Poštnina

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si

grin1.gif

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Krajevne manjše pošte imajo 2x na dan po 2,5h delovnega časa !

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.152
6.965
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Seveda se ni dosti spremenilo! Pa se kdo vpraša zakaj? Zato, ker je lastnik država, ki ne vlaga nič...
Ne drži. Pošta je ogromno investirala v nov informacijski sistem, ki pa deluje slabše kot prejšnji. Prej je vpisala davčno in so se ostali podatki sami izpolnili. Sedaj mora vse podatke vnesti ročno. In na vsaki pošti imajo svojo bazo.
Tale baza mi pa res ni jasno.
Kako hudiča ne morejo davčne imeti vse poslovalnice če je enkrat vpisana. Kot bi imel za vsak Mercator svojo piko....
bonk.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.707
9.908
113
40
MB
si že probal v dveh različnih mercatorjih vzet original račun ?
grin1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.152
6.965
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Po moje Pošta cilja predvsem na zaposlene na poštah, to je že kar lepo število. Tako kot pri prodaji blaga, ko se zaposleni bašejo s čokoladkami in piškoti, da naredijo normo.
A to je zdravo prehranjevanje?
Sicer pa: Kitajci najbrž slovenski Pošti nič ne plačajo za njihove pošiljke ali pač?
Kupnina za izdelek in pošiljka s Kitajske me je namreč stala manj kot poštnina za pismo do soseda čez cesto.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.707
9.908
113
40
MB
skup potegnejo kdo je komu kolko pošiljk posredoval pa se višek plača
grin1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.093
113
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:Pošta je še v časih Jugoslavije, dosti se ni spremenilo od takrat. Npr. podpisati se na elektronsko tablico namesto v en blok papirja je nemogoče, dobiti SMS ali klic namesto listka v kaslc, nemogoče, poslati nekaj z odkupnino brez da 5x pišeš iste podatke na listke, nemogoče, itd.
Bolj ali manj neumne ideje. Elektronska tablica je smiselna, če imaš dokumentni sistem (zakaj bi ga Pošta rabila za to, koliko bo prihranila?) in predvsem, če imaš prijatelja dobavitelja take opreme, ki bo s poslom s Pošto udobno preživel nekaj poslovnih let. To slednje bo edino ključno, ko se bo na Pošti to vpeljalo.
SMS-i, klici: ali si res želimo, da Pošta vodi register osebnih podatkov skupaj s telefonskimi številkami? Kaj na to reče informacijski pooblaščenec?
Na tem forumu se precej benti čez storitve Pošte. Z njimi nimam nobenih težav. Ko mi je Pošta pripeljala sušilni stroj, mi je njihov zaposleni sam predlagal, da ga spraviva dve nadstropji više. Mami sta poštarja štedilnik tudi dostavila v kuhinjo.
Včasih mora človek razmisliti, kaj je z njim narobe, da ima težave z drugimi.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.091
3.593
113
41
Lj
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:Pošta je še v časih Jugoslavije, dosti se ni spremenilo od takrat. Npr. podpisati se na elektronsko tablico namesto v en blok papirja je nemogoče, dobiti SMS ali klic namesto listka v kaslc, nemogoče, poslati nekaj z odkupnino brez da 5x pišeš iste podatke na listke, nemogoče, itd.
Bolj ali manj neumne ideje. Elektronska tablica je smiselna, če imaš dokumentni sistem (zakaj bi ga Pošta rabila za to, koliko bo prihranila?) in predvsem, če imaš prijatelja dobavitelja take opreme, ki bo s poslom s Pošto udobno preživel nekaj poslovnih let. To slednje bo edino ključno, ko se bo na Pošti to vpeljalo.
SMS-i, klici: ali si res želimo, da Pošta vodi register osebnih podatkov skupaj s telefonskimi številkami? Kaj na to reče informacijski pooblaščenec?
Na tem forumu se precej benti čez storitve Pošte. Z njimi nimam nobenih težav. Ko mi je Pošta pripeljala sušilni stroj, mi je njihov zaposleni sam predlagal, da ga spraviva dve nadstropji više. Mami sta poštarja štedilnik tudi dostavila v kuhinjo.

Se pravi ker so tebi in familiji poštarji naredili uslugo (korupcija?) sedaj posplošuješ, da je vse v redu.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.707
9.908
113
40
MB
v bistvu ni korupcija, gospodinjske aparate ti morejo prinest/pripeljat do vhoda v stanovanje

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.093
113
Gre za hišo. Še nobena druga dostavna služba mi ni spravila aparata dalje kot na dvorišče ali v garažo, ki je v istem nivoju.
Sicer pa dvomim, da tvoje pisanje sploh drži, ker imajo ponekod posebej doplačilo za dostavo za vnos v stanovanje ali višje nadstropje. Vsaj pred leti je bilo tako in ta dva dogodka sta bila oba pred leti. Tega nisem doplačal.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.707
9.908
113
40
MB
pravim za pošto slovenije, ko so še bili dostavljalec za GA, zato sta stroje vedno tudi dva dostavljala

stroj je bilo treba dostavit v objekt, brezplačno odpeljat pakirno embalažo, za doplačilo pa še star aparat.

kolk se je to striktno izvajalo ne vem, vsaj v mb, kjer se dostava vrši iz plcja, se je delalo tak
smile-1.gif

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.059
74
48
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:

Jest sem takoj za SMS, pa tudi če bi bilo plačljivo (razumna cena seveda). Primer: Greš s šihta z avtom mimo pošte domov. Doma te čaka v nabiralniku "analogni" listek, da te čaka paket na pošti. Pa spet v avto in nazaj do pošte. SMS ali email bi bil torej po tvoje neumna ideja?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.152
6.965
113
pri taščici
Pa saj na vsaki nagradni igri prostovoljno daš svoje podatke. Že nekaj časa razmišljam da bi lokalnemu poštarju rekel za GSM cifro ali pa mu svojo dal. Bi kdaj hitro kaj rešila če bi imel njegov gsm.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Pa saj na vsaki nagradni igri prostovoljno daš svoje podatke. Že nekaj časa razmišljam da bi lokalnemu poštarju rekel za GSM cifro ali pa mu svojo dal. Bi kdaj hitro kaj rešila če bi imel njegov gsm.
Ja, itak, da ti bo svojo privat cifro dal!
crazy1.gif

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik Matic78 pravi:
WTF a je to hec al je pa pošta na kakem Ižu ali pa Silbi?

Silba
aplauz.gif

Radno vrijeme van sezone: pon - pet dan 1 8-17 dan 2,3,4,5 8-13.30,
Radno vrijeme u sezoni: pon - pet 8-12 18-21 , sub 8-12,

Odprto več kot marsikatera Slo. poslovalnica
grims-1.gif