjam s tabo. Kot kadilcu mi je bil najprej zakon
13.gif
), se lahko tudi vi malo nam, da se zunaj vseeno lahko. Sploh pa. Da skadiš cigaret, traja od 3 do 5 min... Tistih par minut boste pa že pretrpel. Sploh, če veter ne piha...

Tko da, če se potegne črta: sem zadovoljen z zakonom in mi je včeš. Če pa pozimi skadim kaj manj, pa nevem. Nisem nikol gledu
grin1.gif
...

tommek

Pripravnik
21. feb 2008
36
16
8
glede na to, kakšne ideje imajo raznorazna nekadilska združenja klik , se kadilcem ne piše nič dobrega
bonk.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
zanimivo je tudi to, da lahko beremo, kaj vse so pripravljeni kadilci narest za en čik.

Tud eden pa ni pomislil na to, da bi nehal, ampak so vsi raje doma in sami al zmrzujejo zunaj, stojijo pred bifeji kot eni izobčenci, ipd...

se pa strinjam z jernejem - dolgoročno nas ziher čaka ukinitev cigaret. Sam predno bo to ratalo, bo vlada morala premagat tobačni lobij, kar pa ne bo enostavno. in potem je tud še črni trg, kateri bi se razpasel...

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
Citat:
Uporabnik tommek pravi:
glede na to, kakšne ideje imajo raznorazna nekadilska združenja klik , se kadilcem ne piše nič dobrega
bonk.gif

Ja pa kdo bo koga vprašal ,če bo hotel kaditi doma ženska je malo difektna.

Minister

Pripravnik
21. avg 2009
418
1
16
Na oblasti
kadilci ste tak al tak same sirote brez volje,
treba vas je dat za ograjo in naj si vas pol ostali ogledujejo kot v zivalskem vrtu, kot eno posebno vrsto, ki ne more bit brez smrdljive gorece palcke in s skodljivim dimom posiljuje tudi ostale navzoce

kadilci ste golazen in sramota za cas v katrem zivimo

bljak in pfeeej

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Ateist pravi:
Citat:
Uporabnik tommek pravi:
bonk.gif

Lej, tvoje pravice se nehajo tam, kjer posežejo v moje pravice. Imam soseda, ki verižno kadi na svojem, ampak meter od mojih balkonskih vrat - in ima seveda v dnevni sobi smred po čiukih ali pa neprezračeno. Tu pač posega v moje pravice.
Mu ne težim, ker dobrososedski odnosi pač prevegajo nad mojim neudobjem, bi bil pa vesel zakonske ureditve tega - prepoved kajenja v in XX metrov od javnih prisotrov in večstanovanjskih zgradb ...

PS: ideja te babe je bedasta. Kakšno doglasje vseh? Tako se samo zakuha medsosedske spore. ALi bodo vsi podpisali, da se ne kregajo, ali se bodo kregli s tisimi, ki ne podpišejo. Enostavno se prepove in to je to (obstaja še rešitev, da kar kadi doma noter, ampak ne smeš luftat in odpirat vrat).

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Še nikoli nikjer nisem videl argumenta, po kaki logiki bi naj imeli nikotinarji neke posebne pravice, za razliko od hašišarjev, heroinarjev, drkalcev, itd...

janko1

Pripravnik
27. nov 2008
857
1
16
www.pohorski-abohi.com
Citat:
Uporabnik Minister pravi:
kadilci ste tak al tak same sirote brez volje,
treba vas je dat za ograjo in naj si vas pol ostali ogledujejo kot v zivalskem vrtu, kot eno posebno vrsto, ki ne more bit brez smrdljive gorece palcke in s skodljivim dimom posiljuje tudi ostale navzoce

kadilci ste golazen in sramota za cas v katrem zivimo

bljak in pfeeej

fantič saj ko boš dovol star da ti bojo prodali cigarete boš spremeniu mnenje !

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Lej, tvoje pravice se nehajo tam, kjer posežejo v moje pravice. Imam soseda, ki verižno kadi na svojem, ampak meter od mojih balkonskih vrat - in ima seveda v dnevni sobi smred po čiukih ali pa neprezračeno. Tu pač posega v moje pravice.
Mu ne težim, ker dobrososedski odnosi pač prevegajo nad mojim neudobjem, bi bil pa vesel zakonske ureditve tega - prepoved kajenja v in XX metrov od javnih prisotrov in večstanovanjskih zgradb ...

PS: ideja te babe je bedasta. Kakšno doglasje vseh? Tako se samo zakuha medsosedske spore. ALi bodo vsi podpisali, da se ne kregajo, ali se bodo kregli s tisimi, ki ne podpišejo. Enostavno se prepove in to je to (obstaja še rešitev, da kar kadi doma noter, ampak ne smeš luftat in odpirat vrat).
se strinjam, tudi moji spodnji sosedje kadijo kot turki in mi včasih v stanovanju malo smrdi po cigaretih, vendar mi tudi na misel ne bi prišlo, da bi jim kako omejeval kajenje doma. konec koncev so mi sosedski odnosi bolj pomembni, kot pa da bi jim šel omejevati kajenje doma.

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Ateist pravi:
Citat:
Uporabnik tommek pravi:
bonk.gif

Ja in seveda sosed ne sme kaditi na svojem balkonu ,ker tebi smrdi?
Potem pač ,ko kadi ne hodi na balkon, če te moti.