Protikadilski zakon - dve leti kasneje

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Ateist pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Ateist pravi:
Citat:
Uporabnik tommek pravi:
glede na to, kakšne ideje imajo raznorazna nekadilska združenja klik , se kadilcem ne piše nič dobrega
bonk.gif

Ja pa kdo bo koga vprašal ,če bo hotel kaditi doma ženska je malo difektna.

Lej, tvoje pravice se nehajo tam, kjer posežejo v moje pravice. Imam soseda, ki verižno kadi na svojem, ampak meter od mojih balkonskih vrat - in ima seveda v dnevni sobi smred po čiukih ali pa neprezračeno. Tu pač posega v moje pravice.
Mu ne težim, ker dobrososedski odnosi pač prevegajo nad mojim neudobjem, bi bil pa vesel zakonske ureditve tega - prepoved kajenja v in XX metrov od javnih prisotrov in večstanovanjskih zgradb ...

PS: ideja te babe je bedasta. Kakšno doglasje vseh? Tako se samo zakuha medsosedske spore. ALi bodo vsi podpisali, da se ne kregajo, ali se bodo kregli s tisimi, ki ne podpišejo. Enostavno se prepove in to je to (obstaja še rešitev, da kar kadi doma noter, ampak ne smeš luftat in odpirat vrat).

Ja in seveda sosed ne sme kaditi na svojem balkonu ,ker tebi smrdi?
Potem pač ,ko kadi ne hodi na balkon, če te moti.
Ni problem smrad, ampak škodljivost tega, kar smrdi (torej dima).
In smrdi mi tudi v stanovanju.
Poleg tega ne razumeš osnov: oba imava prvico biti na baklonu in nobeden od naju ne sme počet stvari, ki bi posegala v prvico drugega, da je na balkonu., On ne sme kadit, če to mene moti, jaz ne smem na bolakonu onegavit, če to njega moti. In ne on ne jaz nimava pravice drugemu reči: pa ne hodit na balkon, če te moti dim/fuk.
To so osnove življenja v civilizirani, demokratični družbi in če tega ne razumeš, izvoli nazaj na drevo v afriki.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik sass pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Lej, tvoje pravice se nehajo tam, kjer posežejo v moje pravice. Imam soseda, ki verižno kadi na svojem, ampak meter od mojih balkonskih vrat - in ima seveda v dnevni sobi smred po čiukih ali pa neprezračeno. Tu pač posega v moje pravice.
Mu ne težim, ker dobrososedski odnosi pač prevegajo nad mojim neudobjem, bi bil pa vesel zakonske ureditve tega - prepoved kajenja v in XX metrov od javnih prisotrov in večstanovanjskih zgradb ...

PS: ideja te babe je bedasta. Kakšno doglasje vseh? Tako se samo zakuha medsosedske spore. ALi bodo vsi podpisali, da se ne kregajo, ali se bodo kregli s tisimi, ki ne podpišejo. Enostavno se prepove in to je to (obstaja še rešitev, da kar kadi doma noter, ampak ne smeš luftat in odpirat vrat).
se strinjam, tudi moji spodnji sosedje kadijo kot turki in mi včasih v stanovanju malo smrdi po cigaretih, vendar mi tudi na misel ne bi prišlo, da bi jim kako omejeval kajenje doma. konec koncev so mi sosedski odnosi bolj pomembni, kot pa da bi jim šel omejevati kajenje doma.
zato pa je najbolje prpovedat, pa je. nobenemu ni trba kvarit medsosedskih odnosov, ker je itak prepovedano.

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Ateist pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Ateist pravi:
Citat:
Uporabnik tommek pravi:
glede na to, kakšne ideje imajo raznorazna nekadilska združenja klik , se kadilcem ne piše nič dobrega
bonk.gif

Ja pa kdo bo koga vprašal ,če bo hotel kaditi doma ženska je malo difektna.

Ja in seveda sosed ne sme kaditi na svojem balkonu ,ker tebi smrdi?
Potem pač ,ko kadi ne hodi na balkon, če te moti.
Ni problem smrad, ampak škodljivost tega, kar smrdi (torej dima).
In smrdi mi tudi v stanovanju.
Poleg tega ne razumeš osnov: oba imava prvico biti na baklonu in nobeden od naju ne sme počet stvari, ki bi posegala v prvico drugega, da je na balkonu., On ne sme kadit, če to mene moti, jaz ne smem na bolakonu onegavit, če to njega moti. In ne on ne jaz nimava pravice drugemu reči: pa ne hodit na balkon, če te moti dim/fuk.
To so osnove življenja v civilizirani, demokratični družbi in če tega ne razumeš, izvoli nazaj na drevo v afriki.

In koliko jaz vem tu pri nas ni demokracije.
Ker pa kadi na balkonu pa se lahko ti na trepalnice postaviš in mu ne moreš nič.

hitra_kaca

Pripravnik
8. avg 2007
106
0
16
KSZ. Ampak smrdi po celem bloku tudi, ko se kaj kuha v kakšnem stanovanju, zakaj bi moral pa prenašati ta smrad? Ali pa, ko se kdo pripelje mimo z avtomobilom, njami, sploh če je traktor ;-) Pa da ne bi o tem, kateri dim je bolj škodljiv, cigaretni ali izpuh ;-)

Jaz plačujem davek, da sem lahko v svojem stanovanju, za katerega sem plačal precej preveč denarja in je moje!

V mojem stanovanju se bo kadilo takrat, ko bom jaz hotel in ne država ali sosed.

Tako kot lahko prdim, serjem, se parfumiram ali si zvozim par kubikov hlevskega gnoja v dnevno sobo, če se mi ravno zahoče, mi lahko gospa Olga ali pa sosed poližeta dupe, pa ne bom nehal kadit, če se meni ne bo tako zdelo. Ne v stanovanju, ne na balkonu. Oboje je moje!

Se pa še eno vprašanje poraja. Recimo, da sprejmejo ta zakon. Bodo to tudi mestni redarji preverjali?
hysterical-1.gif

Minister

Pripravnik
21. avg 2009
418
1
16
Na oblasti
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Ne v stanovanju, ne na balkonu. Oboje je moje!

bodi vsaj toliko uvideven in smradi po svojem stanovanju, ne pa na balkonu,
kajti na balkonu smradis in ogrozas zdravje svojih sosedov, na balkonu pa kadis prav zaradi tega, ker ne zelis smrada v svojem stanovanju, je tako?
zakaji se doma, naj tvoja druzina uziva v vdihavanju cigaretnega dima

kot sem ze napiso, kadilci ste sramota za cas v katerem zivimo

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Jaz plačujem davek, da sem lahko v svojem stanovanju, za katerega sem plačal precej preveč denarja in je moje!
V mojem stanovanju se bo kadilo takrat, ko bom jaz hotel in ne država ali sosed.

Avto je tut tvoj, pa ga moraš registrirat vsak dan, avto je registriran za določeno število potnikov in država ti prepoveduje voziti jih več.... pa še bi lahko našteval, na to tvoje stanovanje pa boš kljub plačanemu davku, ko si ga kupil vsako leto po novem plačeval davek, boš tut tam rekel tako vehemento To je moje tu sem jaz kralj?

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
No tale nova zadeva glede prepovedi kajenja v stanovanjih je bedarija in popolna neumost ki nikakor ne more biti sprejeta. Dejstvo.

Sem pa kadilec in mi je zakon o prepovedi kajenja v gostilnah povsem ok. Pozimi je pač malce kriza v kafani ampak pač če te močno tišči stopiš ven in enga prižgeš, nič lažjega. Tudi povsem razumem nekadilce tako da mi je to povsem ok.

Zadeva na balkonu je lahko malce problematična, ker se sosedu res lahko direktno v glavo kadi oz. celo v stanovanje. Ja pač je treba biti malce uvideven in mislim, da teh težav ni in se hitro vse zmeni. Sej ni treba direktno v soseda pihati, se malce nasloni na balkon ali drži cigareto ob notrajni strani ograje da se ne kadi vse naokoli pa je problem hitro rešen. Malce manir do nekadilcev je treba imeti pa je. Osebno v družbi samih nekadilcev sploh ne prižgem, ker mi je neprijetno srmdeti, razen če sem na popolnoma odprtem in vem da ne bom nikogar zadimil. Če je pa nekdo [censored] (pa naj bo kadilec ali nekadilec) bo pa le tak še naprej, pa če ima miljon zakonov nad glavo, ki ga ščitijo "pred okolico".
Vem pa, da me ne bo nihče prislil v to da ga v lstenem stanovanju ne prižgem, če mi zapaše (pa sicer praktično nikjer ne kadim v notrajnih prostorih). Polge tega, kako bi si pa veleumu to izmislili kontrolirati? Bi namestili kamere v vsa stanovanja in poka alarem ob cigaretnem dimu? Bi uvedli tedenske obiske pristojnih da prevohajo stanovanje?
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:
Jaz sem avto kupil zavedovajoč se omejitev. Če avto nebi imel paketa za kadilce ga tudi nebi kupil, ampak bi vzel kaj drugega.

Nikjer ni pisalo, da v svojem stanovanju ne bom smel kaditi. Nikjer!

Vsako leto se plačuje davek na svanovanja. Čeprav sem z nakupom rešil državo enega majhnega bremena, še vedno plačujem, da lahko tam živim.

In ja. To je moje, tu sem jaz kralj, vsi ostali ste nepomembni in nimate nikakršne pravice meni govoriti kaj bom in kaj ne bom.

Bmk, če ti smrdi
roza.gif
Drugače vam nekadilskim nestrpnežem ne znam več odgovarjati. Vzeli ste prst, zdej bi še roko in potem še jajca.

Vse sranje smo požrli, kar v končni fazi res niso bile slabe poteze, ampak v mojo zasebnost pa ne bo nihče posegal. Doma in v avtu bom prižgal ko bom jaz hotel, ker je moje. Konec debate.

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:

Jeba je, da so tudi lokali v privatni lasti.

S debilnimi zakoni ki funkcionirajo po principu represije se je začelo že prej kot pred dvema letoma. In bo le še huje.
bonk.gif

Vsak ki zagovarja prepoved kajenja zunaj naj se najprej odpove vožnji z avtomobilom, motorjem ipd., potem se lahko začne oglašat.
Do takrat pa se nimamo kaj pogovarjat.
Škoda časa za pregovarjanje z nenačelnimi debili ki predstavljajo sramoto za sodobno družbo .
evil.gif

Minister

Pripravnik
21. avg 2009
418
1
16
Na oblasti
Citat:
Doma in v avtu bom prižgal ko bom jaz hotel, ker je moje.
Ubogi otroci taksnih, ki razmisljajo kot ti, ogromno je otrok, ki v stanovanju pasivno kadijo s "pomocjo" nevestnih starsev.

tudi oni imajo pravico do cistega zraka in prav taksnim je ta predlog namenjen

hitra_kaca

Pripravnik
8. avg 2007
106
0
16
@ ministrant... Samo ugibam, bivši kadilec in spreobrnjenec v "zdravo" življenje ali samo goreč privrženec "zdravega" življenja z dolgotrajnim uživanjem penzije
evil.gif

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:
Uporabnik Minister pravi:
Citat:
Ne v stanovanju, ne na balkonu. Oboje je moje!

bodi vsaj toliko uvideven in smradi po svojem stanovanju, ne pa na balkonu,
kajti na balkonu smradis in ogrozas zdravje svojih sosedov, na balkonu pa kadis prav zaradi tega, ker ne zelis smrada v svojem stanovanju, je tako?
zakaji se doma, naj tvoja druzina uziva v vdihavanju cigaretnega dima

kot sem ze napiso, kadilci ste sramota za cas v katerem zivimo

Meni smrdi tvoj avto.
Ga boš nehal uporabljati?

Če ne, molči!

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Vsako leto se plačuje davek na svanovanja. Čeprav sem z nakupom rešil državo enega majhnega bremena, še vedno plačujem, da lahko tam živim.

In ja. To je moje, tu sem jaz kralj, vsi ostali ste nepomembni in nimate nikakršne pravice meni govoriti kaj bom in kaj ne bom.
Ma ne? A res, bedak necivilizirani?
Navij muziko od konca ob 3 zjutraj pa boš hitro videl, koliko časa boš na svojem kralj ...

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:

Jaz imam pravico da ne voham tvojega cenenega deodoranta.
Prosim da prenehaš z uporabo!

Predvsem pa se mi smilijo tvoji bližnji, ki ne morejo ubežati tvojemu odvratnemu smradu.
priden.gif

janko1

Pripravnik
27. nov 2008
857
1
16
www.pohorski-abohi.com
Citat:
Citat:
Doma in v avtu bom prižgal ko bom jaz hotel, ker je moje.
Ubogi otroci taksnih, ki razmisljajo kot ti, ogromno je otrok, ki v stanovanju pasivno kadijo s "pomocjo" nevestnih starsev.

ubogi otrok si ti ker se te ni bog usmilo in ti vsaj malo pameti podariu !!!!!!!

Minister

Pripravnik
21. avg 2009
418
1
16
Na oblasti
eni ste zasveto prepricani, da z vlecenjem gorece palcke samo smradite okolico okrog vas, pozabite pa na skodljivost pasivnega kajenja

navsezadnje je zaznavanje vonja dokaj subjektivno, kar nekomu smrdi, lahko drugemu disi, odlicen primer so npr. parfumi