Protikadilski zakon - dve leti kasneje

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Kot sem napisal, nasvidenje čez 5-10 let, ko bosta zdravje in kvaliteta življenja še bolj pomembna kot danes in ko prav nihče več ne bo trzal na izmišljeno, podarjeno in s časom konsenzualno "pravico do kajenja kjerkoli".

Če boš do takrat že prenehal kaditi (kar je, glede na trende v razvitem svetu vsekakor verjetno), boš najverjetneje razumel in podpiral počasno marginalizacijo kadilcev in njihove smrdljive ter proračun in okolico obremenjujoče razvade.

Če boš pa takrat še vedno kadil... well... boš razumel, kako se počutijo džankiji dandanes. Zavedal se boš škodljivosti, predvsem pa pritiska okolice. Samemu sebi se boš sicer morda zdel pozitivna oseba v boju za svobodo posameznika, ampak v resnici ne boš nič več, kot samo betežen ostanek 20. stoletja.

Minister

Pripravnik
21. avg 2009
418
1
16
Na oblasti
Citat:
Uporabnik janko1 pravi:
tak zdaj pa grem ven na BALKON na en dober slasten cigaret!!!!!!!!!!
dober tek
bonk.gif

Citat:
Uporabnik Minister pravi:
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Doma in v avtu bom prižgal ko bom jaz hotel, ker je moje.
Ubogi otroci taksnih, ki razmisljajo kot ti, ogromno je otrok, ki v stanovanju pasivno kadijo s "pomocjo" nevestnih starsev.

tudi oni imajo pravico do cistega zraka in prav taksnim je ta predlog namenjen

Besednih zvez "ko bom jaz hotel" ne razumeš?

Ne skrbi, moj otrok sigurno ne bo živel v dimu.

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ma ne? A res, bedak necivilizirani?
Navij muziko od konca ob 3 zjutraj pa boš hitro videl, koliko časa boš na svojem kralj ...

Si se TI že odpovedal vsem razvadam ki lahko motijo / škodijo / jezijo druge? Nekaj stvari ki motijo mene imaš v prejšnjih postih. Pa še marsikaj se najde.
Če (še) nisi, predlagam da najprej pometeš pred svojim pragom.

Potem pa lahko nadaljujemo debato o (ne)civiliziranosti posameznikov.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Kako bi se šele ti pizdil, če bi imel stanovanje nad mojim sodelavcem.
hysterical-1.gif

Ta namreč redno roštilja na balkonu.
hysterical-1.gif

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:
eni ste zasveto prepricani, da z vlecenjem gorece palcke samo smradite okolico okrog vas, pozabite pa na skodljivost pasivnega kajenja

navsezadnje je zaznavanje vonja dokaj subjektivno, kar nekomu smrdi, lahko drugemu disi, odlicen primer so npr. parfumi

Lepo, torej si se že odrekel vsakršni vožnji z avtom, motorjem ipd?
Ker to je, kot se gotovo strinjava, neprimerno bolj škodljivo početje od kajenja.

Saj si, kajne?

priden.gif

Minister

Pripravnik
21. avg 2009
418
1
16
Na oblasti
Citat:
Uporabnik Gaston pravi:
Vsak ki zagovarja prepoved kajenja zunaj naj se najprej odpove vožnji z avtomobilom, motorjem ipd., potem se lahko začne oglašat.
Do takrat pa se nimamo kaj pogovarjat.
Ocitno slabo opazas, ampak vsa ta avtomoto industrija je konstatno podvrzena direktivam, ki zahtevajo manjse emisije. Ostajajo tudi elektro avti, skuterji,...brez emisij.

Kajpa kadilci?, ne, vi ste trdobucni zadrtezi, ki mislite, da lahko strupeni dim puhate kjerkoli se vam zljubi.

Sicer lahko brcate in se upirate, vendar pocasi boste strpani v "rezevate" pa lahko se tako kricite o nekih pravicah in podobno.

Minister

Pripravnik
21. avg 2009
418
1
16
Na oblasti
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Citat:
eni ste zasveto prepricani, da z vlecenjem gorece palcke samo smradite okolico okrog vas, pozabite pa na skodljivost pasivnega kajenja

navsezadnje je zaznavanje vonja dokaj subjektivno, kar nekomu smrdi, lahko drugemu disi, odlicen primer so npr. parfumi

To bo vam represivcem težko razumeti: Meni cigareti dišijo.
LOL, in kaj sem jest napiso
confused-1.gif

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Tvoje napovedi se bodo na žalost uresničile, raje prej ko slej.

Prosil bi le to, da nehate kvazi dušebrižniki prepričevat vseh okoli sebe, da vam gre za okolje.
Priznajte da se vam za naravo jebe, ampak da vam gre izključno za lastno rit in da vam je všeč nasilje večine nad manjšino, če vam osebno to paše, pa bo vse ok.

Na kozlanje mi gre namreč ko mi smrkavi otročaji začnejo predavat o onesnaževanju okolja s kajenjem, pri tem pa še do šole ne zanjo z biciklom, kaj šele peš.
Jih morata mamica ali pa očka peljat, da se ne bi slučajno utrudili...
bonk.gif

Popolnoma isto pa velja tudi za odrasle, le s to razliko, da njim mladost in zaletavost ne moreta biti več izgovor.
:bruh:

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Citat:
Uporabnik janko1 pravi:
dober tek
bonk.gif

Cigaret se ne je.

Pa si se ti vprašal, kako nek vegeterjanec trpi, ko sosed peče slastne zrezke?
Takih primerov še toliko, da bodo zgleda v bodočnosti soseske za kadilce, nekasilce, vegeterjance, ljubitelje roštilja,...
grims-1.gif

Pardon, sem narobe prebral.

Ampak pasivne škodljivosti o katerih govoriš, niti slučajno ne morejo uvrščati kajenja med bolj zaskrbljajoče. Navsezadnje gorita rastlina in papir, če pa to ni podobno kot da kuriš na drva, pa tudi ne vem.

Vsak sosed lahko na svojem vrtu zakuri stare veje in papir. Sem upravičen do odškodnine? Se mi kadi skozi okno.

Minister

Pripravnik
21. avg 2009
418
1
16
Na oblasti
LOL, ti pa trobis eno te isto in kot primerjavo dajes avtomobile in ostala prevozna sredstva.
Pozabljas pa, da so prevozna sredstva nuja, pravtako se ogromno vlaga, da bi bila okolju cim prijaznejsa.

In kak naj otrok pride v solo? Prileti kot ptica?
bonk.gif

Minister

Pripravnik
21. avg 2009
418
1
16
Na oblasti
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
Pa si se ti vprašal, kako nek vegeterjanec trpi, ko sosed peče slastne zrezke?
Takih primerov še toliko, da bodo zgleda v bodočnosti soseske za kadilce, nekasilce, vegeterjance, ljubitelje roštilja,...
grims-1.gif

ne razumes, govorimo o skodljivosti pasivnega kajenja, priemrjave vegetarjanec in peka zrezkov so neprimerne in otrocje

janko1

Pripravnik
27. nov 2008
857
1
16
www.pohorski-abohi.com
Citat:
Citat:
Uporabnik janko1 pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik janko1 pravi:
dober tek
bonk.gif

hvala hvala veš kak je pa zdaj to pasalo !!!!
smile-1.gif
mmmmmmmmm

torej przgi si ga ponovno, kar tukaj, pred racunalnikom

bres skrbi da zvečer ko nebo več sonca se mi nebo dalo it na balkon ampak bom tukaj kr za računalnikol al pa
morda za televizijo !!!!
in v čem je zdaj tu fora kaj si napisau ??