Proizvajalci goljufajo pri uradni porabi

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Seveda je tisti davek in meritve CO2 čisti nateg in ropanje državljanov. Še en način več za legalno lupljenje ljudi. Se spomnite dobrih deset let nazaj, kakšen halo so zagnali okoljevarstveniki, da se zaradi teh izpustov ozračje hudo segreva, da 2010 v Evropi ne bomo poznali več snega, pa to...? Ni snega...? Pa ni skoraj nič manj izpustov CO2. Pa en znanstvenik (se ne spomnim več imena), je dal uradne podatke ven, da ni ozračje nič bolj segreto, kot pred leti. Čisti nateg ib odiranje ljudi.

Se strinjam s tabo.
Ovčke pa tistim "znanstvenikom", ki so govorili kako bo to slabo za nas, dejansko verjamejo. Pač nimajo dosti v glavi, ker če bi imeli kaj v glavi bi lahko malo pobrskali po internetu in ugotovili, da je bila raven CO2 v preteklosti tudi na takih ravneh in tudi višjih. Če sem si prav zapomnil, menda po tem povečanju CO2 v ozračju pride do ledene dobe (ampak to po par tisoč letih ne kar iz danes na jutri). Pa če se grejo toliko o tem CO2-ju, zakaj se potem ne raje borijo proti temu, da bi končali izsekavat pragozd v Braziliji??? Tam ga izsekavajo zato, da se čim več soje prepelje po svetu, gradijo ceste in ne vem kaj še vse. Torej na eni strani hočejo obdavčevat državljane in jih tudi obdavčujejo (čeprav izpusti avtomobilov so najmanjši problem), na drugi strani pa pustijo da se izseka pragozd v BRA, ta pragozd pa naj bi bil t.i. "pljuča sveta".

En video o tem pragozdu:
https://www.youtube.com/watch?v=oBIA0lqfcN4&list=FLiYfChMVn9vZGFlUz4aSOjg&index=19

Vse tiste, ki so širili te kretenizme o CO2-ju bi morali zapret in dat kazni!

Pa še to: če se toliko borijo proti CO2, zakaj potem ne ukinejo avtov, ki jih poganjajo pogonska goriva in ne pripeljejo elektrike v avte?? Pa ne mi rečt, da to ni razvito, ker je razvito že vsaj 40 let!! In to MINIMUM 40 let. Zakaj ne uporabijo kake Tesline ideje o elektriki in vsem ostalem? Kaj a je Tesla prepameten za vse znanstvenike al kako?
Tisti, ki verjame tej pravljici o CO2 mu res ni pomoči.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Če se ne motim je bil pred kar nekaj leti v ameriki razvit avto na elektriko ki je imel doolg domet pa skor nič vzdrževanja....samo jih je potem kupil GM in so vse avte poklicali nazaj in jih tudi ljudem zamenjali z bencinskimi...električne pa so vse uničili.

Je bila neka oddaja nekoč ampak se ne spomnim več katera.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.210
1.381
113
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:
Če se ne motim je bil pred kar nekaj leti v ameriki razvit avto na elektriko ki je imel doolg domet pa skor nič vzdrževanja....samo jih je potem kupil GM in so vse avte poklicali nazaj in jih tudi ljudem zamenjali z bencinskimi...električne pa so vse uničili.

Je bila neka oddaja nekoč ampak se ne spomnim več katera.

2 dela oddaje sta

Poglej še drugega. Se splača

1. del:
Who Killed the Electric Car?

2.del:
Revenge of the Electric Car

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
in po tem kar se je praktično dogajalo pred 15-imi leti se še vedno delajo "francoze" in kao ne znajo nareedit električnega avta z dolgom dometom in nič stroškov.

Nas goljufajo na vseh straneh ,od cen avtov, bencina ,porabe ,servisev in na koncu registracije.

Zakaj mi ne odpre tistega linka v prvem postu od original porabe...me zanima koliko ima astra g 1.6 16v .

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Saj takega z dolgim dometom še vedno ni. Razen če je 100 km za koga "dolgo".
Za mesto je sicer OK.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.156
3.628
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:
in po tem kar se je praktično dogajalo pred 15-imi leti se še vedno delajo "francoze" in kao ne znajo nareedit električnega avta z dolgom dometom in nič stroškov.
Saj ga tudi takrat niso znali. Vse skupaj je bila samo propaganda, avto pa so umaknili, ker je bil neuporaben in nevaren.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Citat:
Uporabnik jolko pravi:
Saj takega z dolgim dometom še vedno ni. Razen če je 100 km za koga "dolgo".
Za mesto je sicer OK.
Tesla S ima domet do 480km, če se ne motim...

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Jp.

No, moja trenutna Lifetime poraba je 0.80k/100km + elektrika. narejenih imam nekaj čez 12.000km. Deklarirana za Opel Ampero je 1.2l/100km.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Koliko ima porabe od Kranjske Gore do Vršiča, če štartaš iz Ljubljane?

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
In, v kolikem času se ti bodo povrnili stroški glede tega, da je avto 2x dražji od navadnega?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Preberi si AvtoMagazin par številk nazaj in boš videl.

Da pa se ne boš preveč napihoval, ti lahko povem, da dražji kot je bencin, prej se mi bo povrnilo. Meni se samo smeje, ko vam podražijo bencin.

Nazadnje urejeno:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Koliko ima porabe od Kranjske Gore do Vršiča, če štartaš iz Ljubljane?

Se ne moreš sprijazniti z nizko porabe Ampere? Tako boli?

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Pa da birokrati uvedejo še trošarino na štrom. Prekladanje papirja iz levega v desni lajdlc stane.
smile-1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
So jo že ta mesec. Ampak ker je bil že nekajkrat podražen bencin in ostalo, se še vedno razmerje povečuje v mojo korist.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.156
3.628
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
In, v kolikem času se ti bodo povrnili stroški glede tega, da je avto 2x dražji od navadnega?
Kako misliš 2x dražji od navadnega? Navadne Ampere se ne dobi.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Verjetno je mislil s kakšnim primerljivim avtom, primerljive opreme. V AvtoMagazinu je to primerjano z Golf7 2.0 TDI BM DSG, mislim da Highline.

Nazadnje urejeno:

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
So jo že ta mesec. Ampak ker je bil že nekajkrat podražen bencin in ostalo, se še vedno razmerje povečuje v mojo korist.
Počakaj, da za avtomobile na štrom uvedejo ali takšno trošarino na energijo kot jo plačujemo "bencinarji" ali pa sorazmerno večjo cestnino. Če uporabljaš cestno infrastrukturo, potem jo še plačuj!

sad

Guru
24. avg 2007
21.036
9.672
113
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Preberi si AvtoMagazin par številk nazaj in boš videl.

Da pa se ne boš preveč napihoval, ti lahko povem, da dražji kot je bencin, prej se mi bo povrnilo. Meni se samo smeje, ko vam podražijo bencin.
Zanimivo, da se ti smeje. Ko ti bodo s 1.3 dvignili elektriko se ti bo tudi smejalo?
Ali naj se mi tebi smejimo. Loleki v Sloveniji se vsi en drugemu smejite, zato pa smo kjer smo.