Proizvajalci goljufajo pri uradni porabi

sad

Guru
24. avg 2007
21.036
9.672
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:
in po tem kar se je praktično dogajalo pred 15-imi leti se še vedno delajo "francoze" in kao ne znajo nareedit električnega avta z dolgom dometom in nič stroškov.
Saj ga tudi takrat niso znali. Vse skupaj je bila samo propaganda, avto pa so umaknili, ker je bil neuporaben in nevaren.
Vir?

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.982
351
83
tam ko se terc po tori rola
Vožnja z električnim vozilom je cenejša, to ni dvoma. Ampak, ker smo v Sloveniji... Bodo počakali, da se še malo namnožijo ta električna vozila, potem bodo pa usekali kakšen davek. Po moje.
Če pa računamo čisto po kmečko -če je električni avto dvakrat dražji primerljivega na notranje izgorevanje... pri kolikih kilometrih se pa povrne višji vložek?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
So jo že ta mesec. Ampak ker je bil že nekajkrat podražen bencin in ostalo, se še vedno razmerje povečuje v mojo korist.
Počakaj, da za avtomobile na štrom uvedejo ali takšno trošarino na energijo kot jo plačujemo "bencinarji" ali pa sorazmerno večjo cestnino. Če uporabljaš cestno infrastrukturo, potem jo še plačuj!

Zakaj misliš, da je ne? Tudi jaz sem plačal prispevek za ceste pri registraciji in vinjeto. Fovšija je lepa slovenska lastnost.

Nazadnje urejeno:

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Preberi si AvtoMagazin par številk nazaj in boš videl.

Da pa se ne boš preveč napihoval, ti lahko povem, da dražji kot je bencin, prej se mi bo povrnilo. Meni se samo smeje, ko vam podražijo bencin.

Men se smeje k se ti bo kaj sfu*alo izven garancijskega roka, ali pa akumulatorji; Skratka kasneje takšnega avta ne boš moral prodati nobenemu (dodatna izguba proti nam); Nujno moraš imeti še en avto, saj s takim ne moreš na daljše ture (morje, izleti...); vedno si omejen... itd;

Sicer pa bi ga imel tudi jaz, kot drugi avto za po mestu !

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:

Da pa se ne boš preveč napihoval, ti lahko povem, da dražji kot je bencin, prej se mi bo povrnilo. Meni se samo smeje, ko vam podražijo bencin.
Zanimivo, da se ti smeje. Ko ti bodo s 1.3 dvignili elektriko se ti bo tudi smejalo?
Ali naj se mi tebi smejimo. Loleki v Sloveniji se vsi en drugemu smejite, zato pa smo kjer smo.

Smeji se mi, ker vsakič, ko napišem, kakšno imam porabo, se javi en kup nevoščljivcev, ki išče robne primere in grozi z drago elektriko, s katerimi hoče izničiti nizko porabo, ki jo ta avto dosega.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Vožnja z električnim vozilom je cenejša, to ni dvoma. Ampak, ker smo v Sloveniji... Bodo počakali, da se še malo namnožijo ta električna vozila, potem bodo pa usekali kakšen davek. Po moje.
Če pa računamo čisto po kmečko -če je električni avto dvakrat dražji primerljivega na notranje izgorevanje... pri kolikih kilometrih se pa povrne višji vložek?

Vsekakor. Ampak do takrat se pa vozim za 1/10 cene.

Bom še tebi ponovil. Preberi si AvtoMagazin par številk nazaj.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:

Men se smeje k se ti bo kaj sfu*alo izven garancijskega roka, ali pa akumulatorji; Skratka kasneje takšnega avta ne boš moral prodati nobenemu (dodatna izguba proti nam); Nujno moraš imeti še en avto, saj s takim ne moreš na daljše ture (morje, izleti...); vedno si omejen... itd;

Sicer pa bi ga imel tudi jaz, kot drugi avto za po mestu !

Garancija na akumulatorsko baterijo je 8 let oz. 160.000km. Nova stane 2600 US$.

Sicer pa se mi tudi tebi smeji takim izjavam. Verjamem, da so lastnikom Toyot Prius govorili enako, pa lej, kako držijo cene. Kvarijo se pa koliko?

Zakaj pa ne bi mogel na daljše izlete? Ti sploh veš, kako dela Ampera? Kako pa misliš, da smo šli poleti na Pag, naredili 270km in imeli porabo 3.8l/100km?

20120812102046.jpg

Malo si preberi tole temo in se poduči:
https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/1483033/an/0/page/0#1483033

Nazadnje urejeno:

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
So jo že ta mesec. Ampak ker je bil že nekajkrat podražen bencin in ostalo, se še vedno razmerje povečuje v mojo korist.
Počakaj, da za avtomobile na štrom uvedejo ali takšno trošarino na energijo kot jo plačujemo "bencinarji" ali pa sorazmerno večjo cestnino. Če uporabljaš cestno infrastrukturo, potem jo še plačuj!

Zakaj misliš, da je ne? Tudi jaz sem plačal prispevek za ceste pri registraciji in vinjeto. Fovšija je lepa slovenska lastnost.
Prispevek za ceste ni trošarina. Potem se bomo pa tudi "bencinarji" začeli voziti na kurilno olje. Štromarji se prav tako vozite na "kurilni štrom".

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Trošarina je na računu za elektriko. Lahko se pa vozite na McDonaldsovo olje, če hočete, ali pa na avtoplin. Vse možnosti imate. Ampak lažje se je pritoževati in nergati in zganjati fovšijo.

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.036
9.672
113
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:

Zanimivo, da se ti smeje. Ko ti bodo s 1.3 dvignili elektriko se ti bo tudi smejalo?
Ali naj se mi tebi smejimo. Loleki v Sloveniji se vsi en drugemu smejite, zato pa smo kjer smo.

Smeji se mi, ker vsakič, ko napišem, kakšno imam porabo, se javi en kup nevoščljivcev, ki išče robne primere in grozi z drago elektriko, s katerimi hoče izničiti nizko porabo, ki jo ta avto dosega.
Ti se kar vlači ven. Direktno in jasno si napisal, da se ti smeji, ko se jim podraži bencin in ne s kako nizkimi s stroški se ti voziš. Vse druge obkladaš z nevoščljivci, bi pa bilo dobro, da bi najprej pred svojim pragom spucal.

Sicer pa ti popolnoma privoščim nizko porabo in tudi pizdim čez dvig elektrike, namesto da bi se ti smejal. No, ti se pa smej naprej ko nam bodo spet dvignili cene goriva.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
AndY1: mojega vprašanja verejtno nisi razumel oz. si ga razumel, kot, da te žalim, v bistvu sem pa te čisto resno sparševal, v kolikem času boš prišel na nulo, kajti, ti si že sedaj dal mnogo več denarja za avto, sedaj ga pa šparaš na račun elektrike, vendar si ti v večjem minusu, kot če bi kupil primerljiv bencinski ali dizelski avto, kjer bi dal polovico manj, razumeš. Ti se smejiš, ko dražijo bencin...no, jaz se ne smejim, ko dražijo elektriko. Torej sklep; ti boš prišel na nulo z denarjem komaj čez nekaj časa, sedaj pa si v minusu v primerjavi z drugimi avti. Moraš vse gledat, ne samo, koliko ti pokuri na 100km.

Bom pa tudi jaz kupil avto na štrom, samo ne še sedaj. takrat, ko se ga bo dalo nafilati v 10 minutah in takrat, ko bo imel doseg čez 500km in da ne bo stal 30-40k€. Počakajmo še 10 let.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:

Ti se kar vlači ven. Direktno in jasno si napisal, da se ti smeji, ko se jim podraži bencin in ne s kako nizkimi s stroški se ti voziš. Vse druge obkladaš z nevoščljivci, bi pa bilo dobro, da bi najprej pred svojim pragom spucal.

Sicer pa ti popolnoma privoščim nizko porabo in tudi pizdim čez dvig elektrike, namesto da bi se ti smejal. No, ti se pa smej naprej ko nam bodo spet dvignili cene goriva.

Ampak jaz ne priden v temo o dvigu cen naftnih derivatov in trolam, kot so nekateri začeli tukaj, ko sem napisal, kako nizko porabo imam.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
AndY1: mojega vprašanja verejtno nisi razumel oz. si ga razumel, kot, da te žalim, v bistvu sem pa te čisto resno sparševal, v kolikem času boš prišel na nulo, kajti, ti si že sedaj dal mnogo več denarja za avto, sedaj ga pa šparaš na račun elektrike, vendar si ti v večjem minusu, kot če bi kupil primerljiv bencinski ali dizelski avto, kjer bi dal polovico manj, razumeš. Ti se smejiš, ko dražijo bencin...no, jaz se ne smejim, ko dražijo elektriko. Torej sklep; ti boš prišel na nulo z denarjem komaj čez nekaj časa, sedaj pa si v minusu v primerjavi z drugimi avti. Moraš vse gledat, ne samo, koliko ti pokuri na 100km.

Bom pa tudi jaz kupil avto na štrom, samo ne še sedaj. takrat, ko se ga bo dalo nafilati v 10 minutah in takrat, ko bo imel doseg čez 500km in da ne bo stal 30-40k€. Počakajmo še 10 let.

Imaš popolnoma prav. Za avto sem dal več in tudi na ta način plačal več DDVja in na ta način napolnil državno malho. Ampak sem pač geek, ki si rad privošči tehnološke novosti, tako kot sem se kupil Vectrix-a leta 2008. Če tako pomislim, se vozim na elektriko že skoraj 5 let.
Pri Amperi pa privarcujem cca. 2000eur/leto za gorivo.

Nazadnje urejeno:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Cca. 20.000km/leto. Trenutno sem, po 7.5 mesecih, pri 12.300km.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik Cash pravi:

Je pa tako, če ne delaš 500km/dan, v bistvu ne potrebuješ avtomobila, ki ima baterijski doseg 500km, ker to pomeni, da 90% časa naokoli voziš količino baterije, ki jo ne potrebuješ.
Če ti je dnevni doseg 200km dosega zadosti, potem potrebuješ baterijo kapacitete za 200km. Za daljše vožnje pa bo prav prišlo hitro polnjenje, recimo temu 5-10 minut. Itak se paše na vsakih 200km malo ustaviti in pretegniti noge, vmes nafilaš baterijo v tistih 10 minutah in greš naprej.
Cene pa bodo vsekakor padle in zmogljivosti povečale. Poglej, kje so bili mobilni telefoni 10 let nazaj, kje smo pa danes.