Pol pa, strokovnjaki povejte kaj je krivo...

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Ko boš to dojel bo svet lepši!
No zdaj se ne čudim zakaj je tako. Saj vi dejansko nimate pojma o dejanskem in praktičnem odvijanju prometa.
Pismo kakšna teleta.
Pa kdo za boga vam je izpite šenkal?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Do zastoja pride, ker se nek dinamik spravi prehitevat normalno vozeče in pol morajo vsi po vrsti za njim bremzat, da se ta dinamik lahko vrine med njih.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Bravo
wink-1.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Lahko bi SE dinamik vključil normalno! Ampak dinamik, ne bi bil dinamik, če se po defoltu nebi vrival nazaj nesramno in zapeljal tik pred vozilo, ki ga je prehitel. In če so normalno vozeči vozili normalno in s pravo varnostno razdaljo, morajo potem zabremzat, da vspostavijo spet normalno varnostno razdaljo med sabo. Neboš verjel, treba je naredit prostor in pravi razmak še za dinamika ki se je urinil. Težko zastopit to, knede?
Tud ne vidim vzroka zakaj bi nek dinamik moral prehitevat nekoga, ki vozi normalno. A ti poznaš razlog?

@eXHair a boš kaj zaploskal? Najbrž ne, ker ne kužiš.

Nazadnje urejeno:

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
No pa dej ze povej po kateris cestah se vozis, da srecas same take debile, ko bi jih jaz z vilicarjem odstranu s ceste, ter grem poleti malo na razgled po vasih krajih. Sedaj, ce ti silis nekaj naprej in ti klobuk neda, da bi te en prehitel ker cjazis pa sam isces nesreco. Ampak v teh mojih stavkih so nasportja. A jih bos skuzil?
aplauz.gif

Nazadnje urejeno:

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Do zastoja pride, ker se nek dinamik spravi prehitevat normalno vozeče in pol morajo vsi po vrsti za njim bremzat, da se ta dinamik lahko vrine med njih.

Pri tem testu je bilo prehitevanje prepovedano, samo enakomerna vožnja v zaključeni (krožni) koloni.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Če te prav razumem, so pri tem testu preizkušali koliko časa traja še zadovoljiva skoncentriranost posameznih voznikov?
Dejtvo je, da se zastoji začnejo, kadar mora nekdo zabremzat in potem morajo verižno bremzat vsi ostali za njim. To pa se v praksi zgodi največkrat zato, ker se nekdo urine med tiste, ki vozijo s konstantno hitrostjo in pravo varnostno razdaljo. Treba je pač spet naredit primerno varnostno razdaljo. To pa se naredi po navadi z bremzanjem. In če je takih dinamikov več, je treba za vsakega posebej plac delat vedno znova.
Čist preprosta logika, ki pa je pretežka za našega eXHaira.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
eXHair, s tem če vozim po omejitvah, ne cijazim, temveč vozim tako kot se MORA vozit.
Ampak eXHair, pa kako za boga moraš bit ti tako neumen? Dej povej, a to fejst boli? A res ni nobenih tablet zate?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Boklonaj...tud ti maš liter cvička v dobrem.
Bemtiš, zgeda da bom moral par trt dosadit, da bom te zvezdice pokvital.
A tud jaz tebe poznam?

mitja

Pripravnik
29. jul 2007
430
0
16
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Kje si pa to studijo bral z 48 km/h
grin1.gif

Ker sem sel malo s trebuhom za kruhom, bi pripomnil glede pretocnosti, ko ste jo ze ravno omenili. Kot prvo da se v LJ vse zamasi smo ze ugotovili, da so krivi cepci ko rinejo v zeleno ceprav vidi, da ne more nikamor. Sam opazam, da bi bilo treba tudi s semaforji malo popedenat stvari. Poleg tega pa se osebki, ki iscejo minuto prvo prestavo. Tukaj vse avtomatik in ko je zelena se kolona spelje. Ko prides v krizisce, se odpirajo luci na semaforju kar rabis, da se odpre. Ko se krizisce zabije, ljudje pocakajo pred semaforjem in dokler ni prostora nebo nekam rinil v PM. Skratka same pohvale za tale predel. Pravijo pa, da je v New York malo drugace, ko ma se taxi prednost pred vozilom na nujni voznji
bonk.gif

to študijo dobiš tako da vzameš v roke svinčnik in papir, ter če ne poznaš enačb tudi kako knjigo mehanike, fizike....
vozila obravnavaš kot točkasto telo...da ne boš imel problemov..
evil.gif

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
to se mi je v vsej zgodovini mojega izpita zgodilo ene 3x. prednost pa mi jemljejo vsak dan vsaj 10x. tolko o tem kdo dela zastoje.
wink-1.gif
pa še to. to kar ti praviš niso dinamiki ampak divjaki.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
p.s. ugani na kak način se največ nesreč zgodi. sicer samo z materialno škodo, pa vseeno.

Nazadnje urejeno:

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
to se mi je v vsej zgodovini mojega izpita zgodilo ene 3x. prednost pa mi jemljejo vsak dan vsaj 10x.
Če te izsiljujejo tako pogosto kot praviš, pomeni samo eno....da divjaš. Ljudje pač računajo, da se voziš z primerno in predpisano hitrostjo, zato zapeljejo na cesto in te "izsilijo".
Citat:
to se mi je v vsej zgodovini mojega izpita zgodilo ene 3x.
To pa pomeni da si TI tisti ki uglavnem zganjaš take manevre in da so bili, do zdaj v tvoji vozniški karieri, samo še trije slabši kot si ti.
Ni druge razlage.