Pol pa, strokovnjaki povejte kaj je krivo...

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Ne rečem, da ni, ampak, izsiljuje tudi in še bolj, mularija z svojo, kao, dinamiko.
Drgač pa, če boš vozil z največjo dovoljeno hitrostjo ali pa celo manj in če boš vozil z PRAVO varnostno razdaljo, boš videl da ni tako grozno.
Veš, jaz tudi vozim avto in tako počnem in zato vem.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.205
1.371
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Ne rečem, da ni, ampak, izsiljuje tudi in še bolj, mularija z svojo, kao, dinamiko.
Drgač pa, če boš vozil z največjo dovoljeno hitrostjo ali pa celo manj in če boš vozil z PRAVO varnostno razdaljo, boš videl da ni tako grozno.
Veš, jaz tudi vozim avto in tako počnem in zato vem.

Kaj pa ima varnostna razdalja veze izsiljevanjem ?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Probaj še, če kaj pomaga prava varnostna razdalja in DEfenzivna vožnja!
Le probaj, le! Ni hudič da nebi pogruntal kaj je narobe.

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Citat:
DEfenzivna vožnja!

Citiram moj post s prejsnje strani:
Citat:
Da niti ne omenjam, kako svinjsko so me izsilili. Polzevo pocasi mrtvo hladno zavije noncko direkt predme, na glavno cesto izven naselja. Nisem potrobil, niti blendal, samo mislil sem si svoje in ga obvozil, ker ni bilo nikogar nasproti.
To zate ni defenzivna voznja, da vozis po omejitvi in pazis na "padalce" s stranske ceste?

Razmisljam, da bi zacel z agresivno voznjo - takega tepca prebunkat in prijavit policiji.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Ne z varnostno razdaljo, do križišča, ampak do spredaj vozečega in to je dolžina, ki jo s dano in trenutno hitrostjo prevoziš takrat v 2 sekundah.
Zgleda da tega še niste jemali v šoli?

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.205
1.371
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Ne z varnostno razdaljo, do križišča, ampak do spredaj vozečega in to je dolžina, ki jo s dano in trenutno hitrostjo prevoziš takrat v 2 sekundah.
Zgleda da tega še niste jemali v šoli?

In kaj ti ta razdalja pomaga ko te nekdo izsili iz stranske ceste ?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Ti še zdaj nisi nikjer slišal, da je treba voziti tudi MANJ kot je NAJVEČ dovoljeno?
A nisem jaz to že miljavžentič povedal?
Nisem reku, da izsiljevanj ni, reku sem, da jih ne bo tolko, če boš vozil tako kot sem ti svetoval. Veliko manj jih bo, le probaj le!

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Zdej, al se delas da ne razumes, ali pac res nisi prevec bister. Ne vem.

Govorimo o izsiljevanju prednosti. In ce ni nikogar pred tabo, tu ni nobene varnostne razdalje, ki bi jo moral upostevati. Vozil pa sem (kot ze pise v postih pred tem) pod omejitvami, ker se hitreje ni dalo, niti ni splacalo zaradi gostega prometa in velikega % klobukarjev na cesti.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.205
1.371
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
In kaj ti ta razdalja pomaga ko te nekdo izsili iz stranske ceste ?
Probaj! Nimaš kaj zgubit!

Res razsvetli me kaj ti v tem primeru koristi varnostna razdalja ?
Varnostno lahko namreč držim če se za nekom vozim, kar pa tukaj ne drži.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Govorim na splošno. Čer boste vozili po omejitvah ali manj in držali pravo varnostno razdaljo, defenzivno itd...BO IZSILJEVANJ MANJ. Kapiš?
Motoristi se na splošno pritožujejo, da jih skoz nekdo izsiljuje. Kaj parvite zakaj?
A ni zanimivo, v našem koncu pa izsiljujejo uglavnem mularija z mastnimi lasmi in to brez kolbuka na glavi. Imajo pa zato uhane, po ksihtih, tatuje in deske za oranje snega namontirane na avto itd...

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Zdaj govoris, kot da smo krivi mi, ki dejansko vozimo defenzivno in normalno, ne pa tisti, ki izsiljujejo.
bonk.gif

Enako lahko jaz recem takole:

Ce boste:
- vozili v skladu s pravili,
- obzirno do drugih udelezencev,
- upostevali CPP in prednost,
- pogledali na levo in desno preden zavijete na glavno cesto,
- pospesili do primerne hitrosti, potem ko zavijete na glavno cesto
potem bo izsiljevanj manj!

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.205
1.371
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Govorim na splošno. Čer boste vozili po omejitvah ali manj in držali pravo varnostno razdaljo, defenzivno itd...BO IZSILJEVANJ MANJ. Kapiš?
Motoristi se na splošno pritožujejo, da jih skoz nekdo izsiljuje. Kaj parvite zakaj?
A ni zanimivo, v našem koncu pa izsiljujejo uglavnem mularija z mastnimi lasmi in to brez kolbuka na glavi. Imajo pa zato uhane, po ksihtih, tatuje in deske za oranje snega namontirane na avto itd...

http://www.slikomat.com/slika/2405060.htm

Ti si v modrem vozilu.
Rdečo te izsili.

Kaj točno ti pomaga varnostna razdalja do zelenega vozila ? :

A: Če bi bilo 1m bližje, te rdeči nebi izsilil.
B: Nič
C: Če bi bil 400km dalje, te rdeči nebi izsili.

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
39
A: če bi bil en meter bližje, bi se rdeči v njega zaletel.
smile-1.gif

edit:
Sicer se pa strinjam s tabo. Varnostno razdaljo izkoristi vsak, se vrine iz voznega na prehitevalni pas, lahko nekdo prehiteva in se na to vrine vmes. Skratka, taki so ponavadi še bolj nevarni, ker potem dva vozila nimata varnostne razdalje in če prvo vozila nenadno zavira, je nesreča hitro tu.

Nazadnje urejeno:

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Ce tko gledam in razmisljam s kmecko logiko, bom raje zmanjsal varnostno razdaljo, ker potem bo manj prostora med mano in tistim, ki je pred mano, ter s tem manj moznosti, da me kdo izsili.
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik s22b pravi:
A: če bi bil en meter bližje, bi se rdeči v njega zaletel.
smile-1.gif

edit:
Sicer se pa strinjam s tabo. Varnostno razdaljo izkoristi vsak, se vrine iz voznega na prehitevalni pas, lahko nekdo prehiteva in se na to vrine vmes. Skratka, taki so ponavadi še bolj nevarni, ker potem dva vozila nimata varnostne razdalje in če prvo vozila nenadno zavira, je nesreča hitro tu.

Če bi vsi spoštovali varostno razdaljo, potem bi bilo lažje slalomirat po dvopasovnih vpadnicah v mesta
evil.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Če boste vozili previdno, po predpisih, po omejitvah, vozili razmeram na cesti primerno in ....! Če boste upoštevali te nasvete obstaja velika nevarnost, da bo vas povozil tovornjak ali pa se bo nekdo čelno zaletel v vas verjetno ne boste preživeli ampak vsaj narobe niste kaj naredili! b
evil.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
V tem primeru nič.

Kot vidim pa težko kapiraš stvari, ki so čisto preproste.
Če se vse odvija počasneje in na daljši razdalji so situacije bolj predvidljive in pregledne za vse udeležence.
Dejstvo je da imajo občutek izsiljevanja največkrat norci. Teoretično je to res, vendar to je največkrat posledica prevelike hitrosti tistega, ki je bil izsiljen.