Protikadilski zakon - dve leti kasneje

Ni nikakršna užaljenost.

Sem ti samo povedal preden nadaljuješ s takšnimi izjavami, mene pa v istem stavku označuješ za otročjega in neciviliziranega.

Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Še za ministra sem v cajtngu napisal, d aje bedak, za predsednika vlade, pa da nima jajc.

Ni kaj. Civiliziran si. Ali si želel s tem kaj drugega povedati. Npr. da se me ne bojiš
bonk.gif
wtf

Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Očitno res bolj malo veš. Malo si poglej, kaj nastaja pri gorenju lesa, kaj pa pri žvaljenju cigareta. Nekako se ne spomnim, da bi te dim od ognja lahko fizično zasvojil. Pa nikotina tudi ne vsebuje ...

Verjetno je prav zdrav dim. Vsak dim je zdrav, samo tisti cigaretni so škodljivi? Dej dej no.

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Bo treba delat razliko med nadležnostjo in škodljivostjo.
Ko bo dokazano, da je vonj po deotu ali švicu škodljiv, jih bo pač treba prepovedati.

Da ne bova po nepotrebnem mlela v nedogled.

Avtomobilski izpuhi so škodljivi. Malo, veliko, vedno manj... ni važno, dejstvo je da so škodljivi.
Če te dobro razumem se ti zato ne voziš in se tudi ne boš pustil voziti?
Otroka pa imaš v mestu itak stalno priklopljenega na respirator?

Je tako?

Pa greješ se najbrž tudi izključno z elektriko iz Krškega in potencialno hidroelektrarne (ki mimogrede tudi ruši naravno ravnovesje, ampak naj bo) , termoelektrarne pa itak preveč onesnažujejo okolje tvojemu otroku.

Sem zadel?

Seveda nisem!

Poglej, a res ne razumeš, da se spotikate v iveri, bruna v lastnem očesu pa ne vidite? A ne razumeš, da si naslednji ki bo na udaru sam?

Fak, edini problem je to, da nekaterim (tudi meni, priznam) cigaretni dim smrdi, postan še posebej.
Ampak to preprosto ni dovoljšen razlog za linč moralne večine nad nemoralno manjšino, t.j. kadilci.

Ker v naslednjem trnutku boš ti šel s svojim ravnanjem na jetra neki drugi "moralni eminenci".
Takrat se boš spraševal kje so se izgubili toleranca, razum, benevolentnost in kar je še teh reči, ki ločujejo človeško družbo od krdela.

Vic pa je v tem, da se niso kar tako izgubili, temveč tebi in tvoji blesavi prefinjeni surli tak sistem trenutno bolj paše.
Ko bo govora o čem drugem boš pa zagovarjal diametralno nasprotno stališče.

Razlika med obema pa je izključno v tem da
- enkrat smrdi tebi,
- drugič pa smrdiš sam
bonk.gif

To je to.

Over & Out!

Nazadnje urejeno:

Minister

Pripravnik
21. avg 2009
418
1
16
Na oblasti
LOL, in ti men ocitas nerazgledanost
ma ne znas drugega, ko nabijat o nekih stvareh, ki so nujne in smo od njih vsakodnevno odvistni (prevoz, elektricna energija,...)
in potem gres delat primerjavo in te stvari primerjas z neko grdo, skodljivo, nepotrebno razvado, ki se ji rece kajenje

LOL, ti si en velik pajac

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
On je pajac, jaz sem klovn, kaj si pa ti?

Glede prevoza otrok v šolo pa mislim da ti je nekdo hotel povedati:

- včasih so otroci (ne govorim do tretje oz. po novejšem četrtošolčkih) hodili v šolo peš. Pa naj bo to 300 metrov, ali pa na vasi tudi 5 km.
Pa so vsi preživeli in še bolj zdravi so bili. Zdaj pa starši vozijo "otročke" stare 20 let z avtom 1 km stran kljub obstoju nog oz. koles in avtobusa.
stupid-1.gif

- onesnaževanje s takim razvajanjem je večje kot (na enega takega otroka) 500 kadilcev.

Kapčiš?
priden.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.603
1.134
113
Titograd
Brezveze da se prepirate, ta "predlog zakona" itak ne pije vode in še lep čas kaj takega ne bo sprejetega. Dolgoročno bo sicer tako da se bo kajenje vedno bolj omejevalo, ampak res dolgoročno. Države ki so z kadilsko zavestjo veliko nad nami še niso prišle tako daleč, kje smo šele mi.

Sicer nisem kadilec in mi je trenutno stanje v lokalih všeč, ampak ta predlog je res debilen, ravno tako kot ono združenje staršev ki nasprotuje obveznemu cepljenju otrok. Koga klinac briga če kadim v stanovanju, kaj jem, koliko spim in kake filme gledam... moja stvar.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
No tale nova zadeva glede prepovedi kajenja v stanovanjih je bedarija in popolna neumost ki nikakor ne more biti sprejeta. Dejstvo.
Enaka bedarija kot prepoved gojenja marihuane. V lastnem stanovanju. Ali zapiranje in posiljevanje sorodnic. V lastnem stanovanju. Očitna neumnost. A priori. Brez sence dvoma.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Vse sranje smo požrli, kar v končni fazi res niso bile slabe poteze, ampak v mojo zasebnost pa ne bo nihče posegal.
A ti v tujo zasebnost pa bi?
Seveda, za tebe veljajo posebna pravil. Ker si poseben.

(Zakaj bi naj posebna pravila veljala, pa sem že vprašal. Zanimivo, enga odgovora ni bilo.)

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Gaston pravi:
Prosil bi le to, da nehate kvazi dušebrižniki prepričevat vseh okoli sebe, da vam gre za okolje.
Priznajte da se vam za naravo jebe, ampak da vam gre izključno za lastno rit in da vam je všeč nasilje večine nad manjšino, če vam osebno to paše, pa bo vse ok.
Kakšno nasilje? Kakšna manjšina?

Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Vse sranje smo požrli, kar v končni fazi res niso bile slabe poteze, ampak v mojo zasebnost pa ne bo nihče posegal.

(Zakaj bi naj posebna pravila veljala, pa sem že vprašal. Zanimivo, enga odgovora ni bilo.)

Kadim pri sosedu? To, da se kadi k njemu (verjetno količine, ki te takoj zasvojijo ali povzročijo vsaj raka), naj se pa z mati naravo zmeni v katero smer bo pihal veter. Pa nehaj primerjati moje kajenje z gojenjem marihuane ali še večjo nebulozo kot je posiljevanje sorodnic. Je to pri vas stalna praksa in bi rad s tem kaj povedal?

Poseganje v zasebnost je tudi, ko sosed posluša svoje cigumigu ali pokerface ipd. pa sploh ni nujno da naglas. Dovolj da slišim. Mene nervira, to pa dokazano ni dobro za zdravje.

Enako me nervirajo cerkveni zvonovi, to da imam gradbišče čez cesto pa se lahko na glavo postavim in nič se ne bo spremenilo.

Če sem že iskren, prvič slišim, da bi koga motil sosedov cigaredni dim. Sej ni registrirana kadilnica s konstantno vsaj petdesetimi navzočimi verižnimi kadilci in zračnikom med stenami stanovanj.

Skratka, bullshit

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Koga se boste lotili, ko ne bo več kadilcev?

Židov? Ah ne... te ste že...
Črncev? Mah... kle jih itak ni...

Vdam se. Ti povej.

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:

Poseganje v zasebnost je tudi, ko sosed posluša svoje cigumigu ali pokerface ipd. pa sploh ni nujno da naglas. Dovolj da slišim.

Pa kaj ste tako togotni, kadilci? Pred uvedbo protikadilskega zakona je letno zbolelo za rakom pljuč in grla zaradi pasivnega (TUJEGA) kajenja med nekadilci okrog 300 oseb. Očitno nekadilec, ki je primoran vdihavati dim, toliko prej dobi raka, kot kadilec.

Ti pa pišeš bedarije. Od poslušanja preglasne muzike pri sosedu še NIHČE ni umrl, od pasivnega kajenja pa na tisoče Slovencev -
vse do protikadilskega zakona, ko je bilo posiljevanje z strupenim dimom drugih normalno in temeljna državljanska in ustavna pravica kadilca.
Če pa je kdo v družbi prdnil in so ga zavohali, pa se je moral od sramu skoraj pogrezniti v zemljo.

Nihče torej še ni umrl zaradi tujega prdenja, prav tako ni še nihče umrl zaradi koncentracije alkoholnih hlapov, ki jo v lokalih povzročajo pijančki.
Od dima/raka na dihalih pač že. Samo v Sloveniji desetisoči (kadilci + pasivni kadilci)! Če ne verjamete, vprašajte zdravnike.

Pa še popotnica za kadilce iz Srbije. Prevod: Še vedno kadite? Kmalu se vidimo...
747441-furgon_01.jpg

Priponke

• 747441-furgon_01.jpg
    747441-furgon_01.jpg
    68,7 KB · Ogledi: 85
Nazadnje urejeno:

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Aha. 300 oseb. Predvidevam, da jih je sedaj 0. Ali se motim...
confused-1.gif

Torej: kolikšno je število oseb, ki niso kadilci in so v teh dveh letih zbolelii za naštetimi boleznimi?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Tveganje za pljučnega raka se šele 10 let po opustitvi kajenja izenači z nekadilsko populacijo, zato je tvoje vprašanje povsem nesmiselno.

Tveganje za srčno-žilne bolezni ostane povišano za vedno.

Učinki bodo vidni skozi naslednja desetletja... in prepričan sem, da bodo!

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
ksz...
Meni nekaj ne gre v glavo... Dokazano je, da zaradi alkohola umre veliko več ljudi, pa nesreče (materialna škoda), poškodbe (pijancev in nedolžnih udeležencev), pretepi, družinsko nasilje, razpadle družine, zapito premoženje, motenje javnega reda in miru, po ulici, v sosednjih stanovanjih, drago večkratno zdravljenje (ponavadi neuspešno)... zakaj hudiča se ne spravijo narediti prohibicije, če so tako v skrbeh za človekovo zdravje in eksistenco?
confused-1.gif

Verjetno zato, ker pijejo kot žolne... Ampak kadijo pa ne
rolleyes-1.gif

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Tveganje za pljučnega raka se šele 10 let po opustitvi kajenja izenači z nekadilsko populacijo, zato je tvoje vprašanje povsem nesmiselno.

Tveganje za srčno-žilne bolezni ostane povišano za vedno.

Učinki bodo vidni skozi naslednja desetletja... in prepričan sem, da bodo!
Nisi dobro prebral mojega posta in posta nad njim. Predlagam, da to čimprej storiš.

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Uporabnik Madafaka pravi:
Aha. 300 oseb. Predvidevam, da jih je sedaj 0. Ali se motim...
confused-1.gif

Torej: kolikšno je število oseb, ki niso kadilci in so v teh dveh letih zbolelii za naštetimi boleznimi?

Ne govorim za zadnji dve leti, govorim za zadnjih 50 let.
300 rakovih bolnikov letno zaradi pasivnega kajenja, je v 50-ih letih 15.000 bolnikov. In verjetno najmanj 5000 mrtvih.

Zelo žalostno je, da smo rabili 50 let, da smo/ste se KONČNO usmilili tistih, ki ne kadijo, pa vendar želijo kavico popiti v kafiču.

Če pa ne verjameš podatkom, se fajtaj s slovenskimi zdravniki/onkologi, ne pa z menoj!

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Pusti zadnjih 50 let - povej podatke za zadnji dve leti. Stanje bi se moralo drastično popraviti.
smirk-1.gif

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:
Citat:

Poseganje v zasebnost je tudi, ko sosed posluša svoje cigumigu ali pokerface ipd. pa sploh ni nujno da naglas. Dovolj da slišim.

Pa kaj ste tako togotni, kadilci? Pred uvedbo protikadilskega zakona je letno zbolelo za rakom pljuč in grla zaradi pasivnega (TUJEGA) kajenja med nekadilci okrog 300 oseb. Očitno nekadilec, ki je primoran vdihavati dim, toliko prej dobi raka, kot kadilec.

Ti pa pišeš bedarije. Od poslušanja preglasne muzike pri sosedu še NIHČE ni umrl, od pasivnega kajenja pa na tisoče Slovencev -
vse do protikadilskega zakona, ko je bilo posiljevanje z strupenim dimom drugih normalno in temeljna državljanska in ustavna pravica kadilca.
Če pa je kdo v družbi prdnil in so ga zavohali, pa se je moral od sramu skoraj pogrezniti v zemljo.

Nihče torej še ni umrl zaradi tujega prdenja, prav tako ni še nihče umrl zaradi koncentracije alkoholnih hlapov, ki jo v lokalih povzročajo pijančki.
Od dima/raka na dihalih pač že. Samo v Sloveniji desetisoči (kadilci + pasivni kadilci)! Če ne verjamete, vprašajte zdravnike.

Pa še popotnica za kadilce iz Srbije. Prevod: Še vedno kadite? Kmalu se vidimo...

Nobeden ni togoten.

Zrinili ste nas iz lokalov (se strinjam, da zna biti škodljivo za nekadilce, pa še cunje so smrdele), poleti nas nekadilci grdo gledajo na vrtih pred lokali (kaj naj gremo noter, če pa ne smemo), pa pojdite vi notri, kot ste pozimi, pozimi zmrzujemo na - 15 c, pa se nihče od vas ne pritožuje, ko ste na toplem, zdaj pa bi nas še zunaj pregnali?

Sigurno za vsakega od nestrpnežev najdem moteč element za mene (zdravje), pa nisem tak [censored], da bi se šel take oslarije.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:

Kadim pri sosedu? To, da se kadi k njemu (verjetno količine, ki te takoj zasvojijo ali povzročijo vsaj raka), naj se pa z mati naravo zmeni v katero smer bo pihal veter. Pa nehaj primerjati moje kajenje z gojenjem marihuane ali še večjo nebulozo kot je posiljevanje sorodnic. Je to pri vas stalna praksa in bi rad s tem kaj povedal?

Poseganje v zasebnost je tudi, ko sosed posluša svoje cigumigu ali pokerface ipd. pa sploh ni nujno da naglas. Dovolj da slišim. Mene nervira, to pa dokazano ni dobro za zdravje.
Bla bla. Torej "Moram imeti pravico do kajenja, ker tako rečem" ?

Kaj oni drugi o židih pa črncih, pa res ne vem.
(seveda vem, nima argumentov, zato poskuša zamutiti temo)

Še enkrat, očiščeno: Zakaj bi družba morala imeti bilokakšno toleranco do kajenja?