Planet Golob

erikson

Guru
25. avg 2007
22.670
6.426
113

mr_

Guru
20. sep 2007
9.411
2.764
113
Dober opis, c/p s SloTecha...

Največi dosežek Goloba in njegove Svobode prejšnji teden je bila obljuba, da ne bodo nič več obljubljali.
Vem, da se boste težko sprijaznili s tem, ampak volivce Goloba so vas konkretno in povsem na suho nategnili… in to se že kaže v padcu javne podpore vladi, vse več protestih in posledično paniki v vladi, ki bo po novem ‘sprejemala samo ljudem sprejemljive reforme’. …
- Obljubljali so rešitev energetske krize a vse kar bo bodo milijarde na koncu za dokapitalizacije in poroštva HSE, Gen-i in Geoplinu ter tožba Petrola proti državu zaradi omejevanja cen.
- Obljubljali so skrajšanje čakalnih vrst v zdravstvu a tam se kaos povečuje, Zoki se vtika v delo ministra pa niti tistih, ki jih direktno najdejo pri korupciji ne upajo odpustiti.
- Obljubljali so vrnitev v jedrno Evropo, dejansko pa se Fajonova klati po Afriki in Balkanu, ker je drugje žal sploh ne sprejmejo (pa vem da prav moleduje za to). Sorry, Logar je bil za državo milijonkrat bolj koristen!
- Obljubljali so boljše gospodarstvo, dobili smo dodatno birokracijo glede evidenc delovnega časa in ponovno kazen če greš iz trgovine brez listka.
- Slovenija ima žal najvišjo stopnjo inflacije med državami z eurom, ker mislijo da se proti inflaciji boriš z javnim objavljanjem cen jogurtov.
- Vse več denarja iz EU izgubljamo ker zamujamo s projekti, na ministrstvih se namreč namesto s pripravo projektov ukvarjajo s izključno s kvotami.
- Monetarna politika ne deluje, že Hrvaška je izdala obveznice primerne za državljane, da ne valjajo denarja po bankah z 0,001%, pri nas o tem ne duha ne sluha (menda nekaj razmisljajo, haha).
- Financni minister je Boštjančič, ex direktor Adrie Airways - ni mogel pilotirati mini flote na leasing, bo pa državo. Za infrastrukturo skrbi Bratuškova, who only needs time - ne skrbite si ga bo vzela pri gradnji železnic vsaj desetletja. Za obrambo je Šarec, madona če pride do sranja bo lovil zajca za na raženj tako da bo puško metal v grmovje… Se kdo sploh zaveda kakšen prezir je do njega med poklicnimi vojaki?
- Stanovanjska politik - nisem še videl ama popolnoma nič s tega področja, razen da je Mesec lani dobil precej ugodno obrestno mero za svoj lastni stanovanjski kredit pri banki
- Slovenija ima tudi najvišjo rast zahtevane donosnosti na obveznice v zadnjih 12 mesecih - stroški zadolževanja nobeni euro državi ne rastejo tako hitro kot nam

mr_

Guru
20. sep 2007
9.411
2.764
113
Pa se malo bolj profesionalno napisano

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.590
2.398
113
Pomurje
dobršen del Slovenije ima možnost kupovat pri sosedih, izjema so centralci, ampak ti so bili tudi najbolj glasni v prejšnji vladi, so daleč najbolj za Grugruja in podobno, tako da......oni južni rečejo posle jeb**ja nema kajanja..tako da je***i so se, zdaj je pač čas za ono drugo

sicer pa ko bodo imeli povprečen Janez, Mojca, Šplela, Nejc in podobno kaj več v betici bo verjetno kdo drug na Gregorčičevi v Lj...pa ne mislim tu samo na prečastitega Janeza da te razvedrim/potolažim/razočaram...takrat tud cena živil ne bo tako problematična
Naivčina

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.657
3.936
113
Ljubljana
hmpg.net
1682245474365.png

• Všeč mi je
Reactions: ynos
zakaj naivčina? glej jaz kupujem pri sosedih in to že zelo zelo dolgo. Kljub podražitvam je tam ceneje, izdelki so boljše kvalitete. Kaj kupujejo centralci mi dol visi. kako je že rekel oni od LDS visoko izobražen model..če ne bo par za okej štacune boste hodili pa v tiste malo bol poceni a ne? Ljudje so to kupili, kupili so goloba in dražjo hrano....jaz s tem nimam večjih težav. Tisto kar kupim doma se je res nekoliko podražilo, ostalo kupujem v Italiji, kjer so cene še vedno sprejemljive, tako da....

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Ja ti k si doma zraven italjanske meje....mi k smo pa bolj v sredini države smo pa obsojeni na to srbsko pernato mafijo...

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco
Ja ti k si doma zraven italjanske meje....mi k smo pa bolj v sredini države smo pa obsojeni na to srbsko pernato mafijo...
saj to sm napisal že v prejšnjem postu. Suzi mi je žal zate pa še za marsikoga drugega ki te reči vidi, je prikrajšan za njih... Ker drugi jih (zaenkrat) še ne vidijo, čutijo, se pa bojim da ko jih bodo vidli bo prepozno.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ko bo prišla tudi k nam poceni ukrajinska pšenica, se bodo izdelki iz moke pocenili. Samo bodo potem spet kmetje skočili v luft.

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.528
1.709
113
Nikoli več na cene pred krizo. Ko se je pšenica na trgu podražila, so vsi takoj dvignili ceno. Sedaj pa berem članke, da do pocenitev ne more priti, ker imajo enoletno zalogo v skladiščih, ki so jo kupili po visoki ceni. Kaj je bilo pa z zalogo pred podražitvijo?

Oz. ja, kmet bo dobil manj, v trgovinah bodo pa cene enake.

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Ker srbsko pernata mafija ni hotela odkupit SLO pšenice...je bila le ta prodana v večini v Avstrijo...

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.992
113
Ko bo prišla tudi k nam poceni ukrajinska pšenica, se bodo izdelki iz moke pocenili. Samo bodo potem spet kmetje skočili v luft.
Nič se ne bo pocenilo.
Ta pšenica je samo za molje odganjati, kako zelo je prepojena s pesticidi.

Pšenica iz 404 v Slo
Lani celo leto ~200 ton, letos samo v enem mesecu ~2000 ton.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.978
3.636
113
Nič se ne bo pocenilo.
Ta pšenica je samo za molje odganjati, kako zelo je prepojena s pesticidi.

Pšenica iz 404 v Slo
Lani celo leto ~200 ton, letos samo v enem mesecu ~2000 ton.
V vsakem primeru je dejstvo, da se EU gre nekega izkrivljanja trga. Na eni strani se nam od 2025 na vseh občutljivih območjih (kar je 90% površin, ki jih obdelujem) obeta popolna prepoved uporabe FFS na ostalih pa 50% zmanjšanje, na drugi strani pa medtem EU brez carin uvaža pšenico iz Ukrajine, kakšne druge izdelke pa iz drugih delov sveta in to izdelke, ki so tretirani s sredstvi, ki so v EU že dolgo prepovedana. Potem bi se pa naj mi šli neke konkurence in preživetja na takšnem trgu? Ni izvedljivo.

Imamo kvaliteten produkt v katerega je vloženo mnogo truda in je pridelan s kupom omejitev ampak ta produkt na koncu konča na polici skupaj z izdelki, ki pridejo iz njiv velikosti, kot so pri nas cele občine in tretiran z vsem mogočim, samo, da je cena na enoto manjša.