Pošta Slovenije ponovno zmagala!

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Eh, saj še en let ni, odkar so jo poslali
grin1.gif

No, res pa je tudi, da bi jo Pony Express dostavil prej, pa četudi bi 5x obkrožil Zemljo...
Bo Car povedal, kako pa kaj.
grims-1.gif

(pomojem se je v kakem avtomatu zataknila, potem so pa imeli remont, jo našli in poslali naprej. Jaz sem za kolega, ki nima kreditne, naročil ene špegle iz osovraženih zda (zdaj so še bolj osovražene!) in tracking se je ustavil na Jamajki, kjer je še danes (kmalu bo pol leta). Gre za nekakšne kolesarske špegle z dioptrijo, ki morebitnemu lopovu ama nč ne koristijo...)
Normalna stvar, nekaj me zdravje hebe zadnje čase, pol je pa tako!
Resno pa je to skoraj nemogoče. Samo na brzino, sem že 100x sicer povedal, 99% pošte oddane v Sloveniji je naslednji delovni dan dostavljena. Naslednji dan, ne naslednje leto! Obstajata samo dve možnosti, ali se je nekam zataknila na kakšno bolj nevidno mesto ali pa je fora kje v pošiljatelju... Lahko prilimaš sliko, recimo žig?

Glede na žig so ti jo poslali že leta 1319
hysterical-1.gif

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik mobifrik99 pravi:
HrabiaMol, verjetno je priračunal še kake storitve, odkupnina ali kaj takega.

Car, verjetno mi iz Španije ne spravi Pošta Slovenije paketa do mene ali o čem ti govoriš? :D

Nekdo je napisal, da je dobil paket iz Slovenije za 20€ in se mu to zdi ugodno...Več kot očitno še ni bil v službi, da bi znal kaj je to 20€, drugače se mu to ne bi zdelo ugodno....
Pošta ti ga dostavi na dom, se pravi, da pri paketih iz tujine "ne zamoči" in jih takoj dostavi, domače pakete pa valja po skladiščih...

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.462
580
113
44
Še vedno Rdeči revirji
Edina prednost pošte, je da, če te ni doma, te paket počaka na lokalni pošti. Pa še pri tem je zadnje čase problem. Krčijo število poštarjev in nekaj reorganizirajo, potem pa te paket ali priporočena pošta za podpisat prvi dan čaka na nekakšni lokalni glavni pošti, naslednji da pa na tvoji pošti. Drugače pa sem ravno danes prejel paket od mimovrste, ki je šel na pošto v petek, kar je za moje pojme sramota za pošto. UPS paket iz Velike Britanije v Slovenijo dostavi v manj kot 24 urah. Zelo konkretno v službi nabavljamo določene zadeve pri Farnellu, če je zaloga v VB in naročilo oddano nekje do 16h, potem je paket oddan do 20h, naslednji dan zjutraj na Brniku, ob cca 11h pa na firmi, pa nismo v Ljubljani.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Citat:
Uporabnik mobifrik99 pravi:
HrabiaMol, verjetno je priračunal še kake storitve, odkupnina ali kaj takega.

Car, verjetno mi iz Španije ne spravi Pošta Slovenije paketa do mene ali o čem ti govoriš? :D

Nekdo je napisal, da je dobil paket iz Slovenije za 20€ in se mu to zdi ugodno...Več kot očitno še ni bil v službi, da bi znal kaj je to 20€, drugače se mu to ne bi zdelo ugodno....
Pošta ti ga dostavi na dom, se pravi, da pri paketih iz tujine "ne zamoči" in jih takoj dostavi, domače pakete pa valja po skladiščih...

E, hebi ga, če te hebe bralno razumevanje in ti ni jasno, da ne šimfam hitrosti dostavi
bonk.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
Edina prednost pošte, je da, če te ni doma, te paket počaka na lokalni pošti. Pa še pri tem je zadnje čase problem. Krčijo število poštarjev in nekaj reorganizirajo, potem pa te paket ali priporočena pošta za podpisat prvi dan čaka na nekakšni lokalni glavni pošti, naslednji da pa na tvoji pošti. Drugače pa sem ravno danes prejel paket od mimovrste, ki je šel na pošto v petek, kar je za moje pojme sramota za pošto. UPS paket iz Velike Britanije v Slovenijo dostavi v manj kot 24 urah. Zelo konkretno v službi nabavljamo določene zadeve pri Farnellu, če je zaloga v VB in naročilo oddano nekje do 16h, potem je paket oddan do 20h, naslednji dan zjutraj na Brniku, ob cca 11h pa na firmi, pa nismo v Ljubljani.

Pa razen za ekstremne pakete, ta service stane 5€+ddv
grin1.gif
Toliko o cenah...

Mene moti pri dostavljalcih edino to, da ne morem sam prevzet paketa ob poljubni uri, kot to lahko naredim pri pošti. Z dostavljalci od GLS sem imel enkrat malo komedij, ko sem hotel priti v skladišče prevzet in smo se dogovarjali, kdaj bo sploh kdo tam (ker imam smotan delovnik
tongue-1.gif

lp

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Wtf? Pa si ti kdaj poskusil poslati 5kg tezek paket nekam. 20 eurov je cist ok cena... In ja, sem v sluzbi,in za 20 eurov delam glih nekje pol ure, al pa se to ne...

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Zadnjic se je zgodilo, da sem se nakljucno peljal proti mestu in videl postarski tovornjak, da je odpeljal okoli 18. ure. Zdelo se mi je precej cudno. No, drugi dan so 3 stranke klicale, da poste ni bilo. Mi posto vedno oddajamo cca 18.45 :D So se pa potrudili in vse te pakete poslali naprej s hitro posto, tako da so vseeno prejeli - malo kasneje.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:

Pa razen za ekstremne pakete, ta service stane 5€+ddv
grin1.gif
Toliko o cenah...

Mene moti pri dostavljalcih edino to, da ne morem sam prevzet paketa ob poljubni uri, kot to lahko naredim pri pošti. Z dostavljalci od GLS sem imel enkrat malo komedij, ko sem hotel priti v skladišče prevzet in smo se dogovarjali, kdaj bo sploh kdo tam (ker imam smotan delovnik
tongue-1.gif

lp

Jaz jim rečem naj mi pustijo na lokalnem OMV, morda ti kdaj pride prav.

http://m.omv.si/portal/01/si/o...etno_storitvijo

poleg tega uporabljajo še trafike 3dva pa še nekaj drugih stvari.. samo to skoraj nihče ne ve.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
gls se mogoče rahlo popravlja.
sedaj jim rečem naj mi kar v bigbangu pustijo. mi je še bolj kot pošta - ni problem parking, ni vrste za čakat, plačam s kartico brez, da menjam okence...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.191
6.989
113
pri taščici
Bom videl če bo gls v tretje našel mojo hišo. sedaj sem paket dvakrat prevzel pri sosedu. Očitno sem dobro skrit, kljub temu da mu po telefonu jasno povem kje mora zaviti. ampak on ima vendar navigacijo, jaz pa butelj mu razlagam kako se pride do mene.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Glede na informacije iz prve roke lahko povem, da GLS precej dela na kvaliteti, močno pa širi tudi mrežo svojih ParcelShopov, kar je bila do sedaj njihova velika pomankljivost.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.095
3.598
113
41
Lj
Mene zanima kak tracking sistem imajo to na Pošti, da ko pošljem paket v ZDA mi že več kot en teden piše:

Datum Pošta Opis
06.10.2014 1*** Ljubljana Pošiljka sprejeta na pošti
06.10.2014 SILJUA Odprava v naslovno državo [Podatek prispel iz mednarodnega sistema]

In jaz kupcu iz ZDA dam tracking number da bo kao spremljal paket in to je vse kar vidi, mislim kar malo sram me je da sem sploh omenil da je tracked package.
Isto se mi je dogajalo s paketi v Nemčijo.

Nazadnje urejeno:

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Fak no, jaz res ne zastopm, zakaj se ne pritožte, da niste prejel paketa. Če si ti prejemnik in te ne pokliče, ker ne najde hiše, ampak da sosedu za podpisat, jaz gladko kličem na GLS in povem, da paketa nisem dobil.
Vsaka pošilja je zavarovana in ko bodo prvič colal €, bodo naslednjič bolj pazljivi.
Gls, preden podpišeš, si on to elektronsko v dlančnik vpiše. Ti mu lahko poveš katerikoli priimk, osebne mu nisi dolžan pokazat. Al ti bo verjel, al nej pa druzga najde za podpisat. Če pa pride do komplikacij, se sosed predstav in pove, da to ni njegov priimek in ne njegov podpis. Verjemi, ko bi takole izigral 1000€ vredno pošiljko, bi se hitr umiril
smile-1.gif