Planet Golob

erikson

Guru
25. avg 2007
21.562
5.533
113
ceferin zoki golob vesel.jpg

ceferin zoki golob.jpg

Protikapitalistična druščina na otvoritvi športnih iger srbskega zasebnega podjetja Plazma. Sponzorja tudi Coca Cola in Telemach.

Desno Golobov kandidat za evropskega komisarja, neprofitni nekdanji predsednik računskega sodišča Vesel.
 

B81

22. jul 2007
34.675
9.065
113
Po mojih izkušnjah ni ceneje. Večkrat potoval v Hamburg, nekajkrat z vlakom nekajkrat z letalom. Razen, če nalteiš na kakšen poseben popust. Recimo mislim, da sem vsaj trikrat izkoristil mnogo cenejšo opcijo povratne karte, če se vračaš po najmanj 7 dneh.
Če pa Mesec že pametuje o vlakih, naj raje poskrbi za Slovenijo, za več tirne proge, elektrifikacijo vseh prog, vse pa posodobljene, da lahko prenesejo mnogo višje hitrosti. Kaj zdaj on seljak pametuje Evropi o vlakih? Tam je dobro poskrbljeno. Hitrosti so velike, vlaki udobni, povezave odlične...Problem je samo v Sloveniji. Naš vlak se do Munchna vleče, kot smrkelj. Od tam naprej do Hamburga piči vsaj 200km/h. Nekateri še hitreje.
Po ITA se vozijo 250kmh....tako pa ze prides neka v spodobnem casu.
 
  • Všeč mi je
Reactions: sixpower

jello

Guru
22. sep 2008
9.709
3.590
113
Same bi se znale ja. Samo še SŽ ukinemo ali za drobiž prodamo kakšnemu skladu, ki bo strateško ukinil nebodijihtreba.
 

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
32.680
14.390
113
Ja pliš. Svetla točka. Da je pokazala dejansko kako noben ne upa se it testirati. Torej...

Še večji plus bi bil da bi se dejansko postavili pred dvorano pa pozvali na testiranje. Pa da vidimo kdo upa ;)
Dejansko se je že pred časom večkrat izkazalo, da ni pogojev, da gre tako testiranje čez in posledično je bil to s strani UKZ zgolj in samo poceni humorni vložek.
Če bi se pa dejansko postavilo koga pri vhodu v dvorano z namenom testiranja prisotnih v DZ pa se seveda ne bi testiral nihče, saj niso zakonsko ali pa kakorkoli drugače obvezani se tako testirat in to bi verjetno tudi jasno povedali ali direktno ali pa indirektno kot takrat z večkratnimi zavrnitvami takšnih ali drugačnih predlogov o uvedbi testiranja funkcionarjev na droge:

RTVSLO 11.4.2011:
Predlog zakona za obvezno testiranje funkcionarjev na prepovedane droge je bil z ogorčenjem večine poslancev zavrnjen. Poslanska večina je zakonski predlog SDS-a zavrnila, saj naj bi pretirano posegal v zasebnost funkcionarjev. Njegov namen naj bi bil zgolj obračun s političnimi nasprotniki, so bili prepričani v koaliciji.
Dnevnik, 22.4.2024:
Odbor DZ za zdravstvo je danes s štirimi glasovi za in devetimi proti ocenil, da predlog SDS za razpis posvetovalnega referenduma o ureditvi obveznega testiranja funkcionarjev na prepovedane droge ni primeren. Da je primeren, so glasovali štirje poslanci SDS, medtem ko je devet poslancev Svobode menilo nasprotno.

In aktualen izgovor za zavrnitev predloga pa je trenutna zakonodaja s katero je bojda (v teoriji) vse urejeno, v praksi pa (kot velikokrat) niti približno ne:
Vlada je predlog ocenila kot nepotreben, saj je ta materija že urejena v 10. členu zakona o varnosti in zdravju pri delu, je povedala državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Eva Vodnik. Po njenih besedah omenjeni člen prepoveduje delo delavcev pod vplivom alkohola, drog in drugih substanc. Delodajalec mora takšnega delavca odstraniti z dela oziroma delovnega mesta.Isti zakon v 36. členu po njenem pojasnilu določa obveznost delavca, da opravi periodične zdravstvene preglede. Prav tako določa odgovornost delodajalca, da z namenom, da zagotovi varnost in zdravje pri delu vsem zaposlenim, v primeru ogroženosti denimo zaradi vpliva prepovedanih substanc ali alkohola ukrepa, je poudarila.