Ni problem smrad, ampak škodljivost tega, kar smrdi (torej dima).Citat:
Uporabnik Ateist pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Ateist pravi:
Citat:
Uporabnik tommek pravi:
glede na to, kakšne ideje imajo raznorazna nekadilska združenja klik , se kadilcem ne piše nič dobrega
Ja pa kdo bo koga vprašal ,če bo hotel kaditi doma ženska je malo difektna.
Lej, tvoje pravice se nehajo tam, kjer posežejo v moje pravice. Imam soseda, ki verižno kadi na svojem, ampak meter od mojih balkonskih vrat - in ima seveda v dnevni sobi smred po čiukih ali pa neprezračeno. Tu pač posega v moje pravice.
Mu ne težim, ker dobrososedski odnosi pač prevegajo nad mojim neudobjem, bi bil pa vesel zakonske ureditve tega - prepoved kajenja v in XX metrov od javnih prisotrov in večstanovanjskih zgradb ...
PS: ideja te babe je bedasta. Kakšno doglasje vseh? Tako se samo zakuha medsosedske spore. ALi bodo vsi podpisali, da se ne kregajo, ali se bodo kregli s tisimi, ki ne podpišejo. Enostavno se prepove in to je to (obstaja še rešitev, da kar kadi doma noter, ampak ne smeš luftat in odpirat vrat).
Ja in seveda sosed ne sme kaditi na svojem balkonu ,ker tebi smrdi?
Potem pač ,ko kadi ne hodi na balkon, če te moti.
In smrdi mi tudi v stanovanju.
Poleg tega ne razumeš osnov: oba imava prvico biti na baklonu in nobeden od naju ne sme počet stvari, ki bi posegala v prvico drugega, da je na balkonu., On ne sme kadit, če to mene moti, jaz ne smem na bolakonu onegavit, če to njega moti. In ne on ne jaz nimava pravice drugemu reči: pa ne hodit na balkon, če te moti dim/fuk.
To so osnove življenja v civilizirani, demokratični družbi in če tega ne razumeš, izvoli nazaj na drevo v afriki.