Polemika-SLO1

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Se pravi, do sedaj si mi očitala:
- izgon iz foruma
- samo še čakaš da tudi tebe doleti usoda ljudi po vojni (jaz -rabelj)
- ista usoda tudi za tvojo družino (jaz rabelj)
...
bonk.gif

Povej po pravici? Hitro postaneš ihtava in se jokaš, ko v razredu nimaš vedno prav?

kaja123

Pripravnik
14. okt 2008
644
0
16
Citat:
Uporabnik nadi pravi:
ok..zdej vsi vemo, da ta grobišča obstajajo, jih obsojamo itd..
živečih odgovornih za te zločine ni več (razen en morda v sloveniji)
kostnice bodo,prav tako obeležja..stvari se razvijajo..že to je nekaj pozitivnega, da so rov odprli..(pa ni edini in ne prvi btv..)
pa me zanima: kaj bi vi zdej še želeli in od koga?

opravičilo, obsodbo brutalnih pobojev, spravo...to bi si pomoje moral vsak želet, kajti narod, ki ne pozna svoje zgodovine je obsojen na propad, oziroma se mu zna zgodovina ponovit

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik kaja123 pravi:
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Citat:
Uporabnik kaja123 pravi:
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
LOL..če si ti baba, sem jaz tud
tongue-1.gif

Ti pa veš kaj in kdo je baba
grims-1.gif
ti itak odpadeš, nič bat...ne maram potomcev od izdajalcev
tongue-1.gif

Kdo pa prav da bi mela kakšne potomce s tabo, se pa visoko ceniš
priden.gif

Sicer pa raj za svojo poskrbi, ne pa cel dan za pc, ona pa rabi rabiii

ne sklepaj po sebi..če ti rabiš, to ne pomeni da so druge tud prikrajšane
smile-1.gif

no upam, da se izkaže, da so v jami ustaši, pa da so jih hrvati potolkli

kaja123

Pripravnik
14. okt 2008
644
0
16
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Citat:
Uporabnik kaja123 pravi:
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Citat:
Uporabnik kaja123 pravi:
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
LOL..če si ti baba, sem jaz tud
tongue-1.gif

Ti pa veš kaj in kdo je baba
grims-1.gif
ti itak odpadeš, nič bat...ne maram potomcev od izdajalcev
tongue-1.gif

Kdo pa prav da bi mela kakšne potomce s tabo, se pa visoko ceniš
priden.gif

Sicer pa raj za svojo poskrbi, ne pa cel dan za pc, ona pa rabi rabiii

ne sklepaj po sebi..če ti rabiš, to ne pomeni da so druge tud prikrajšane
smile-1.gif

no upam, da se izkaže, da so v jami ustaši, pa da so jih hrvati potolkli

upaj še za tele slovenski ustaši

Nazadnje urejeno:

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
obsodbo ste dobili!
opravičilo od koga? kdo je po tvoje naslednjik, to me res zanima?
sprava
smirk-1.gif
dokler, da tudi sami ne priznate hudodelstev, ki ste jih počeli med vojno in izdaje (kar s svojimi c/p ne počneš) je sprava še zelo daleč..in prav s temi posti, ki si jih lepila si dokazala, da je tvoje znanje zgodovine zelo enostransko..

kaja123

Pripravnik
14. okt 2008
644
0
16
> obsodbo ste dobili!
opravičilo od koga? kdo je po tvoje naslednjik, to me res zanima?<

slovenski parlament in vlada, pravni nasledniki krvnikov in njihovih"zaslug",predstavniki oblasti, a bo šlo...tok je teško obsodit komunistično nasilje
>sprava
smirk-1.gif
dokler, da tudi sami ne priznate hudodelstev, ki ste jih počeli med vojno in izdaje (kar s svojimi c/p ne počneš) je sprava še zelo daleč..in prav s temi posti, ki si jih lepila si dokazala, da je tvoje znanje zgodovine zelo enostransko..<

pa saj ste 65 let govorili samo o hudodelstvih, ki naj bi jih druga stran počela med vojno, pozabli pa ste povedat da je bila vzrok revolucija in njen način povzpetja na oblast vzrok...ter skoraj enako časa prežali na notranjega sovražnika, ob tem pa gojili zavezo molka o svinjarijah, ki prihajajo na dan
65 let ste bili priviligirani prvorazredni državljani z vsemi ugodnostmi, medtem, ko svojci pobitih še za mrliške liste niso smeli vprašati..

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik nadi pravi:
lahko je štibla..si ne upa pod prvim nikom pisat ker se za zgodovinarja subjektivnost pač ne spodobi..oz. bi mu zbilo verodostojnost..

Zakaj pa zgodovinar ne sme imeti pravice do subjektivnega mnenja? Mora pa biti razvidno, kje gre za strokovno delo, kje pa za subjektivni zapis. In tule gor lahko po mili volji pišem o rdečim morilcih, če se mi le zahoče. Tisti tekst od kaja123 je pa zelo očitno pač copy/paste, škoda da ni podala še linka.

In ne, veleumna potomka partijcev, jaz pišem samo pod tem nickom.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik nadi pravi:
ok..zdej vsi vemo, da ta grobišča obstajajo, jih obsojamo itd..
živečih odgovornih za te zločine ni več (razen en morda v sloveniji)
kostnice bodo,prav tako obeležja..stvari se razvijajo..že to je nekaj pozitivnega, da so rov odprli..(pa ni edini in ne prvi btv..)
pa me zanima: kaj bi vi zdej še želeli in od koga?

Daj še nam povej njegovo ime... :D

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Ne gre se za to, ali vemo da so bili komunisti zli. To pa ja vsi vemo, kaj je bilo po vojni. Nevem če kdo tega ne obsoja.

Prišli smo pa že tako daleč, da eni pišejo tle gor, da domobranci niso nobenga partizana ubili. Ja pred kom so se pa potem borili?
Pa da so vaške straže nastale samo zaradi komunističnega nasilja?
Če se ne motim, je Rožman že leta 1935 javno pozval vse katoličane, naj se borijo pred boljševiško zalego. In to takrat, ko je Hitler šele prva taborišča skup švasal.

Partizansko nasilje nad civilnim prebivlastvom lahko zagotovo označimo kot razlog, zaradi katerega so nastale tkim. vaške straže, ki v prvi fazi nikakor niso bile kolaborantske formacije.

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik nadi pravi:
lahko je štibla..si ne upa pod prvim nikom pisat ker se za zgodovinarja subjektivnost pač ne spodobi..oz. bi mu zbilo verodostojnost..

Zakaj pa zgodovinar ne sme imeti pravice do subjektivnega mnenja? Mora pa biti razvidno, kje gre za strokovno delo, kje pa za subjektivni zapis. In tule gor lahko po mili volji pišem o rdečim morilcih, če se mi le zahoče. Tisti tekst od kaja123 je pa zelo očitno pač copy/paste, škoda da ni podala še linka.
A je link tako težko najti?
rolleyes-1.gif

Klik

kaja123

Pripravnik
14. okt 2008
644
0
16
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Kdo nas pobira?
Koga nas?
Zakaj good one?
Si pismeno?

ps: Previdno z odgovori

zakaj previdno, a se bojiš, da jih ne boš razumel, tako kot jaz tvojih ne...
lej ne zastopim kaj si mi z postom : Ti si pa cifro preko treh postov poznalo cel mesec Bogati u pravu si...
hotel povedati, oprosti ker ne dosegam nivoja tvoje miselne inteligence, je pa res, da me fuzbal nikoli ni niti malo zanimal
tongue-1.gif

kaja123

Pripravnik
14. okt 2008
644
0
16
Citat:
Uporabnik Madafaka pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik nadi pravi:

A je link tako težko najti?
rolleyes-1.gif

Klik

zvohajo vse, kje se kera na kakšni skandinavski strani predstavi
hysterical-1.gif
..sicer pa sem link že v eni drugi temi nalimana..

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik kaja123 pravi:
65 let ste bili priviligirani prvorazredni državljani z vsemi ugodnostmi, medtem, ko svojci pobitih še za mrliške liste niso smeli vprašati..

Tudi tukaj se strinjam s teboj. Stara mama po mamini strani je upala spregovoriti, šele ko se je sistem sesul.
Vedno sem se družil z otroci, ki so meni odgovarjal, ne glede na pripadnost, ki jih je zaznamovala po familji.

Sem pa pri teh "partijskih družinah" vedno imel občutek, da so me pomilovali, ter bili vzvišeni nad nami "cerkvenimi", kot, da smo kužni, umazani. To se mi je kot otroku zelo vtisnilo v spomin. Moj oče jih nikoli ni maral in je vedno preziral partijo, vedno mi je govoril, da so to same barabe. So ga vabili v partijo, a jo je članstvo eksplicitno zavračal. Sicer žlahti po njegovi strani niso storili nič, vendar se mu je sistem gnusil. In je obdržal hrbtenico ter svoj jaz.
Na to sem še danes ponosen.

Se pa spomnim te partijske zalege, kako je dezortientirano s slabo vestjo tavala, ko se je začel sistem sesuvat, vse tiste dobrine, ki so jih nekoč zagovarjali so čez noč postale za njih breme, nekateri so se na tiho krstili, pa si jih začel v cerkvi videvat, nekateri so se enostavno potuhnili in šli na hitro v penzjon.

Fikus težko dosega kakšen nivo inteligence, to verjamem.

Če ti pa ni jasno kaj sem mislil, pa lahko razložim. Tako bolj počasi.

Citat:
Uporabnik kaja123 pravi:
sej odkar ni cifre, ni več nobenga reda

Ti si pa cifro preko treh postov poznalo cel mesec Bogati u pravu si...

=

Ti (Registriran od: 14.10.2008) si pa cifro (Registriran do: 21.12.2008) preko treh postov (post = sporočilo, treh= tri = številka 3) poznalo (spola ne vemo, poznati) cel mesec (31 dni, 1 mesec).

Se pravi:

Registrirana(recimo da si kaja) si bila cela dva meseca in poznaš cifro ter poznaš način dela in nas moderatorje do kosti. Glede na to da si spisala cela tri sporočila za časa cifrovanja, vidim da si imela veliko stikov s takratnim moderiranjem.

Če bi to prej vedel, bi ti dal za spisati FAQ.

Zdej pa šibam, pride lovelove na pivo (sej veš kdo je to, itak ga poznaš)