Pošta Slovenije ponovno zmagala!

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Danes sem dobil pošto (čestitko), poslano iz MB v LJ 28.10.2013.
aplauz.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Eh, saj še en let ni, odkar so jo poslali
grin1.gif

No, res pa je tudi, da bi jo Pony Express dostavil prej, pa četudi bi 5x obkrožil Zemljo...
Bo Car povedal, kako pa kaj.
grims-1.gif

(pomojem se je v kakem avtomatu zataknila, potem so pa imeli remont, jo našli in poslali naprej. Jaz sem za kolega, ki nima kreditne, naročil ene špegle iz osovraženih zda (zdaj so še bolj osovražene!) in tracking se je ustavil na Jamajki, kjer je še danes (kmalu bo pol leta). Gre za nekakšne kolesarske špegle z dioptrijo, ki morebitnemu lopovu ama nč ne koristijo...)

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Da ne omenjamo kako so spet bolano podražili storitve s 1. avgustom. Pride že ceneje pošiljka par 10 kg iz anglije kot malo večje pismo iz Lj v Kr....

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
grin1.gif

No, res pa je tudi, da bi jo Pony Express dostavil prej, pa četudi bi 5x obkrožil Zemljo...
grims-1.gif

(pomojem se je v kakem avtomatu zataknila, potem so pa imeli remont, jo našli in poslali naprej. Jaz sem za kolega, ki nima kreditne, naročil ene špegle iz osovraženih zda (zdaj so še bolj osovražene!) in tracking se je ustavil na Jamajki, kjer je še danes (kmalu bo pol leta). Gre za nekakšne kolesarske špegle z dioptrijo, ki morebitnemu lopovu ama nč ne koristijo...)
Normalna stvar, nekaj me zdravje hebe zadnje čase, pol je pa tako!
Resno pa je to skoraj nemogoče. Samo na brzino, sem že 100x sicer povedal, 99% pošte oddane v Sloveniji je naslednji delovni dan dostavljena. Naslednji dan, ne naslednje leto! Obstajata samo dve možnosti, ali se je nekam zataknila na kakšno bolj nevidno mesto ali pa je fora kje v pošiljatelju... Lahko prilimaš sliko, recimo žig?

erikson

Guru
25. avg 2007
22.726
6.501
113
To je Jamaica, New York (tam ima USPS sortirni center / carinsko pošto). Od tam gre naprej v tujino, tako da je to zadnja lokacija v ZDA.

Je šlo morda za ponaredek?

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Ja, za te cene in razdalje, ki jo mora premagati pošta v Sloveniji pa res ni nobeno presenečenje, da je naslednji dan pošta že na naslovu.

Kaj potem reči, ko dobiš iz evropskih držav paket, ki je v 4-5 dni pri tebi pa daš par eurov.

Ni problem v Sloveniji kvaliteta storitev, problem je cena, ki bi morala biti vsaj 20% manjša.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.434
5.663
113
Dej povej raj da se zmer cevapov pa cvizla nis dal na mizo...pa ti zato nisem se posravfal mopeda
tongue-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.190
6.989
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Hoci pravi:
Da ne omenjamo kako so spet bolano podražili storitve s 1. avgustom. Pride že ceneje pošiljka par 10 kg iz anglije kot malo večje pismo iz Lj v Kr....
Tole pa lahko potrdim. Dobro kilo težak paket, 5+ evrov v notranjem prometu.
Škoda, ker nisem zadnjič vprašal koliko bi stal 3,8kg paket v nemčijo. Kot sem nekaj gledal cenik, bi šlo skoraj proti 50 evrom?! Še dobro da je prodajalec -nemec plačal dhl poštnino, ker je poslal napačno. Na ebayu jo on zaračuna 9,90 evra.
Za enkrat zaračunano jo bo sedaj plačal 3x.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik mobifrik99 pravi:
Ja, za te cene in razdalje, ki jo mora premagati pošta v Sloveniji pa res ni nobeno presenečenje, da je naslednji dan pošta že na naslovu.

Kaj potem reči, ko dobiš iz evropskih držav paket, ki je v 4-5 dni pri tebi pa daš par eurov.

Ni problem v Sloveniji kvaliteta storitev, problem je cena, ki bi morala biti vsaj 20% manjša.
Ne da se mi preveč gonit eno in isto, ampak ok: Lej, če pride paket iz tujine tako hitro in ga dostavi Pošta je ok, če pa hodi iz enega v drugi konc Slovenije, pa ni ok? Pa saj dostavljač je isti v tem primeru,a ne?
Kar pa se tiče cene, pošta ima najnižjo ceno prenosa pisem v Evropi, če ne že na svetu, pa ima tudi tukaj konkurenco(ni monopolist, pa prosim, ne spet o tem), pri prenosu paketov pa sploh. Torej, če je nekomu cena prenosov paketov prevelika, vojla, obstajajo tudi druge firme, cenejše itd. Zadnje čase malo bolj spoznavam posel z paketi, poslovne uporabnike predvsem, kaj naj rečem, veliko jih je odšlo h konkurenci, kar nekaj jih je tudi že prišlo nazaj. Po feedbacku sodeč jih motijo malo višje cene pri Pošti, po drugi strani pa je pri resnih firmah prevladala kvaliteta Pošte in so prišli nazaj. Pa prosim brez raznih bedastih komentarjev, to niso moje besede, to so mnenja uporabnikov storitev.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
No se mal pohvale, ta stara dva sta mi neki poslala na irsko, nekaj cez pet kil, paket 35x35x35 ( od oka), cena 20 eur. Pa v 4ih dneh je blo pr men. Men se zdi to precej v redu...

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
To je Jamaica, New York (tam ima USPS sortirni center / carinsko pošto). Od tam gre naprej v tujino, tako da je to zadnja lokacija v ZDA.

Je šlo morda za ponaredek?
Aha. Jaz sem mislil, da pošiljajo prek Jamajke
grin1.gif

Ni šlo za ponaredek. Po enem mesecu je dobavitelju/proizvajalcu/izdelovalcu poslal pritožbo in nove špegle so bile tu v treh tednih. Isti naslov, ista vsebina, ista pošta, vse isto.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.551
5.106
113
Se strinjam. Za cene sicer ne vem, vendar je zame Pošta zaenkrat še zmeraj najboljša dostava. Če me ni doma, lahko dvignem na pošti. Zadnjič sem sicer dobil preko neke dostavne službe paket in so tudi oni začeli s tem, da imajo v kraju neko stalno točko, kjer ti paket pustijo. Da o tem, da se je poštar sam ponudil, da pralni stroj spraviva v gornje nadstropje niti ne govorim.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.427
5.000
113
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
aplauz.gif

Velik pošte pošljemo/prejmemo v SLO in vedno pride na destinacijo naslednji dan, če je oddana pravočasno...

Se pa zgodi da so težave s pošto nekje iz MB, ker vedno prihaja z par dnevno zamudo, no pa ni problem v pošti ampak
v tej osebi, ki si zmisli da je dal na pošto pravočasno... žigi na kuverti pa pač ne lažejo...

p.s. morda je kakšen soseda ko je brskal pri sebi našel kakšno staro kartico, ki jo je pomotoma dobil in le to po slabem letu
vrgel v tvoj kaselc?

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Po feedbacku sodeč jih motijo malo višje cene pri Pošti, po drugi strani pa je pri resnih firmah prevladala kvaliteta Pošte in so prišli nazaj. Pa prosim brez raznih bedastih komentarjev, to niso moje besede, to so mnenja uporabnikov storitev.
Kar se tiče paketne dostave, jo Pošta v kurtzu... Nekomu prodaš štedilnik, pa pride do naslovnika s polomljenim steklom na vratih pečice, kljub temu, da je bil kvalitetno zapakiran (s stiroporom in folijo) ter z vsemi možnimi nalepkami za lomljivost. Vzrok za tole pa je, da šoferji kombijev ne vidijo ležečih policajev, lukenj, znakov za omejitve hitrosti ipd.
Glede na to, koliko poškodovanega blaga ima Pošta v svojih skladiščih, ne bi mogel govorit ravno o kvalitetnih storitvah.
smirk-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
grin1.gif

grims-1.gif

Normalna stvar, nekaj me zdravje hebe zadnje čase, pol je pa tako!
Resno pa je to skoraj nemogoče. Samo na brzino, sem že 100x sicer povedal, 99% pošte oddane v Sloveniji je naslednji delovni dan dostavljena. Naslednji dan, ne naslednje leto! Obstajata samo dve možnosti, ali se je nekam zataknila na kakšno bolj nevidno mesto ali pa je fora kje v pošiljatelju... Lahko prilimaš sliko, recimo žig?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
aplauz.gif

Velik pošte pošljemo/prejmemo v SLO in vedno pride na destinacijo naslednji dan, če je oddana pravočasno...

Se pa zgodi da so težave s pošto nekje iz MB, ker vedno prihaja z par dnevno zamudo, no pa ni problem v pošti ampak
v tej osebi, ki si zmisli da je dal na pošto pravočasno... žigi na kuverti pa pač ne lažejo...

p.s. morda je kakšen soseda ko je brskal pri sebi našel kakšno staro kartico, ki jo je pomotoma dobil in le to po slabem letu
vrgel v tvoj kaselc?

Nebi rekel, ker nas poštar že več let pozna, pa še 30 bajt je vse skup v tem kraju, tako da bi jo že prej vrnili.

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik Hoci pravi:
Tole pa lahko potrdim. Dobro kilo težak paket, 5+ evrov v notranjem prometu.
Škoda, ker nisem zadnjič vprašal koliko bi stal 3,8kg paket v nemčijo. Kot sem nekaj gledal cenik, bi šlo skoraj proti 50 evrom?! Še dobro da je prodajalec -nemec plačal dhl poštnino, ker je poslal napačno. Na ebayu jo on zaračuna 9,90 evra.
Za enkrat zaračunano jo bo sedaj plačal 3x.

Cena po ceniku za paket do 2kg je 3,73€. Kako si ti plačal 5+?

Nazadnje urejeno:

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
0,404kg težak paket, priporočeno poslan v FR, je prišel 6,99€

Oddano na pošto 22.8 dopoldne na "vaški" pošti, 23.8(sobota) je bilo že v Franciji, danes pa vidim, da je paket že vročen, podpisnik "SREBOT, FRAU BRAU" ?
smile-1.gif
- no skratka tudi tracking deluje na http://sledenje.posta.si/

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
HrabiaMol, verjetno je priračunal še kake storitve, odkupnina ali kaj takega.

Car, verjetno mi iz Španije ne spravi Pošta Slovenije paketa do mene ali o čem ti govoriš? :D

Nekdo je napisal, da je dobil paket iz Slovenije za 20€ in se mu to zdi ugodno...Več kot očitno še ni bil v službi, da bi znal kaj je to 20€, drugače se mu to ne bi zdelo ugodno....