Poštnina

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.570
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Kot da drugi ne plačujejo provizije. Pa se noben ne poslužuje takega trapastega načina.
Je v sistemu Pošte kar logika. Če ti prideš plačaš položnico za 100eur, zasluži pošta pri tem le 1eur provizije. Plačilo s kartico pa bi jim predstavljalo od 3 do 10eur stroška.
smirk-1.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.013
6.194
113
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Žal jemljejo na pošti vsako plačilo s kartico, kot dvig gotovine. Zakaj imajo tako bedasto ureditev, pa ne vem.

Kot da nebi bilo 4 poste pred teboj razloženo. Saj ni na drugi strani le 4 poste nad tebo.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Zato, ker je tisti pred mano spraševal, koliko bi ga na pošti drapnili, če bi plačal z MC. Sem mu še enkrat razložil, pa kaj zato?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.706
9.908
113
40
MB
10 eur stroška za plačilo 100 € ? pri 600+ poslovalnicah po celi sloveniji ?

come on ...
smirk-1.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Res dinozaver. Gremo raje tehnološko, moderno: najprej na bankomat po denar, pardon, po dinozavra, potem pa na pošto plačati. Zakaj bi šel samo plačati, če lahko to urediš moderno...
Da ne omenim lokalov: nisem še videl, da gotovine ne bi jemali, da pa kartice ne, pa že večkrat. Ampak ni problema, popiješ zapitek, greš moderno do prvega bankomata po saj vemo kaj, potem pa nazaj plačati.

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Lokalov, ki so cash-only se v velokem loku izognem. Je dovolj drugih ki operirajo s plastiko. Na pošti... Hja, položnic in računov ne plačujem tam, po povzetju ne naročam (predragi stroški...)

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Kot da drugi ne plačujejo provizije. Pa se noben ne poslužuje takega trapastega načina.

Pa bi se ga lahko, na ta način tisti z gotovino ne plačujemo 3% dražje, zaradi komotkovičev s karticami.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Lokalov, ki so cash-only se v velokem loku izognem. Je dovolj drugih ki operirajo s plastiko. Na pošti... Hja, položnic in računov ne plačujem tam, po povzetju ne naročam (predragi stroški...)
Predvidevam, da na vprašanje natakarice, kaj lahko prinese, ti odgovoriš z vprašanjem lahko plačam s kartico in (seveda v odvisnosti od pritrdilnega odgovora...) šele potem naročiš pijačo...

Pa še ena neumesna: včeraj grem tankat na OMV, dve blagajni, na vsaki ena stranka, jaz čakam ''vmes'', kjer bo prej... na desni ženska srednjih let... prva kartica ne dela, druga kartica ne dela, poskusiva znova, spet ne dela, brska po denarnici, na koncu najde tisih 47€... hitrost moderne tehnologije, plača pa z dinozavrom. Na levi starejši gospod, plačuje s kartico... in traja... traja... nakar ugotovita skupaj s prodajalko, da je v napačno napravo tipkal pin, ne vem sicer zakaj sta tam bile dve podobni škatlici... in potem se gospod nasmeji svoji napaki, se obrne še proti meni in lepo počasi pove, da se je zmotil in nato spet lepo počasi tipka po ''pravi škatli''.
Končali sta obe stranki približno ob istem času, vmes bi lahko pojedel sendvič, nato sem vrgel 103€ pri blagajni, štirica, je v redu, v redu, hvala in nasvidenje, gospod, še pike za skodelice, ne potrebujem in že sem bil v avtu...

Nazadnje urejeno:

Pbutec

20. jul 2007
15.194
3.570
113
Marlbor
Vabljen danes še v Mercator, kjer imajo upokojenci popust in je obvezna uporaba Pika kartice.
hysterical-1.gif

Pbutec

20. jul 2007
15.194
3.570
113
Marlbor
V tem njihovem pika sistemu, so 3 ozka grla ... najprej klepetava blagajničarka, potem počasni upokojenec, potem pa še 2x bolj počasni sistem za obdelavo kartice.
bonk.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Ni klepetava blagajničarka, to je kulturni odnos, Ne pa Lidl in Hofer, ko lahko hitro zaključiš nakup. Kartice pa kot kartice. Tehnologija, ne dinozaver.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Pa saj na vsaki nagradni igri prostovoljno daš svoje podatke. Že nekaj časa razmišljam da bi lokalnemu poštarju rekel za GSM cifro ali pa mu svojo dal. Bi kdaj hitro kaj rešila če bi imel njegov gsm.
Ja, itak, da ti bo svojo privat cifro dal!
crazy1.gif

Mene pokliče na mobitel, pa mu ga nisem kdaj dal. Je bil pa verjetno že kdaj prej na kaki pošiljki napisan.

Se mi je že zgodilo, da sem bil doma in nisem slišal zvonca, pa me je po mobitelu poklical, če paket pred vrati pusti...

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Pa saj na vsaki nagradni igri prostovoljno daš svoje podatke. Že nekaj časa razmišljam da bi lokalnemu poštarju rekel za GSM cifro ali pa mu svojo dal. Bi kdaj hitro kaj rešila če bi imel njegov gsm.
Ja, itak, da ti bo svojo privat cifro dal!
crazy1.gif

Mene pokliče na mobitel, pa mu ga nisem kdaj dal. Je bil pa verjetno že kdaj prej na kaki pošiljki napisan.

Se mi je že zgodilo, da sem bil doma in nisem slišal zvonca, pa me je po mobitelu poklical, če paket pred vrati pusti...
Od sedaj naprej bo to postalo praksa. Vsi poštarji naj bi namreč postopoma dobili telefone , s katerimi bi pred dostavo paketov poklicali stranke.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
A si vzel račun ali si naredil davčni prekršek?
Bo voda v gorivu boš kako dokazoval odgovornost trgovca z gorivom?
Za take patrone kot si ti bi bilo najbolje narediti točenje mrd vožnjo, kot imajo bojna letala v zraku...
In prav rad take kljukce hebem v glavo... Počasi, prav počasi izvlečem pravo kartico in še počasneje odtipkam PIN... Potem pa še LOTO vplačam, pa malo počvekam... zato da vas živciram...
evil.gif
Potrpežljivost je vrlina...
Glede lokala... Vsi ki sprejemajo plastiko imajo na vratih nalepke... Tisti ki pa nimajo pa obvoz... Ni nikjer košta in kofe tok vrhunski da bi naredil izjemo.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.811
561
113
42
povsod malo
Mi je poba od dpd pustil paket na pošti, ker me ni mogle priklicat pa me včasih kličejo ko da imam miljone doma pa lovi me po Sloveniji kot, da talam miljone. No grem na pošto in preden sem prevzel paket je traaaaaaajalo
cry12bpy.gif
2x sem se moral podpisat pa ne vem koliko je mogla izpolnit ker mi je totalno nelogično ker je poskenirala črtno kodo isto ko kurir pip! plačam se podpišem v okenček in srečno vožnjo. Skratka pošta je dinozaver.
Da ne omenjam ko mi je crknu računalnik in sem mogel na Slovaško plačat preko položnice.
uf-1.gif
7 minut so rabile tri.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Ni klepetava blagajničarka, to je kulturni odnos, Ne pa Lidl in Hofer, ko lahko hitro zaključiš nakup. Kartice pa kot kartice. Tehnologija, ne dinozaver.

Klepeta se s kelnarco za šankom, ne pa delavko na blagajni
smirk-1.gif

Odnos, ki ga jaz pričakujem v trgovini:
-> "Dober dan!"
-> skeniranje artiklov
-> "Skupaj bo tole xx€, gotovina ali kartica?"
-> plačaš, "Hvala" in greš.

Ne vem, za kaj imate eni potrebo da bi točka 2.) iz nekakšne vljudnosti (do koga že?) trajala dlje kot je to nujno potrebno. Meni, ki sem naslednji v vrsti je dosti bolj nevljudno, da blagajničarka klepeta z babico pred mano, kot je lahko vljudno, da se bo pogovarjala z mano
tongue-1.gif

Sicer pa, kar se tiče pošte... ali po tej logiki tudi svojim komitentom računajo kake provizije? Za pbs maestro upam da ne, ampak če imajo pa plačilno kartico se zgodi pa kaj
17758-icon_confused.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ko se bodo tovornjakarji DRŽALI PREDPISOV me tudi ne bodo motili... Tako pa... Ekalentno kršijo predpise dan na dan. Cona 30? Kaj je to?