Pol pa, strokovnjaki povejte kaj je krivo...

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.221
4.750
113
ignoranca udeležencev v prometu, če bi vsi vozili po predpisih, uporabljali varnostno zaščitna sredctva ( kresničke, kolesarji luči ), mal bolj bit strpni do počasi vozečih ( profitiraš tko al tko nič ) bi bilo stanje dosti boljše...

Vsekakor pa mnajka represije iz strani policije, predvsem od četrtka po 18 uri do nedelje zjutraj...

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
@stardec: tukaj si oglej primer popolnoma jasne situacije s stališča CPP in vprašljive situacije s stališča varnosti: https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/253126/an/0/page/0#253126
Vse to je res, ampak verjemi, da je blo včasih še slabše, pa vseeno ni blo tolko klanja.
Še zmeraj trdim, da je kriva generacija, ki je nevzgojena in preveč liberalnosti in svobode tam kjer je nebi smelo bit.
Kjer so ogrožena življenja, bi se moralo strožje ravnat z kršitelji.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.654
5.843
113
Saj statistično je padla smrtnost na cestah, samo nesreč pa je še vedno več.

Smrtnost je pa padla po mojem po zaslugi varnejših avtov. Saj stoenke, yugeca, katre, petke, sploh ne srečaš na cestah. Te avte so pa zamenjali modeli, ki imajo danes 4 do 5 zvezdic po ENCAPu.

Da pa je vedno večja morija na cestah pa je definitivno krivo:
- povečanje prometa
- vkoreninjen yugoslovanski nagon ("imamo jaka kola, ajmo nagazi gasaaaa")
- vsak 18 letni mulo ima razne VTECe (jaz sem se pri 18 vozil še z kolesom in mopedom),
- tem mulotom avte kupujejo starši, posledično se ti še ne zavedajo kaj pomeni če si avto kupiš sam in moraš za njega trdo delat in šparat 2 leti.
- tovorni promet se je povečal za 200%, sam vidim v vzhodnih tovornjakarjih veliko nevarnost

Dosti bi morali narediti na vozniški kulturi, pa malo umiriti tempo življenja. Sam veliko zahajam čez mejo v Avstrijo in se mi tam zdi vožnja doooosti bolj kultivirana, manj stresna in utrurajoča. Samo tečko je naučiti popilacijo ala *.ič, *.iæ, *.ski da cesta ni dirkališče ali prva bojna linija.

PiLLLe

stranger
18. dec 2007
2.068
0
36
Ljubljana/Novo Mesto
Policaji so:
-na mestih kjer je najlazje postaviti radar oz kjer je najlazje kasirati. Po tanovem so tudi na parkingih (nevem pa koliko smrtnih zrtev je tam oz ce sploh so)
-V nakupovalnih srediscih, kjer lahko pisejo kazni za varnostni pas, ugasnjene luci ipd.
-Na mestih kjer se zbera mularija(predelani avtomobili tako ali drugace)
-In pa seveda pred zakljuckom izmene, se rado zapeljejo malce naokoli da izpolnijo dnevno normo tako da napisejo par kazni za kak smernik rumeno luc ipd. Ponavadi v nocnih urah.

Cez dan jih ni, ko jih klices recejo bomo posredovali in do zdaj jih se nikoli nisem videl posredovati. Ceprav sem ze videl primere ko je avtomobil zavil kontra na avtocesto, voznja v nasprotno smer po trzinki, izsiljevanje od jeprce do mednega voznja v skarjice na istem odseku z strani istega osebka ipd ipd. Potem pa pojebejo mene, ker se v btcju obrnem z "rocno" in mi napisejo 210€ kazni + 4 pike, a me prav firbec matra koliko so dobili takih ki dejansko ogrozajo promet in koliksna je kazen (voznja v nasprotno smer ipd)

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.605
707
113
+ ljudje nimajo pojma o CPP (živ dokaz je sosednja tema - semafor + prednostna cesta)

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.503
1.220
113
ne... bila pa je manjša verjetnost da se ti je kdo v tistem trenutku naproti pripeljal

ni.blo.gužve.press

mitja

Pripravnik
29. jul 2007
430
0
16
problem je v tem da človek ne uspe selditi tehnologiji....zadnjih 40 let je tehnologija naredila gromozanski preskok....prej so furali 400 let parni vlak, sedaj pa v zadnjih 50 letih furajo tehnologijo katero takrat niti sanjali niso.....

drugače se zadnjič vozim s kolegom pa mi pribije....glej kaki bedaki so ti inž....sredi ovinka sadijo neka drevesa...
pol sem mu pa razložil da je to zaradi pshihe voznika.....ko bo videl tisti drevo bodo pa ja možgani sporočili da da budalo nogo z gasa.....
potem mu pa še razlagam podobne ukrepe ki se izvajajo....pa me samo posluša z zanimanjem.....

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Dosti bi morali narediti na vozniški kulturi, pa malo umiriti tempo življenja. Sam veliko zahajam čez mejo v Avstrijo in se mi tam zdi vožnja doooosti bolj kultivirana, manj stresna in utrurajoča. Samo tečko je naučiti popilacijo ala *.ič, *.iæ, *.ski da cesta ni dirkališče ali prva bojna linija.
V tvojem postu in v citatu je,žal, veliko resnice.
Nedavna vojna je pustila za posledico tudi to, da je k nam pribežalo veliko populacije iz juga. Pa ne da imam kaj proti južnjakom, vendar vse kaže, da je k nam prišla in ostala tista populacija, ki že tam doli ni bila kaj prida in je izstopala v primitivizmu od ostalih.
Že sama moda med mladimi (mastne lase trenerka, izražanje, nakit itd...) dokazujejo to, da se je naša populacija nalezla mode in navad od njih namesto, da bi blo obratno. Smo pač narod brez hrbtenice in zato zelo ranljivi in dovzetni za vse neumnosti.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Men ate tko pravi ... Ja kaj ti misliš, da mi nismo cele dneve fičote šraufal, mazal bate, da je šlo ja hitrejš?? Samo takrat so bili avti drugačni ... Si se peljal 60 in si mislil, da ti bo haubo stran odtrgalo ... Dandanes so avtomobili močni, hitri. 200 konjev sploh ni več noben fenomen. In če tako pogledamo ... realno se jih največ ubije s hitrimi a slabimi avtomobili (beri starimi gajbami).

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
ne... bila pa je manjša verjetnost da se ti je kdo v tistem trenutku naproti pripeljal

ni.blo.gužve.press
A da ni blo gužve?
Vprašaj svoje starše kako dolgo so morali v koloni peljat in čakat iz npr. Novega mesta v Ljubljano, al pa na morje in nazaj. Pa brez klime itd...

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.503
1.220
113
ti si tudi pacient
hysterical-1.gif

Nazadnje uredil moderator:

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.343
2.386
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Sam veliko zahajam čez mejo v Avstrijo in se mi tam zdi vožnja doooosti bolj kultivirana, manj stresna in utrurajoča. Samo tečko je naučiti popilacijo ala *.ič, *.iæ, *.ski da cesta ni dirkališče ali prva bojna linija.

To da je v Avstriji vse bolj umirjeno je le na račun veliko večje pretočnosti prometa.
Omejitve 50 skoraj ne poznajo več. 80 je skozi vsako vas, ki ima kolesarsko stezo oz pločnik.
Pri nas imamo prav tako pločnike in kolesarske, omejitev pa še naprej 50. Seveda se je noben ne drži, če ne druga te romun s šleparjem povozi.

Me je pa prav lepo, da nimam prilike gledat skuteristov in ketnašov, ki delajo štalo po LJ.

Lp

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
- nepozorni vozniki/ce ki med vožjo delajo vse drugo kot vozijo
- sunkoviti manevri, recimo nenadna menjava pasu na ac brez smernikov ali pa vožnja po voznem pasu obvoznice, se pelje mimo celega zaviralnega pasu za izvoz, na koncu pa sunkovito zavije desno na izvoz čez debelo narisano polno črto
- butast folk ki slepo sledi znakom za omejitve, in ne upošteva razmer na cesti
- smrklji ki se vlačijo pod omejitvami in živcirajo vse ostale zadaj ki jih ne morejo prehiteti, pa tisti ki speljujejo pol ure pred semaforji kar kaže na nespremljanje prometa in dogajanja okoli sebe
- pametnjakoviči tipa "sm prevozu že 5 milijonov kilometrov in use znam!"
- pametnjakoviči tipa "un ovink se da spelat tud s s120kmh ne pa 60"
- budale ki vozijo po nasprotni strani cestišča, eno je mularija ki jih zanese zaradi obupnega prekoračenja hitrosti, drugi pa slepi stardeci
evil.gif

- prpe, ki mislijo da ne bodo nikoli prišli v kritično situacijo in se ne poučijo o tem, potem pa v taki situaciji odreagirajo povsem napačno in naredijo večjo štalo kot bi drugače bila

.
.
.
.
.
.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik creep pravi:
Da niti ne omenjam, kako svinjsko so me izsilili. Polzevo pocasi mrtvo hladno zavije noncko direkt predme, na glavno cesto izven naselja.
aplauz.gif
Nisem potrobil, niti blendal, samo mislil sem si svoje in ga obvozil, ker ni bilo nikogar nasproti.

JAh to je ratal res pogost manever ob nedeljah, ampak saj smo se že navadili
grin1.gif

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Ja, saj to. Se nima smisla sekirat, pa bentit, ker bo z leti le slabse, vsaj dokler tudi mi ne pridemo v "jesen zivljenja"
hysterical-1.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Ko boš vozil po omejitvah in tako kot reba, boš presenečen ugotovu, da izsiljevanj ni tako prekleto veliko.
Le probaj za hec le!

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.624
15.672
113
uff, tega je pa res polno, več kot si lahko predstavljaš
crazy1.gif

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Ne bos verjel, ampak vec ali manj vozim po omejitvah, vcasih pa imam tudi kak izpad. Ce nebi vozil po omejitvah, bi bolj tezko pravocasno zavrl, ko me tak tepec izsili.

Se je pa ze enkrat slabo koncalo. Pa sem vozil bornih 40km/h (naselje), [censored] ki je vame zapeljal s stranske ceste pa je imel kar blizu 70km/h.
jezen.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.205
1.371
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Ko boš vozil po omejitvah in tako kot reba, boš presenečen ugotovu, da izsiljevanj ni tako prekleto veliko.
Le probaj za hec le!

Si v napačnem delu Slovenije doma kot kaže.